Fosfosercaps – performanta intelectuala si emotionala maxima

Detalii produs click aici!

Fosfosercaps sau cand ganditi ma lent.

Preparatul Fosfosercaps contine fosfatidilserina obtinuta din soia. Aceasta substanta este importanta pentru functiile de baza ale creierului, influenteaza pozitiv memoria si capacitatea de concentrare. Preparatul este recomandat varstnicilor, este indragit de studenti, manageri si persoanele active din punct de vedere intelectual.

Ambalaj: 90 capsule

Dozare: 1-2 capsule zilnic, dimineata si la pranz in timpul mesei.

O capsula contine: 480 mg fosfolipide obtinute din soia ( soia nefiind modificata genetic) 210 mg ulei vegetal, 100 mg fosfatidilserina 100 mg acid fosfatidic.

Produsul nu este destinat copiilor sub 3 ani.

Fosfatidilserina si functiile mentale

Bogatia economica a societatii occidentale se reflecta in consumul de alimente. Hrana noastra este plina de zaharide, proteine si grasimi. Dar dintre componentele de baza ale hranei fac parte asa zisele fosfolipide.

Fosfolipidele reprezinta baza tuturor membranelor biologice ale celulelor, iar majoritatea activitatilor biologice se desfasoara  chiar prin aceste membrane celulare, unde Fosfolipidele functioneaza ca un unguent ce regleaza activitatile fiziologice.

Ese un paradox, ca in ciuda supraconsumului de alimente, continutul de fosfolipide din acestea este foarte redus. In ultimul deceniu s-a demonstrat, ca pe langa proprietatile generale pe care le are fiecare membru al familiei fosfolipidelor, acestea au si functii specifice, care fac obiectul cercetarilor medicale.

Cel mai de seama membru al familiei fosfolipidelor este FOSFATIDILSERINA (PS), care este componenta functionala a creierului nostru. Prezinta o serie de functii ale activitatii neuronale si de aceea cercetarile medicale acorda atentie influentei fosfatidilserinei asupra celor mai importante functii ale creierului, cum este memoria, calitatea memorarii si invatarea. O alta componenta importanta a fosfolipidelor este ACIDUL FOSFATIDIC (PA). Acest acid joaca un rol activ in membranele neuronilor creierului  si in procesele nervoase. Studille recente vorbesc despre acidul fosfatidic ca despre „mesagerul neuronal”.

Oameni de stiinta deosebesc doua domenii legate de perturbarea memoriei.

– primul este legat de pierderea naturala, normala, a memoriei datorita varstei;

– cealalta este legata de pierderea momoriei datorita bolii Alzheimer si a altor tulburari pshice care sunt ireversibile.

Legatura dintre varsta si problemele cu memoria  a fost urmarita la toata maniferele studiate. Datorita acestei legaturi, oameni de stiinta au propus suplimentarea dietei chiar prin completarea fosfatidilserinei  si a acidului fosfatidic. A fost demonstrat, ca administrarea ambelor substante are o accesibilitate biologica ridicata iar dupa aproximativ 30 minute de la administrare s-a ajuns la crestearea nivelului acestei substante in serul sanguin, cu absortie in continuare in ficat si mai tarziu in creier.

Studiile efectuate in Europa si SUA arata ca fosfatidilserina poate juca un rol important in sprijinirea functiilor cognitive umane in sprijinirea judecatii, gandirii abstracte, memoriei, in comportament si personalitate.

Fosfosercapsul reprezinta un complex lectitin vegetarian din soia si acid fosfatidic. Acest supliment nutritiv natural poate imbunatati capacitatea de stapanire a stresului si sa faca fata efectului de lunga durata a acestuia.

Studiul efectuat de prof. D. Hellhmmerem de la universitatea Trier din Germania a demonstrat ca adiministrarea zilnica a 400 mg de fosfatidilserina ( 4 capsule de fosfosercaps) a contribuit la atenuarea semnificativa a hormonilor de stres, ca reactie la testul de solicitare. Persoanele testate au functionat mai bine, nu s-a ajuns la atenuarea starii de veghe sau capacitatii de a actiona. Fosfatidilserina este deci. considerata o piatra de temelie importanta a membranelor celulelor creierului. A fost dovedit, ca joaca un rol important in incetarea sau stoparea unor degradari cognitive legate de varsta, sprijina memoria de scurta durata si capacitatea de a invata sarcini noi.

Profilul firmei Lipogen LTD

Firma israiliana Lipogen LTD. Functioneaza din anul 1992 si este cea mai mare firma la nivel mondial care se ocupa de producerea fosfatidilserinei, si este proprietara patentului pentru aceasta substanta.

Intr-unul din studiile realizata de aceasta firma fosfatidilserina si acidul fosfatidic au fost administrate pacientilor cu boala Alzhaimer. Primul grup studiat a folosit 3 fosfosercaps zilnic, iar celalalat grup a folosit placebo. Pacientii din primul grup au manifestat dupa aceasta perioada o imbunatatire clara a functiilor pshice si fizice zilnice, pe cand starea majoritatii pacientilor din grupa cu placebo, sa inrautatit in mod substatial. Este clar ca rezultatul pozitiv al tratamentului a fost mai accentuat la pacientii in stadiul incipient al bolii.

Ramane deci la aprecierea medicinei daca va introduce aceasta substanta in meniul persoanelor varsnice.

Calitatea fabricatiei

Unul dintre cele mai semnificative elemente ale succeselor firmei Lipogen LTD. este faptul ca asigura continuu calitatea maxima posibila a produselor sale, aceasta prin intermediul controlului integrat al intregului sau proces de productie, incepand cu samanta de soia, trecand prin cultivarea produsului si termininad cu livrarea produsului final.

Soia nu este modificata genetic, fosfatidilserina si acidul fosfatidic dispun de certificatul KOSHER si sunt produse fara solventi, conform bunei parctici de fabricatie ( HACCP si ISO9000-2000). Certificatul GRAS vorbeste despre neutilizarea metodelor bacteriene de fabricatie in cadrul firmei Lipogen LTD.

Patentele firmei Lipogen LTD

 1. FDA GRAS Affirmed;
 2. Fosfatidilserina: Imbunatateste activitatea cerebrala, United States Patent – licence fy Lipogen LTD;
 3. Complex de fosfatidilserina si acid fosfatidic: antidepresiv, colector de stres si o sursa pentru buna dispozitie (United States Patent).
 4. FDA reteta pentru copii cu fosfolipide (IL Patent).

Fosfosercaps

Dece il recomandam?

Este apropab de Ministerul Sanatatii;

Este inregistrat in registrul igienistului sef cu avizul Institutului de Stat pentru Sanatate;

Indeplineste normele stricte GMP (GOOD Manufacturing Practice);

Produs natural;

Nu contine lactoza, gluten, indulcitori, drojdie;

90 capsule si se consuma 1 maxim 2 capsule zilnic;

Sigur pentru sanatatea populatiei;

Garantia preciziei maxime ( in timpul fabricatiei la controalele de iesire etc);

Se absoarbe bine;

Nu solicita organismul;

Se poate stoarce continutul intr-o lingurita, eventual se poate amesteca in alimente;

Stimuleaza momoria;

Regenereaza celulele creierului;

Recomandat pentru cei cu profesii solicitante psihic sau pentru elevi si studenti in trimpul sesiunilor de examen;

Absortie si eficienta maxima si efect de lunga durata;

Recomandat pentru dieta fara gluten, diabeti si la intoleranta la lactoza;

Imbunatateste calitatea invatatii, memorarii, amintirii;

La copii cu afectiuni cerebrale se produce activarea functiilor mentala (gandesc mult mai repede);

La varstnici in urma accidentelor cerebrale imbunatateste functiile mentale;

La varstnici si cu dementa – cresterea ritmului de gandire a perceptiei si intelegerii;

La bolnavii de scleroza diseminata – imbunatatirea conditiei – oboseala mai redusa – activitate marita;

Imbunatateste concentrarea, asigura cresterea capacitatii psihice;

Inca de la prima utilizare promoveaza o stare de comfort emotional, claritate in gandire si in luarea deciziilor;

Recomandat pentru elevi, studenti, profesori si manageri,

Eficient in starile de depresie, anxietate, tulburari bipolare si in stari de neliniste;

Recomandat si folosit de neurologi de talie internationala

O capsula contine 480 mg Fosfolipide obtinute din soia (soia nu este modificata genetic), 210 mg ulei vegetal, 100 mg fosfatidilserina, 100 mg acid fosfatidic;

Economie financiara la pachetul de oferta pentru consumatorii privilegiati, aproximativ 2.8 lei tratament pe zi ( Afla detalii ).

 

 

Bioptronul – metodă de vindecare cu lumină polarizată

Terapia Bioptron – citeste mai mult…

Bioptronul – metodă de vindecare cu lumină polarizată

Raiul vindecărilor

    Iată-mă din nou în cabinetul domnului Nicu Ghergu! Aici este raiul vindecărilor – de la masaje de tot felul, executate de maestrul însuși, până la aparate medicale performante și tratamente medicamentoase  de cea mai bună calitate. Toate acestea conlucrează pentru readucerea sau menținerea  corpului uman într-o stare bună de sănătate. Personal,  cred că, indiferent ce muncă facem în viața de zi cu zi, trebuie să acordăm atenție sănătății, căci fără ea, existența  poate fi extrem de neplăcută. Astăzi vă propun ca temă bioptronul. Când terapeutul mi-a așezat  o lumină violet în dreptul capului și una galbenă în dreptul ficatului, l-am întrebat:  ce sunt acestea?!

Unde este lumină, este și viață!

” Aparatul se  numește Bioptron și, la ora actuală,  este folosit în multe spitale și clinici din lume, dar și în particular, pentru tratamente la domiciliu.  Aceste becuri prin care vine lumina, nu sunt din cele pe care le folosești acasă pentru iluminat”. ( Acum îmi dau seama de calitățile de profesor ale terapeutului meu. Explică atât de bine, încât nu ai cum să nu înțelegi). Apoi continuă: ” Ele emit o lumină polarizată liniar, care vibrează într-un singur plan. Această  lumină  are o putere de penetrare foarte mare  în interiorul celulelor. Și tu știi că, acolo unde este lumină,  este și viață! În momentul în care ai pus această lumină, fie pe organ, fie pe locul dureros, ea focalizează și reface fluxul energetic  în toată zona. În regiunea  capului, ți-am pus culoarea violet, ca să-ți armonizeze câmpul energetic din această zonă ( Râde). Și cu diplomația ce-l caracterizează, adaugă: nu că nu ai fi tu armonizată,  dar  ți-am arătat ce se poate face  pentru persoanele care sunt afectate, în special de depresie…” (Mă gândesc că omul ăsta nu vrea să-mi atingă ego-ul în niciun fel, atât este de atent cu ființa umană. Din comportamentul său, eu îmi extrag lecțiile de psihologie, chiar dacă el nici nu bănuiește ). După o pauză de câteva secunde, continuă: ” culoarea asta ajută foarte mult. Când le  fac pacienților mei reflexoterapie sau orice alt masaj necesar problemei de sănătate pentru care ajung la mine, le pun și aceste lumini, așa cum fac cu tine, acum. Observ că se simt bine foarte repede, căci stimularea fizică și psihică  pe care o fac prin masaj, este accentuată de echilibrarea venită de la aceste lumini”.

Fără radiații ultraviolete!

    Deoarece observă că am o rană la genunchi, ca urmare a unui accident de bicicletă, îmi  mută culoarea galbenă de la ficat pe locul suferind. M-am obișnuit să-i pun întrebări pentru  orice mișcare pe care o face sau orice aparat pe care-l folosește: acum, ce faci? De ce faci? Cum faci? De data aceasta îl întreb mai multe amănunte despre instrumentul care lucrează pe mine. Aflu așadar că aparatul Bioptron este  de proveniență elvețiană și lucrează atât de blând că nici nu simți. – Asta pot să confirm, căci realmente nu simt nicio durere, poate câteva furnicături care arată că locul se vindecă.-  Instrumentul  tratează o mulțime de afecțiuni și nu are contraindicații. Lumina polarizată pe care o emite,  reface membrana celulară din țesuturi, reduce inflamațiile și întărește sistemul imunitar. Această lumină este asemănătoare cu cea a soarelui, însă nu conține radiații ultraviolete. E ca și cum te-ai bucura de un trandafir fără să fii în pericol de a te înțepa, căci nu are spini. În depresii, lumina bioptronului  face minuni! Care este sistemul lui de funcționare?!  Terapeutul zâmbește. Știe că nu o să-i dau pace până nu-mi răspunde: ” Respectă ciclurile naturale ale vieții: știi și tu că,  acolo unde este lumină și unde este soare,  se dezvoltă totul armonios. Tot astfel, lumina  polarizată a bioptronului  are capacitatea să penetreze mai adânc  în țesuturile pielii. Prin stimularea membranei  celulare și implicit îmbunătățirea absorbției de oxigen în țesuturi, această lumină face posibilă declanșarea procesului de  regenerare celulară. Astfel, celula produce mai multă energie, pe care o folosește în  eliberarea unor  substanțe importante necesare pentru sănătatea umană”.

Dispare depresia ca și cum nu ar fi fost niciodată

     Deoarece îmi spune că în cele mai multe cazuri  folosește bioptronul în depresii,  știut fiind  că aceasta este o boală de cele mai multe ori ascunsă, îl întreb cum își dă seama. Îmi spune  că, înainte de toate, face o anamneză, apoi examinează pacientul cu ajutorul aparatului de biorezonanță care punctează exact locurile cu probleme. În cazul depresiilor, diagnosticul arată  ”  camp electromagnetic (aura) spartă în zona capului și o circulație cerebrală deficitară. Cred că ți-am mai spus că tristețea îmbolnăvește,  face câmpurile energetice franjuri, iar corpul fizic începe să se deterioreze. Creierul nu se mai oxigenează cum trebuie, iar de aici pornesc toate stările de disconfort, scade capacitatea de concentrare, de muncă, etc. Dacă vrei să știi ce face Bioptronul în aceste cazuri, îți spun că reface camp electromagnetic (aura), reglează circulația periferică și echilibrează organismul. De exemplu, lumina violet care-ți  lucrează în aceste momente  în zona capului, face ca,  după câteva ședințe, să dispară depresia ca și cum nu ar fi fost niciodată. Dacă în timpul terapiei  cu lumina polarizată, cea galbenă în zona ficatului (responsabil cu mânia, furia, neiertarea) cum ți-am mai spus, și cea violet în zona capului,  vin și cu masaj de reflexoterapie, se creează un circuit care reglează toate meridianele. Lumina galbenă aduce echilibru, adică unde e frig, vine cu căldură; unde este prea cald, de asemenea, echilibrează, relaxează foarte bine, regenerează.( Râde, apoi adaugă) – E plăcut să vezi cum omul  radiază de sănătate, că este fericit, că nu se mai plânge de lucruri care nu au o importanță așa  mare încât să le pună la suflet”.

  Experimente inedite…

          Am văzut că mi-ai pus această  lumină splendidă violet  în zona capului și m-am lămurit de ce. Însă nu înțeleg rostul celei galbene  în zona piciorului…  ” Am vizat două puncte: în primul rând rana, căci lumina aceasta grăbește  procesul de vindecare, iar în al doilea rând,  punctul de la gambă care se numește Zu San Li . Tradiția orientală spune că  acest punct tratează 100 de boli. De obicei îl încarc cu energie, cu lumină din aceasta  polarizată , care deblochează toate meridianele corpului.  Îmi place să fac experimente pe acest punct, să văd reacțiile. De exemplu, dacă pui pe punctul Zu San Li  o picătură de ulei de lavandă, de lămâie  sau de portocală, după care  vii cu bandă  de anioni, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”.  Îl întreb: ce este o bandă de anioni? Sigur se aștepta la o asemenea întrebare. Îmi spune că ” acea bandă are pe ea niște minerale,  un fel de turmalină.  În contact cu pielea, emite niște anioni, iar aceștia înseamnă vitaminele aerului”. Pentru că vede pe chipul meu un alt semn de întrebare, zâmbește și îmi explică pe înțelesul meu: ” anionii sunt ioni negativi” –  ( acum îmi pare rău că, în școală,  nu am fost mai atentă la orele de chimie. Sau de fizică? Habar n-am!) –   După o zi stresantă de muncă,  pun o bucățică de bandă cu anioni pe punctul Zu San Li și, îți mărturisesc, am impresia că levitez! Ei bine, corpul uman se umple cu  acești ioni negativi când mergem la pădure, când ne aflăm în apropierea unei cascade, la mare, etc. În zilele de vară, când este ploaie cu tunete, cu descărcări electrice, atmosfera are un miros specific, mai ales la țară. Atunci simțim nevoia să tragem aer în piept, să ne hrănim cu mirosul acela deosebit. Explicația este că, în atmosferă, au fost eliberați acești  ioni negativi.  Aflându-ne intenționat sau conjunctural în acest mediu, ne vindecăm trupul, sufletul și mintea inspirând acest aer binefăcător.

Sursa: Georgeta Istrate

Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (II)

Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (II)

        Dacă  tratezi coloana vertebrală și eviți excesele de orice natură, poți să fii sigur că  sănătatea ți se restaurează. Terapia cu patul de jad activează  toate procesele biologice  care erau blocate sau funcționau la capacitate redusă. Folosită frecvent, procedura creează condițiile măririi spațiilor intervertebrale, ajutând astfel funcționarea la capacitate optimă a organelor interne. Jadul, îmi spune Nicu Ghergu, mai este numit și piatra vieții. Setat la temperatura potrivită, dispozitivul cu bile de jad merge de-a lungul coloanei eliminând bacteriile și virușii acumulați în acea zonă, facilitând astfel  vindecarea.

Depunerea calciului pe vertebre

     Iată că astăzi, din cauza stresului a muncii statice, continuă specialistul, ”se dereglează  mecanismul calciului din organism. Ce rezultă de aici?! Calciul începe să se depună haotic. Mulți dintre pacienții mei  vin și îmi spun: am fost la policlinică și mi-au spus să nu iau calciu, deoarece am foarte mult în organism”. Cum așa? ”Au dreptate, căci o dată mecanismul dereglat, găsești calciul în toate locurile unde nu ar trebui să fie. Adică și pe vertebre, îngustând spațiile dintre ele. Acestea comprimându-se, vom avea nervii tasați, iar comunicarea dintre ei se mișorează până ce se pierde complet. Degeaba creierul dă comandă, dacă nu există nervi care s-o ducă la organ. E ca semnalul de telefon – nu ai semnal, nu te aud bine; când este semnalul bun , și comunicarea este bună. Înțelegi? ”

        Pe mine mă doare spatele, nu ficatul!

     Foarte interesant că, atunci când îi diagnostichează cu ajutorul aparatului de biorezonanță, și când descoperă de exemplu, că au probleme cu ficatul, ba chiar sunt la un pas de ciroză, unii pacienți se apără, spunând că nu văd cauza:” nu beau, nu fumez, mănânc sănătos, pe mine mă doare spatele, nu ficatul”. Secialistul îmi ia mâna, cu intenția de a-mi arăta locul din palmă care arată depunerile de calciu în organism.  Apasă în interiorul ei spre degetul mare și, după ce mă verifică, spune: ”tu nu ai problema asta, de obicei aici este ca un guguloi mare de calciu. Ce îți arăt eu acum este de fapt zona reflexogenă a ficatului. Tu ai foarte puțin, dacă vrei să verifici, îl vei simți ca pe niște mici cristale.” Se pare că, în mute cazuri, problema pornește de la coloană…

Pacienți fără soluții?

    Îl întreb pe Nicu Ghergu ce fel de pacienți are. ”În special persoane în vârstă, care nu mai au soluții, nu mai găsesc remedii. Dar se întâmplă ca persoane care au până în 40 de ani să descopere beneficiile acestei terapii. Sunt cazuri fericite, oameni care încearcă să prevină  apariția unor probleme de sănătate. Eu le explic tuturor despre beneficiile acestui pat, căci   nu știu cum să-ți încălzești coloana la o temperatură care-ți omoară virușii și bacteriile și să-ți relaxeze musculatura în profunzime. În plus, căldura asta de la jad este diferită de căldura normală, căci o simți benefică în organism cel puțin vreo 48 de ore după fiecare ședință. Îți dă o stare de ușurare, de bine, drenează foarte bine zona limfatică. Acest pat este o adevărată binecuvântare pentru organism și pentru buna funcționare a acestuia”.

 Surprizele cazuisticii

      Poți să ai probleme de sănătate, dar poți și să nu ai. Terapia cu patul de jad dă o stare de confort,  relaxează spatele, rezolvă foarte multe lucruri, inclusiv problemele emoționale. Din postura de pacient, îmi dau seama foarte bine  că patul ăsta este un instrument extrem de util pentru restaurarea sănătății. Dar, pentru sarea și piperul materialului pe care mi-am propus să-l scriu de dragul dumneavoastră, cer terapeutului să-mi povestească despre cazuri cu reacții pozitive sau neașteptat de…nedorite!  Specialistul  spune că a avut pacienți care, din cauza intoxicației foarte puternice, generată de  faptul că nu și-au făcut niciodată o detoxifiere, nu au ținut post sau nu au practicat vreo metodă care să le curățească organismul, când patul de jad a atins o anumită temperatură, au avut reacții puternice de vomă.

Slăbești și crești în înălțime?!!!

   Un caz, fericit de-a dreptul, este al unei doamne cam plinuță, care a fost nevoită să-și schimbe garderoba  deoarece: ” nu numai că a slăbit, dar după vreo 10 ședințe, datorită proprietății de elongație a acestui fel de masaj, a luat în înălțime cam 2 cm”. Asta mi-a plăcut cel mai mult, căci am avut mereu un complex, fiind minionă. La vreo remarcă ”binevoitoare” la adresa înălțimii mele, am dat vina pe ”secetă”, apoi, pentru propria mea consolare, invocam mereu expresia conform căreia ”esențele tari se țin în recipiente mici”. Are logică ce zice interlocutorul meu căci, din moment ce terapia cu role de jad elonghează, distanțează și reface aliniamentul vertebrelor, metabolismul își reia funcțiile naturale și totul merge ”ca la carte”.

O surpriză neplăcută

    ”Am avut și un pacient care mi-a plecat de pe patul de jad. Am vrut să-i fac o surpriză. L-am  văzut că era cam rigid și mi-am spus că o terapie din aceasta i-ar face foarte bine. Surpriza a fost până la urmă una neplăcută, căci în momentul în care aceste role de jad au început să meargă de-a lungul coloanei, s-a ridicat imediat. S-a simțit deranjat, deoarece durerile erau foarte mari. Nu e greu de dedus că și problemele acelui pacient erau destule. L-am rugat să reziste măcar 6-7 minute, căci pe măsură ce căldura începe să relaxeze, elasticitatea corpului se mărește, iar durerile dispar treptat. Mi-a părut rău pentru el, dar nu puteam să-i fac bine cu forța”.

         Produse  care întregesc și accelerează vindecarea

   Corpul omului este ca o  instituție, spune Nicu Ghergu : ” când s-a restaurant conducerea , toată lumea își reia activitatea, căci neregulile pleacă de la lipsa de comunicare”. Îmi mai mărturisește că   pacienților  care-i solicită această terapie, le recomandă trei produse. Primul conține câteva  elemente esențiale: calciu, magneziu și vitamina D3. Calciul de care îmi vorbește este alcătuit dintr-o  formulă care are capacitatea de a activa comunicarea intracelulară. ”Știi și tu, îmi spune pe un ton oarecum glumeț,  creierul poate să dea comanda, dar dacă semnalul nu funcționează bine, celula nu recepționează mesajul  sau îl recepționează greșit. Prin urmare, organul afectat nu beneficiază de ajutorul necesar. Cum spuneam, pe lângă calciu, produsul conține  magneziu foarte important pentru sănătate. De asemenea,  merg pe cea mai mare concentrație de vitamina D – aceasta având rolul de  declanșator al  procesului de autovindecare. Poate nu știai, dar  celulele responsabile cu sistemul imunitar pleacă la luptă numai în prezența vitaminei D. Atât de importantă este! Ca să înțelegi mai bine, îți spun că  sistemul imunitar este ca un maestru care știe ce are de făcut, dar nu dispune de echipamentul potrivit”. Mă intrigă scena ”istorică” descrisă de terapeut și întreb cum se numește acest medicament minune . Râde. Se cheamă Cal Mag+D,  este ieftin dar beneficiile lui sunt neasemuite.

     Al doilea produs pe care îl recomand este un ulei de pește, deoarece  este foarte important să se refacă în organism echilibrul de Omega 3, 6 și 9. La ora actuală sunt puține produse pe piață care oferă acest echilibru. Este un fel de colagen care reface structura cartilagiilor. Și, în fine, al treilea produs este  vitamina C, pe bază de flavonoizi. Aceștia din urmă  au rolul de a transporta vitamina C exact unde este nevoie în organism. Fără acești flavonoizi orice  vitamina C este eliminată imediat. Cu alte cuvinte nu are efect.Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare. Dispar durerile de spate ca și cum nu ar fi fost!

 

Câte suferințe ar dispărea dacă am schimba strategia!

   Înainte să plec de la clinica lui Nicu Ghergu, l-am rugat să-mi dea un motiv pentru care persoanele cu probleme ale coloanei să încerce această terapie.  Râde. ”Mai bine le spun de ce să nu vină: – atâta timp cât au în față farmacia inimii, cu prețuri mici, mici, mici,… cum toate ar trebui să fie, nu au nevoie de patul de jad! Fericirea constă în …punga cu medicamente!”

    Cred că răspunsul lui ascunde și un soi de amărăciune. De atâția ani lucrează în domeniu, de atâtea ori apare în mass-media, scrie pe site-ul propriu sau în reviste de specialitate și  probabil simte că strigă în pustie. Căci pe străzi sunt tot oameni suferinzi, triști, depresivi, aduși de spate,  cu sănătatea în pioneze, care nu dau doi bani pe avertismente. Din postura de pacient, mă gândesc că poate  ar trebui  să schimbăm strategia, dacă ceea am încercat până acum nu a dat rezultate. 

Sursa: Georgeta Istrate

Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (I)

Detalii terapie click aici! 

Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (I)

    Nicu Ghergu este de părere că întreținerea  coloanei vertebrale ar trebui introdusă în terapie chiar cu recomandare de la medicul de familie. Beneficiile fizice și psihice  sunt de o valoare inestimabilă. De aceea, acest fel de probleme trebuie tratate cu cea mai mare seriozitate.

O trezire spirituală intensă

     De ceva vreme simțeam dureri în zona lombară.  M-am gândit că nu ar fi rău ca  aceste dureri  să fie un pic ”cercetate”. Prin urmare, am bătut din nou la ușa clinicii terapeutului Nicu Ghergu.  Prin metodele sale mereu ”updatate”, are grijă să funcționez la capacitate maximă. În plus, îmi place că, în timpul terapiilor pe care mi le aplică, îmi povestește  despre descoperirile sale pe linie profesională, cu un talent greu de egalat. De data asta, bucuros că îi fac această vizită,  îmi promite un adevărat răsfăț terapeutic. Primul pas: patul de jad. Și pentru că, în urma unui mic accident, m-am ales cu o rană la genunchi, folosește bioptronul, despre care o să vă povestesc mai multe în următorul articol. De asemenea,  îmi aplică un ulei special care, spune el,  are capacitatea de a mă ”împământa” (am uitat să-l întreb cum vine asta, dar îl invit acum să îmi dea un răspuns, la comentarii, desigur)  și de a  trezi conștiența prezentului. O fi fost inspirat de faptul că, de cum am intrat în cabinet, m-am lăudat  cu  o carte a lui Eckhart Tolle, care ne tot îndeamnă să trăim într-un prezent continuu miraculos?! ”

– Ce-ți fac eu astăzi, este mai mult decât un tratament. Este o procedură pe care eu însumi o ador, un fel de trezire spirituală foarte intensă”.

Dacă oamenii ar da atenție coloanei vertebrale…

    Nici nu mă așteptam la ceva banal și plictisitor, o dată ce am venit la tine, i-am spus. Râde. Apoi continuă să-mi povestească despre terapie :   ”Dacă oamenii ar avea grijă de coloana vertebrală, spitalele ar fi goale! Asta pentru că majoritatea problemelor de sănătate pleacă de la vertebre. Eu am înțeles treaba asta de multă vreme, dar nu am avut timpul și mijloacele necesare să pun în practică procedurile de vindecare și de întreținere”…

”Acum, zice Nicu Ghergu, am să dau temperatura mai tare, ca să te simți mai bine”. Îmi mai spune că, din când în când, dispozitivul se oprește, dar că nu ar trebui să mă îngrijorez, căci acea staționare se face exact pe organele vitale, lucru benefic pentru organism. De exemplu, când se oprește în zona rinichilor, acea căldură trezește emoția meridianelor rinichilor, etc.

” Tot secretul este ca, înainte de terapie, corpul să fie bine hidratat. Pe la 70-80 la sută din ședință, care durează cam 40 de minute, se declanșează un fel de transpirație spontană extrem de favolabilă pentru organism. Spun asta deoarece în acele momente , în corp, avem ceea ce se numește  homeostază. Asta înseamnă că  toate procesele de vindecare se declanșează în același timp”.

Localizarea metabolismului pe coloană

     Pentru câteva clipe se oprește din vorbit, pentru a-mi da un fel  de proiector manual din dotarea patului minune, care trebuie plimbat  pe corp, în special pe zona ficatului. Este foarte bine, căci simt cum îmi încălzește progresiv și plăcut  zonele pe care le atinge. În timp ce eu mă bucur de terapie, el îmi povestește că,  pe coloană, metabolismul  este localizat în zona lombară. Aici nu sunt coaste, de aceea porțiunea aceasta  este mai vulnerabilă. Prin urmare,  nervii se tasează exact  în sectorul  responsabil cu stomacul, pancreasul și  tot ce înseamnă sistem digestiv. Când avem blocaje de acest gen,  nu se mai transmit impulsuri nervoase clare, astfel încât foamea să-și aibă rostul ei, iar digestia să-și facă treaba. Ca urmare,  apar probleme care se agravează, dacă omul nu ia măsuri la timp. Mai mult, mâncatul compulsiv,  pe fond de stres și supărare, la care se adaugă o respirație incorectă  înseamnă un plus nedorit la dezechilibrele deja existente.

Ce sunt chestiile astea?

     Și pentru că, de-a lungul coloanei mele, se plimbă ceva care doare un pic, îl întreb: ce sunt de fapt chestiile astea care merg pe spatele meu? ”Role de jad!, îmi răspunde.  Pot să spun că situația ta este una fericită, pentru că stai relativ bine  cu sănătatea, dar dacă vine un om cu probleme, ai să vezi că, în momentul în care rolele încep să meargă, durerile sunt cumplite, căci ele scot în evidență blocajele. Omul cu probleme la coloană încearcă să se adapteze după ea. Cu alte cuvinte, ca să-și diminueze durerea, începe să se aplece de spate, se încovoaie, în ideea de a-și găsi o poziție cât de cât confortabilă. În acest caz, putem spune că  el alege să nu înfrunte  durerea. Ca urmare, mușchiul își formează o memorie cu intenția de a ajunge la starea în care s-a simțit cel mai bine…

De ce mă doare capul?

     Am început să transpir, mai ales în zona feței. De ce? Simt că mi s-a încălzit foarte tare coloana, iar în zona tiroidei simt ca un nod care parcă se dezleagă …

”Nu are legătură cu zona gâtului, mă lămurește specialistul. Are legătură cu partea cervicală, unde sunt depuneri de calciu. De aceea mulți pacienți au diverse stări cum ar fi: dureri de cap, dureri în zona urechilor, probleme cu gâtul, etc … Acum o să micșorez  temperatura, ca să nu mai simți nodul acela. Faptul că transpiri înseamnă că această căldură deranjează paraziții și bacteriile care sunt în organism, căci sub influența terapiei pe care ți-o fac, sistemul imunitar a prins curaj să treacă la acțiune. În același timp, se activează și sistemul limfatic.  Ți-aș recomanda să repeți terapia asta cel puțin o data pe săptămână. Simți cum te încarcă, nu?” Îi confirm. El râde: ha, ha ha! Super tare!”

”Să fii atentă să vezi în următoarele ore , chiar zile, ce gânduri,  ce stări extraordinare de conștiență o să ai. Vei vedea că percepi lucrurile mult mai bine datorită relaxării spatelui” . El zice bine ce zice, dar eu mai am o întrebare foarte concretă: de ce mă doare capul?

– Fiindcă nu te-ai hidratat bine înainte de terapie. Durerea poate fi de la calcifierile care se dizolvă acum. Ușor,  ușor, se creează un proces de curățare, de detoxifiere. În plus, de când tot sporovăim aici, tu ai făcut deja două tratamente. Durerea de cap îți va trece, dacă imediat după terapie o să bei un pahar cu apă”.

Mișcarea înseamnă sănătate, tinerețe și frumusețe!

     Terapeutul îmi spune că, dacă am avea o muncă așa cum am fost creați, adică  să fim mereu  în comuniune cu natura, să facem mișcare pentru a ne păstra sănătatea vertebrelor în stare bună, am fi fericiți  până la adânci bătrâneți. ”Parcă ți-am mai povestit că am copilărit la țară, unde oamenii sunt sănătoși tun. Îmi aduc aminte,  când am plecat în armată, aveam un vecin care avea 94 de ani și , la vârsta aia, scotea buturugi cu cazmaua”.

        În timp ce-mi vorbește, mintea îmi aduce în prim plan o cunoștință care îmi spune de câte ori mă întâlnește:”mișcarea, draga mea,  înseamnă sănătate, tinerețe și frumusețe!”

Gânduri și senzații

     Carevasăzică, pe lângă faptul că  acele bile de jad care se tot plimbă de-a lungul coloanei mele vertebrale detoxifiază organismul, au efect de elongație, eliminând eventualele  deformări – scolioza, lordoza, cifoza, herniile de disc, vertebrele tasate, discopatiile…Nu vă speriați, nu le am chiar pe toate!  De asemenea,  prin acțiunea de căldură, acest instrument medical relaxează mușchii și tendoanele, detensionând și crescând mobilitatea trupului. Nu-i rău deloc! În plus am o stare de somnolență că de-abia îl mai aud pe terapeut, de zici că nu am dormit de o mie de ani. El îmi spune că, după câteva ședințe de acest fel, depresiile, anxietatea, atacurile de panică și alte neliniști pot deveni istorie.

   Așa  somnoroasă cum sunt, îl aud pe Nicu Ghergu spunându-mi că acest masaj stimulează 12 puncte reflexogene din jurul coloanei vertebrale, iar temperatura de 60-70 grade, face un fel de  reflexoterapie prin încălzirea acestor puncte esențiale. El vorbește ca un specialist, eu ascult ca o… pacientă!

”Acest masaj are efecte pozitive pentru întregul organism, căci de-a lungul coloanei se află centrii nervoși de la care pleacă legăturile spre toate organele. De exemplu, dacă ai probleme pe care le știi sau pe care încă nu le-ai identificat, acest masaj cu efect de detoxifiere, va acționa oricum  asupra stomacului, ficatului, rinichilor, inimii, , ș.a.m.d. Practic, îți reface echilibrul organismului. Nu e drăguț?”

Sursa: Georgeta Istrate

Suferința neeliberată, un dezastru pentru ființa umană

Suferința neeliberată, un dezastru pentru ființa umană

Stă în puterea noastră să fim sănătoși

 Cu puțin timp în urmă, i-am făcut o vizită terapeutului Nicu Ghergu, în legătură cu problemele coloanei vertebrale. Printre multele informații pe care le-am cules de la el, una mi-a cutremurat ființa. Și asta deoarece mi-am dat seama că stă numai în puterea noastră să fim sănătoși sau bolnavi.  Special nu am am vrut s-o includ într-un material mai larg, căci povestea este una care merită tratată singular. Este o temă de meditație pentru fiecare dintre noi, căci într-o măsură mai mare sau mai mică, toți ne regăsim  în aceste două personaje ale poveștii. Exemplul de mai jos arată clar că ne facem rău singuri, că de felul în care reacționăm la stimulii exteriori depinde sănătatea noastră fizică și mentală.

Când nu opui rezistență vieții…

    Înainte să încep derularea poveștii așa cum mi-a relatat-o Nicu Ghergu, am să dau un citat din cartea ”Puterea prezentului” de Eckhart Tolle, care ar putea fi adăugată la tema de meditație pe care am invocat-o mai devreme:  ”Mintea reprezintă un instrument minunat dacă este folosită corect. Însă, folosită greșit, devine foarte distructivă. Pentru o exprimare mai exactă, nu este vorba de faptul că vă folosiți greșit mintea – de obicei n-o folosiți deloc. Ea vă folosește pe dumneavoastră! Aceasta este boala. Credeți că sunteți mintea dumneavoastră. Este o iluzie. Instrumentul a pus stăpânire pe dumneavoastră(…) Cât timp vă identificați cu mintea, viața vă este condusă de către ego(…). Puterea asupra altora este slăbiciune deghizată în putere”.

     Și care ar fi răspunsul, veți zice? A te elibera de timp și a trăi clipa prezentă, a trăi într-un prezent continuu, căci trecutul nu mai poate fi schimbat și deci nu are rost să stăruim în el, iar viitorul este, la propriu, un mister. Timpul petrecut cu mintea  în trecut sau în viitor ne fură clipa prezentă. De altfel tot ce avem! Verbele cele mai importante, care ne ajută să nu mai avem reacții distructive sunt: a accepta și a te observa.  Eckhart Tolle mai spune: ”când nu opui rezistență vieții, te afli într-o stare de grație, de pace și naturalețe. Această stare nu mai are nevoie ca lucrurile să fie într-un anume fel, bune sau rele”.

Trebuie avut grijă de coloană ca de lumina ochilor!

  Iată povestea pe care mi-a spus-o terapeutul: ” am fost chemat la domiciliu, telefonic, de o doamnă care mi-a spus: ”domnule,  vreau să fac  un cadou special  surorii mele: câteva ședințe de reflexoterapie. Am găsit multe articole despre dumneavoastră pe Internet și m-am gândit că ați fi cel mai potrivit să mă ajutați în acest sens. Poate vă întrebați de ce nu i-am făcut un cadou material. Ei bine, dragă domnule, cel mai util cadou la momentul acesta din viața surorii mele  ar fi o porție de sănătate, căci  are dureri foarte mari la coloană”.

    ”La ușă m-a întâmpinat, ghici cine? Era o doamnă care avea vreo 65 de ani, foarte zveltă și foarte hotărâtă. Se vedea după ea că este bine întreținută… Când am mers la sora ei, am găsit o doamnă în vârstă, de-ai ști cât era de gârbovită! Mi-au dat lacrimile instant, pentru că mi-am adus aminte de bunica mea care și ea, ca și această doamnă, se cocoșase săraca, tot de la coloană. Din păcate,  la vremea aceea nu știam cum să o ajut.  Șocul a fost când am aflat că aceste femei sunt surori gemene și aveau peste 80 de ani. Cum pe mine profesia mă obligă cumva  să studiez și partea de cercetare a trupului, dar mai ales a sufletului, am început să pun întrebări. Am aflat astfel că  doamna care a solicitat ședințele și arăta atât de bine, practic cu vreo 20 de ani mai tânără decât era în realitate, avea caracterul tatălui. Adică nu punea la inimă nimic, viața era ca un joc pentru ea, o ființă optimistă și pozitivă, caracteristici care au păstrat-o tânără și sănătoasă.

Cealaltă soră  moștenise caracterul mamei, care punea la inimă totul, era atentă la tot negativismul din jur și îl amplifica. Aveai impresia că ființa aceasta, atât de gârbovită, duce pe umerii ei  toată suferința lumii. Practic era  era un ghem de suferință. Ce spun? –   un munte de suferință!!! Ce puteam eu să-i fac în stadiul acesta? Cum să repari un rău de o viață în câteva ședințe de masaj? Nu am ajutat-o prea mult, am făcut ce am știut eu mai bine.  În schimb, i-am dat niște plasturi care i-au luat  durerea foarte repede, aceștia având proprietatea  de a-i debloca meridianele energetice. Atunci am avut o confirmare a ceea ce înseamnă suferința purtată și neeliberată. Și am văzut câtă importanță are coloana vertebrală. Trebuie avut grijă de ea ca de lumina ochilor. Căci atunci când vertebrele sunt lăsate să se taseze, fără a lua vreo măsură de prevenție sau remediere,  se poate ajunge în situația în care nu se mai poate face nimic”.

Răspunsul este iubirea

Închei tot cu un citat, dar nu înainte de a vă spune ceea ce poate ați auzit de foarte multe ori în viața dumneavoastră. Și anume că iubirea este panaceu universal –  pentru noi, pentru cei din jurul nostru și pentru mediul în care trăim. Experimentați iubirea! Iubirea  de tot ce vreți dumneavoastră: de părinți, de copii, de prieteni, de dușmani,  de flori, de animale, de răsărit, de apus, ș.a.m.d.  ”Iubirea este întotdeauna răspunsul. Singurul lucru pe care nu-l veți avea niciodată îndeajuns este iubirea. Niciodată nu veți avea destulă iubire pentru voi și niciodată nu puteți da prea multă iubire celorlalți. Lipsa de iubire sau reținerea ei, se află  la baza celor mai multe probleme personale și de comportament. Iubirea nu numai că este răspunsul, ci este și tratamentul pentru cele mai multe dintre problemele vieții” (Brian Tracy, Succesul în viață, Editura For You, București, 2004,  p. 374).

Sursa : Georgeta Istrate

Terapia cu magneti

Afla totul despre terapia cu magneti!

Dupa ce, in urma cu cativa ani, Nicu Ghergu a purtat numai cateva ore o bratara magnetica si s-a convins de eficienta ei, a vrut sa afle mai multe despre acest tip de terapie. A fost convins de eficacitatea ei si a inceput sa studieze mai mult despre ce presupune tratamentul cu ajutorul magnetilor. In timp, a adaugat aceasta metoda celor pe care le practica deja (reflexoterapie si masaj).

„Boala” moderna

„Sindromul absentei campului magnetic” a fost descris prima data de un medic din Tokio in anul 1976. Acesta a observat ca simptomele sunt: oboseala generala, stres, insomnie, dureri de cap, dureri de articulatii si la coloana vertebrala, dereglari ale digestiei, probleme ale circulatiei sangvine. Traind intr-o lume tehnologizata, in orase, intre betoane si asfalt, in blocuri, la inaltime, pierdem legatura cu magnetismul terestru, fapt daunator pentru sanatate.

Actiune vindecatoare

Nicu Ghergu ne-a explicat ca polul nord al magnetului „calmeaza durerea, diminueaza inflamatiile, inlatura inflamarea si imbunatateste metabolismul. Celalalt pol activeaza circulatia sangvina, intensifica inflamarea si accentueaza durerea, dar orice durere, ca sa treaca, trebuie putin accelerata”, spune terapeutul.

Bijuteriile magnetice

(bratari, lanturi, pandative) sunt indicate in cazuri de insomnii, depresii, dureri de cap,  tulburari ale circulatiei, artrite, artroze, reumatism. In cazul fracturilor, s-a remarcat ca ajuta la vindecarea lor mai rapida. Sunt recomandate si bratarile cu cupru care au si avantajul de a ajuta, in anemii, la asimilarea fierului. Pot fi purtate si de catre copii si le vor mari capacitatea de concentrare si performantele scolare.
Exista brose speciale care pot fi plasate in zona cu problema. Fie ca este vorba de dureri de spate sau menstruale, acestea se vor calma.
Terapeutul recomanda cu caldura salteaua si perna magnetica, pe care le foloseste si la cabinet. El spune ca cei care vor dormi pe ele se vor tine departe de problemele de sanatate, vor avea un somn bun si o circulatie sanguina perfecta.

Apa cu proprietati magnetice

Apa magnetizata se foloseste mai ales pentru calculii biliari, renali, boli ale sistemului digestiv, diabet, prostata, tromboze, paraziti intestinali, astenie, boli respiratorii, astm. Nicu Ghergu recomanda o cura de 20-30 de zile de doua ori pe an. Se prepara cat se poate de simplu: se amesteca intr-un pahar de apa cu o bagheta magnetica timp de cateva minute sau se lasa bagheta sa stea timp de un sfert de ora in pahar. Mai exista si aparate speciale care prepara o cantitate mai mare de apa. Proprietatile ei se pastreaza timp de 24 de ore.

Natura, ajutor nepretuit

Terapeutul ne recomanda sa reluam legatura cu natura, prin vacante in zone cat mai putin afectate de civilizatie, iar cand ne gasim in mediul natural sa ne bucuram cat mai mult de el. De exemplu, sa stam direct pe iarba sau pe nisip, sa mergem in picioarele goale. Ar fi bine si sa ne limitam folosirea telefonului mobil, calculatorului si televizorului. O alternativa pentru cei care nu se pot desprinde de lumea tehnologizata sunt si curele cu apa magnetizata, purtarea de bijuterii magnetice si dormitul pe saltele si pe perne magnetice.

Secretul Cleopatrei

Chiar daca nu este pe deplin recunoscuta de comunitatea stiintifica, terapia cu magneti a fost practicata din cele mai vechi timpuri. Era folosita in Antichitate in Egipt, India, China si Grecia. Se spune ca regina Cleopatra purta un talisman magnetic pentru a-si pastra tineretea si frumusetea. Regina Elisabeta I, care suferea de artrita, se trata tot cu ajutorul magnetilor. Acestia erau foarte populari in vremea lui Mozart, celebrul compozitor fiind si el un adept al acestei terapii.

Contraindicatii

Urmatoarele persoane ar trebui sa evite terapia cu magneti: femeile insarcinate, persoanele alergice la metale, cei care poarta aparat la inima (pace-maker) si persoanele cu probleme psihice. Mai este contraindicat sa se poarte intr-o familie care are copii cu sindrom ADHD, autism sau alte probleme de acest gen.

Articol publicat in revista Libertatea pentru femei din anul 2013

Bea cafea cu ganoderma si slabeste sanatos!

Ganoderma este o ciuperca cunoscuta si sub numele de ciuperca reishi. Ea are un gust amar si este folosita in medicina traditionala chinezeasca de secole, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Printre acestea, amintim: reducere colesterolului, tinerea sub control a tensiunii arteriale, reducerea inflamatiilor, intarirea sistemului imunitar si reducerea starii de oboseala. Ganoderma poate fi consumata in mai multe forme, insa una dintre cele mai populare este cafeaua cu ganoderma. Aceasta este o varianta mai sanatoasa a cafelei obisnuite, cu un continut mult mai scazut de cofeina si numeroase efecte benefice pentru organism.

Afla cum se obtine cafeaua cu ganoderma si de ce ar trebui sa o incluzi in dieta ta, pentru a slabi sanatos!

Cum se face cafeaua cu ganoderma?

Exista un proces special prin care se ajunge la obtinerea cafelei cu ganoderma. In primul rand, se extrage ganoderma din ciuperca. Apoi, acest extract se amesteca cu boabele de cafea cu ajutorul unor masinarii speciale si astfel se ajunge la produsul final. Acesta este mult mai sanatos decat cafeaua obisnuita, deoarece are mai putina cofeina: 9 mg la o cana, spre deosebire de cele 150 mg de cofeina continute de o cafeaua obisnuita.

Care sunt beneficiile cafelei cu ganoderma?

Cafeaua cu ganoderma este un energizant care imbunatateste oxigenarea creierului si nu afecteaza productia de serotonina, spre deosebire de alte bauturi energizante. Un nivel scazut de serotonina conduce la o imunitate slabita si la stari de tristete sau chiar depresie.

Cafeaua obisnuita are un pH scazut. Orice valoare a pH-ului care scade sub 7 indica aciditatea acelui produs. In vreme ce corpul se straduieste sa mentina un pH echilibrat, cafeaua obisnuita, cu un pH de 5.5, reprezinta o piedica in acest sens si ingreuneaza procesul de asimilare a nutrientilor. Cafeaua cu ganoderma are un pH care variaza intre 7.3 si 7.5 si ii permite corpului sa regenereze in mod eficient celule si sa se detoxifice. Eliminarea toxinelor este un factor esential in procesul de slabire, motiv pentru care cafeaua cu ganoderma este perfecta pentru dieta ta. In plus, ea este plina de antioxidanti, substante care contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Tot din acest motiv, cafeaua cu ganoderma poate preveni aparitia cancerului. Un studiu realizat in 2004 a aratat faptul ca aceasta ciuperca poate incetini raspandirea celulelor canceroase ale sanului. In laborator, ganoderma a fost folosita pentru a omori celulele canceroase prin declansarea apoptozei. Acest proces reprezinta, de fapt, moartea celulara programata, prin care celulele isi declanseaza propria distrugere, ca raspuns la un anumit semnal.

Cafeaua cu ganoderma poate incetini degenerarea cognitiva si poate preveni boli precum Alzheimer sau Parkinson, ambele debilitante pentru cei bolnavi. Parkinson este o boala care ingreunaza capacitatea de coordonare corporala si conduce la tremurat necontrolat si, uneori, chiar la dificultatea de a merge sau de a mentine echilibrul. Cercetatorii chinezi au descoperit ca proprietatile anti-inflamatorii ale ganodermei pot lupta impotriva simptomelor bolii Parkinson, prin prevenirea degradarii celulelor nervoase. Din acest motiv, cafeaua cu ganoderma poate fi utila si in preventia si tratamentul bolii Alzheimer.

Desi este o bautura stimulatoare, cafeaua cu ganoderma te poate vindeca de insomnie si iti poate da energia necesara pentru a avea un stil de viata activ. Conform unei cercetari realizate tot in laboratoarele chineze, cobaii carora le-a fost administrata aceasta ciuperca au adormit in mediul de testare in care au fost pusi. Consumul moderat de cafea cu ganoderma poate contribui si la combaterea starilor de oboseala cronica, care iti pot afecta grav viata de zi cu zi.

Care sunt efectele secundare ale cafelei cu ganoderma?

Am discutat pana acum despre efectele benefice ale consumului de cafea cu ganoderma, insa trebuie sa luam in calcul si posibilele efecte secundare ale acestei bauturi.

Desi multa lume face trecerea la aceasta varianta sanatoasa de cafea, exista si anumite efecte secundare asociate cu consumul de ganoderma. In general, aceasta ciuperca este considerata a nu fi un pericol pentru sanatate daca este consumata pe o perioada mai scurta de 16 luni. Dupa acest timp, trebuie luata o pauza, pentru evita posibilele efecte secundare.

Consumul de cafea cu ganoderma poate cauza:

– subtierea sangelui: studiile realizate la Universitatea din Pittsburg sugereaza ca ganoderma limiteaza capacitatea sangelui de a se coagula. De aceea, aceasta planta nu trebuie consumata de catre cei care iau medicamente care cauzeaza subtierea sangelui, chiar si daca este vorba despre unele banale, precum aspirina.
– afectarea functiei ficatului: oricine consuma cafea cu ganoderma trebuie sa isi monitorizeze cu atentie starea ficatului, cu ajutorul analizelor medicale, pentru a detecta orice problema care ar putea aparea.
– ameteala: ganoderma scade tensiunea arteriala si poate cauza vertij in anumite situatii, desi cazurile sunt foarte rare.

Inainte sa incerci cafeaua cu ganoderma, trebuie sa iei in considerare atat efectele benefice ale acesteia, cat si posibilele efecte secundare. Ea te va ajuta sa ai un corp sanatos si plin de energie, te va detoxifia si te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Iar daca te intrebi cum apare acest produs miraculos, poti vedea in filmuletul de mai jos. 

Poti comanda cafeaua cu ganoderma de aici!

Sursa:  DivaHair

Ce sunt caloriile?

Aproape că nu există discuție despre sănătate și dietă care să nu conțină cuvântul CALORIE.
Citim cu atenție etichetele alimentelor pentru a vedea câte calorii conțin. Ne setăm telefoanele și alte dispozitive electronice să ne arate zilnic câte calorii ardem. Și totuși: Ce sunt caloriile?
Înainte de toate trebuie să clarificăm un aspect esențial. Caloriile nu sunt ceva ce alimentele pe care le consumăm le conțin. Nu sunt nutrienți, nu sunt vitamine. Nu este o proprietate a unui aliment pe care o putem atinge, sau vedea la un microscop. Atunci de ce mereu vorbim despre câte calorii conține  fiecare aliment?
Să facem un exemplu mai banal, mai din viața reală, pe care îl înțelegem cu toții mai ușor.
Ori de câte ori oamenii vorbesc despre mașină sau casă folosesc expresii de genul: am o casă de 100 000 de euro, are o mașină de 10 000 de euro , a apărut un telefon de 1000 euro. Dar stai puțin? Casa e făcută din cărămidă, ciment, fierbeton și alte materiale de construcții, mașina din metal, iar telefonul din tranzistori. Așadar de ce la anunțurile publicitare oamenii nu spun: am o casă de 50 000 de cărămizi și 100 de saci de ciment ? Sau, vând mașină cu 15 000 de piese de metal? Și nici în ofertele marilor magazine nu vedem îndemnuri de genul: cumpără noul telefon cu peste un miliard de tranzistori. De ce ?
Pur și simplu deoarece deși nu toți ne pricepem la construcții, mecanică sau electronică, cu toții știm valoarea banilor. Așadar nu ne imaginăm că o casă este construită efectiv dintro stivă de bani de 100 000 de euro. Dar înțelegem că toate materialele de construcție necesare pentru a o construi, plus plata muncitorilor, plus taxele plătite pentru a o finaliza valorează suma respectivă.
La fel stau lucrurile cu caloriile din alimente.  Caloriile măsoară energia.

Așadar numărul de calorii pe care le are un aliment arată câtă energie, sau cât efort a fost necesar pentru a produce compușii chimici pe care îi conține acel aliment.
Dacă e vorba de un fruct numărul de calorii pe care îl conține ne arată cât soare a trebuit să bată într-un an de zile pe frunzele acelei plante pentru ca ea să poată transforma pământul preluat prin rădăcină, în fructul zemos pe care tu îl mânânci acum cu atâta poftă.
Dacă e vorba de o bucată de carne numărul de calorii ne arată cât efort a trebuit să depună organismul acelui animal pentru a transforma toată iarba ce a mâncat-o, în bucata de carne pe care tu o frigi acum la grătar.
Iar dacă e vorba de o cană de lapte, cantitatea calorică ne arată inclusiv câtă energie au trebuit să depună bacteriile din stomacul acelui rumegător pentru a transforma iarba în ceva digerabil. Și exemplele ar putea continua.
Deci alimentele sunt făcute din proteine, vitamine, grăsimi, carbohidrați și apă combinate în diferite proporții de la caz la caz. Dar indiferent din ce sunt alcătuite a trebuit un efort (sau cum spun chimiștii: un consum de energie) pentru a produce acei compuși chimici.
Dar să revenim la asemănarea cu casa pentru a înțelege un alt aspect important despre calorii.
Pentru construirea unei case trebuie un timp îndelungat, în care consumi constant cantități relativ mici de bani. Azi iei un palet de cărămidă, mâine plătești niște muncitori, poimâine achiți taxa pentru o autorizație. Astfel tu bagi cei 100 000 de euro în casă încet, încet, fără să îți dai seama. Însă atunci când vinzi casa, toată această sumă ți se întoarce brusc. O cantitate mare o dată!
Practic vorbim despre o transformare, în timp ce construiai tu ai transformat încet, încet banii în casă,  iar cînd vinzi, transformi repede casa în bani.
Exact la fel stau lucrurile cu numărul de calorii (sau energia) din alimente.
Luni de zile încet, încet,  frunzele roșiei au transformat energia soarelui în leguma zemoasă numită roșie. Sau la fel de lent, luni la rând, purcelușul transforma zilnic mâncarea primită în pachețele mici de energie stocate sub formă de carne și slănină .
Iar atunci când tu mânânci roșia sau ceafa de porc rezultată, transformi din nou brusc toate aceste alimente în energie.
Dacă folosim această energie, de exemplu alergând, făcând alte exerciții sportive sau având un loc de muncă solicitant fizic, toată această energie este CONSUMATĂ sau ELIBERATĂ de organism. În caz contrar ea este STOCATĂ sau DEPOZITATĂ. Cum și unde? Sub formă de grăsime, în diferite părți ale organismului : pe burtă, pe șolduri sau chiar pe  pereții interiori ai venelor.
Iată de ce mereu se spune că numărul de calorii din dieta noastră zilnică trebuie să fie proporțional cu numărul de calorii pe care le ardem zilnic pentru a putea fi sănătoși.
Și o ultimă clarificare: O casă sau o mașină pot avea ambele același preț. Totuși asta nu înseamnă că sunt făcute din aceleași materiale, sau că pot fi folosite ambele în același mod.
Exact la fel, două alimente pot avea aceeași valoare calorică. Dar asta nu înseamnă că sunt la fel de sănătoase, sau că au aceleași proprietăți nutriționale.
Așadar data viitoare când vom citi informațiile calorice de pe eticheta unui aliment, sau vom auzi un medic vorbindu-ne despre aportul și arderea zilnică de calorii din interiorul organismului nostru vom înțelege mai clar la ce se referă.
Desigur pentru un doctor docent în chimie sau biologie, explicația de mai sus cu privire la ce sunt caloriile și ce legătură au ele cu alimentele pe care le consumăm, poate părea supersimplistă. Dar acesta este scopul siteului nostru: Să explicăm lucruri ce par supercomplicate întro manieră supersimplă. Vrem ca articolele noastre să fie înțelese nu doar de persoane specializate în probleme medicale, ci și de oameni obișnuiți,  cărora le pasă de sănătatea lor și vor să înțeleagă ce se întâmplă în corpul lor. Așadar dacă aveți o întrebare sau un subiect pe care doriți să îl abordăm pe paginile acestui site, nu ezitați să ne scrieți, să ne sunați sau să ne vizitați personal la cabinetul noastru.
Vă stăm la dispoziție pentru orice problemă legată de sănătatea dumneavoastră.

Ulcer varicos – Articol redactat de terapeut Nicu Ghergu

Din respect pentru timpul dvs va recomand cateva produse cu o eficienta maxima in ce priveste ulcerul varicos:

      Cum am ajuns sa recomand acesta schema, puteti citii articolul de mai jos, nu este un articol tehnic scris cu termeni de specialitate, ci este un articol scris din inima cu dorinta de a ajuta pe cei care au nevoie.

      Dragii mei scriu acest articol cu o dorinta fierbinte de a fi de folos tuturor celor care se confrunta cu o astfel de problema de sanatate fizica, stiind clar ca in spatele problemei de sanatate zace un munte de suferinta sufleteasca, care ii afecteaza in mod direct sau indirect si pe membrii familiei sau prietenii.

    Povestea incepe in anul 2007, soacra mea avea diabet si probleme cardiovasculare,  ( boala de care a si murit). In ultimii ani de viata i-a aparut pe gamba piciorului drept doua bube mici care au inceput sa se extinda destul de repede si au inceput sa se adanceasca, a mers la spitalul Colentina si a fost tratata cu medicatie clasica, dar ranile nu sau inchis, dupa aproape un an i-au mai aparut inca trei bube pe acelasi picior care au avut o evolutie mult mai rapida, privelistea era greu de suportat.

   In acea perioada nu aveam suficienta experienta si incredere in mine, nu cunosteam suficiente produse care i-ar putea fi de folos, ( oricum nu cred ca ar fi avut incredere in mine, imi aminitesc ca desi lucram de ani buni ca terapeut pe cont propriu,  imi spunea de fiecare data “ tu cand ai de gand sa iti iei servici sa fi in rand cu lumea”), nu a trecut mult timp si starea de sanatate s-a agravat,  piciorul era carne vie. Pentru ca eram singurul care conducea o masina, am inceput sa fac naveta de 2 ori pe saptamana, din Rahova in zona Mihai Bravu, spitalul Colentina si retur,  dimineata la ora de aglomeratie maxima. La spitalul Colentina rar se intampla sa stam la coada 40 minute, de obicei aveam de asteptat mult mai mult , tratamentul dura 10-15 minute cu tot cu pansat. Un detaliu mi-a atras atentia si nu am gasit nici o explicatie – Martea ii trata doua rani ( pe cele mai vechi), iar vinerea pe celelalte trei, cu toate ca erau pe acelasi picior la doar cativa centrimetri distanta si erau la fel de grave. Am vorbit cu asistenta care se ocupa, i-am spus ca atentia va fi dubla cu rugamintea sa ii faca tot tratamentul o data la toate, dar fara rezultat. Cu tot tratamentul de specialitate ranile nu s-au vindecat. La cativa ani dupa aceasta situatie,  am cunoscut un barbat in varsta de 73 ani,  fara familie, care locuia intr-o cocioaba in curtea unei familii din Bucovina, Domnul S avea ulcer varicos in forma agravanta, durerile erau atat de mari incat nu putea sa puna piciorul jos, pur si simplu racnea de durere, l-am adus la Bucuresti si a doua zi de dimineata l-am dus la spitalul Municipal, decizia medicului specialist a fost amputarea piciorului, initial a fost de acord cu propunerea medicului, a fost dus pe sectia unde trebuia sa fie operat, dar a doua zi cand au venit sa il duca in sala de operatia, s-a razgandit si a refuzat categoric operatia. Am fost chemat imediat sa il iau de la spital. Nu stiam ce sa fac, situatia era atat de grava incat ma simteam coplesit, nu aveam nici o idee cum sa il ajut, chiar in acele momente, cand ma simteam dezorientat, am simtit un sentiment placut, ca un fior de speranta, acel sentiment imi era atat de cunoscut si familiar pentru ca il mai simtisem in cateva situatii extreme si de fiecare data venea ca o anticipare a reusitei. Am luat imediat hotararea sa  nu stau cu mainile in san si sa fac tot ce depinde de mine, de la spital am mers direct la cabinetul meu, ranile erau ingrozitoare, iar mirosul era de nesuportat.

     Tratamentul care l-am folosit, dupa ce am dezinfectat ranile cu apa oxigenata, am folosit terapia cu oxigen, am administrat detoxamin pudra extern si detoxamin capsule intern, nu am tinut cont de numar si de cantitate, (aproximativ 15 capsule pe zi intern impreuna cu cordyceps ), in aceasi zi i-a cedat durerea, l-am invitat sa ramana la mine mai mult timp, pentru ca vedeam cum in fiecare zi ranile se vindecau, se simtea din ce in ce mai bine, dupa o saptamana nu a vrut sa mai ramana si l-am  dus acasa, i-am trimis periodic detoxamin basic si alte cateva produse pentru intarirea imunitatii, ranile nu s-au vindecat compet dar sau inchis vizibil, nu a mai avut dureri. Domnul S a mai trait cativa ani.

      Cand am scris aceste randuri, am simtit in interiorul meu, un amalgam de emotii. Ma gandesc si acum, ce doza de nebunie,  a fost in mintea mea sa imi inving teama si repulsia, cu toate acestea emotia dominanta este bucuria de a putea fi de folos unui semen aflat in suferinta, dar si recunostinta profunda fata de dumnezeu,  pentru intelepciunea data, de a nu rata o oportunitate din care am invatat ceva.

Daca doriti detalii si imagini despre cazul relatat mai sus va pot trimite cateva poze si un filmulet despre cum a decurs tratamentul.

Sursa: Terapeut Nicu Ghergu

PROGRAMUL DE DEHELMINTIZARE

PROGRAMUL DE DEHELMINTIZARE

        Luand in considerare diversitatea formelor de helminti si daunele provocate de catre acestia, pentru a scapa de paraziti avem nevoie de o abordare complexa, sistematica si stiintifica. Cu cat mai bine va fi realizat programul, cu atat efectul nu va intarzia sa apara, iar organismul va fi protejat impotriva helmintilor. Chiar si in cazul decesului in masa al helmintilor, este necesara eliminarea lor imediata, fiindca in procesul lor de descompunere pot aparea intoxicatii foarte severe.

        Programul eliminarii helmintilor trebuie sa aiba in vedere taoate particularitatilr posibile modului de viata al helmintilor. Daca tipul de helmint este stabilit cu exactitate, tratamentul nu prezinta dificultati deosebite. Dar cel mai des se intampla ca bolnavul sa nu suspecteze ca are helminti, iar eliminarea acetora este surpriza faoarte mare pentru el, afectandu-l grav psihic.

        Dehelmintizarea reprezinta totalitatea actiunilor de lichidare si eliminare a viermilor, cu restabilirea in acelasi timp a functiilor pierdute ale sistemelor si organelor, curatarea tesuturilor si a cavitatilor, inlaturarea parazitilor, indiferent de etapa de viata, si profilaxia ulterioara a infestarilor repetate.

DESCRIEREA PROGRAMULUI PE ETAPE:

 1. Pregatirea.

      Aceasta include respectarea dietei, pregatirea psihca, curatarea preliminara a tractului gastrointestinal pentru usurarea evacuarii parazitilor, organizarea controlului igienico-sanitar pentru evitarea infestarii repetate.

      Diata de preferat este vegetala, bogata in fibre crude, care nu provoca constipatie, balonare si putrefactie. Se vor exclude: sarea, zaharul, cafeaua, bomboanele, drojdia, bauturile carbogazoase, ouale, dulciurile, painea alba, pestele proaspat, sucurile. Varza de mare, laminaria, spirulina si chorella  sunt benefice in lupa cu parazitii. Adaugati in alimentatie nuci, seminte, frunze de verdeata, produse lactate fermentate.

     Parazitii nu iubesc produsele de culoare verde si rosie. In special nu le plac clorofila. Majoritatea  fructelor care au culoarea rosie, gust acru si astringent poseda proprietati puternice antiparazitare. De exmplu, rachitelele , sucul de afinem de zmeura, smochinele, lamaia, kakiul, rodia. Este foarte utila varza obisnuita, precum si cea murata.

 1. Dehelmintizarea

       Se afectueaza cu produse care actioneaza in mod specific asura helmintilor sau care ii distrug. Se recomanda unul din produsele naturiste cu actiune antihelmintica BLACK WALNUT LEAVES sau CORAL BLACK WALNUT. Produsul este eficient, actionand in mod activ asupra majoritati helmintilor.

        Mod de administrare: pentru adulti 2 comprimate de 2 ori pe zi, pentru copi – in functie de varsta – intre 1 si 2 comprimate pe zi inainte de mase.

        Putem folosi produsele combinate, in compozitia carora se afla frunzele de nuc negru: OPISTOP,  BLACK WALNUT LEAVES sau  CORAL BLACK WALNUT, PARAFIGHT.

       Mod de administrare este indicat pe eticheta sau poate fi recomandat de catre medic

 1. Este mecasar consumul suplimentar de enzime

       Pentru cresterea capacitati digestive a sucurilor si enzimelor din tractului gastrointestinal. Aceste enzime suplimentare pot fi comprimate de PAPAYA, cate un comprimat de 3 ori pe zi inainte de mese sau ASSIMILATOR, cate 1 capsula de 3 ori pe zi cu ½ ora inainte de mase. 

 1. Se recomanda sa luati produse laxative, care vor favoriza evacuarea rapida a helmintilor.

De exmplu CASCARA SAGRADA (crusin) cate 1-2 comprimate de 2 ori pe zi inainte de mese.

 1. Pentru profilaxie unei posibile intoxicari in cazul morti parazitilor, este utila administrarea sorbentilor.

      CORAL KELP, cate 1 capsula pe zi  sau CORAL ALFALFA (lucerna) , cate 2 comprimate de 3 ori pe zi intre mese. Se pot utiliza absorbanti si mai puternici. Mai ales in situatia manifestarii reactiilor alergice. In acest caz este necesara efectuarea unei serii de clisme  pentru curatare.

 1. Luati in considerare modul de viata al helmintilor si caracterul daunelor asupra organimului gazdei, este utila administrarea de sulf, care exercita o actiune hipoalergica si de curatarea a sangelui. Recomandam produsul MSM in doze de 1-2 capsule pe zi in timpul mesei.
 1. Este necesar sa mariti apetitul de siliciu in organism, deoarece helmintii spoliaza rezervele. In acest scop sefolosesc produsele HYDRACEL, cate 8 picaturi intr-un pahar cu apa de 3 ori pe zi sau MYCROHYDRIN, 1-2 capsule pe zi ianite de masa.
 1. Este util sa introduceti in program plantele verzi.

     SPIRULINA cate o capsula de 3-4 ori pe zi, CORAL CHLORELLA cate 2 comprimate de 3 ori pe zi sau CORAL KELP cate 1 capsula pe zi intre mese ( cu 1,5 ore inainte de masa).

 1. Bacteriile benefice permit optimizarea procesului de digestie.

     Este vorba de MEGA ACIDOPHILUS, cate 1 capsula pe zi intre mese, SUPERFLORA cate 1 capsula  de 1-2 ori pe zi.

 1. Proceduri suplimentare.

      Acestea exercita o actiune de insanatosire secundara, de exemplu sauba uscata sau umeda. Uneori frisoanele favorizeaza iesirea volundara a ascarizilor. In baie sunt eficiente maturicile din pelin, mesteacan, stejar: se pot face bai cu uleiuri aromate ( levantica, cuisoare, lamaie, tuia).

 1. Consumul de apa trebuie restrictionat.

     Se recomanda consumul  a cel mult 2 pahare de lichide de 3 ori pe zi.

Ardeiul rosu deshidrateaza bine organismul.

      De regula programele de dehelimintizare dureaa cel putin 21 zile, cu repatare ulterioara peste 3 saptamani. Daca in procesul programului de dehelimintizare au fost observati helminti, este necesara determinarea tipului de parazit si, lunad in considerare ciclul de viata al acestuia, aplicarea repetat a masurilor de dehelimintizare.

      In timpul programului este necesara respectarea stricta a regimului igienico-sanitar, in special in cazul infectarii cu oxiuri. Acest regim include curatarea umeda zilnica a incaperi, curatarea cu abur ( cu fierul de calcat cu abur vertical) a covoarelor, a mobilei, calcarea lenjeriei de corp si de pat , curatarea mainilor copilului cu alcool boricat sau cu apa de colonie, verificarea amanuntita a curateniei mainilor inainte de masa  si dupa toaleta, schimbarea zilnica a lengeriei intime. Tratamentul trebuie efectuat de catre toti membri familiei. Sunt de preferat masuri de profilaxie in institutile prescolare, dupa posibilitati.

       Structura schemei de dehelimintizare poate fi foarte diversa, deoerece fiecare om este unic.

EXEMPLU DE PROGRAM DE DEHELMINITIZARE  PREVENTIVA  PENTRU ADULTI

 1. Alimentatie dietetica;
 2. Black Walnut Leaves, Parafight,Coral Black Walnut cate 2 comprimate de 2 ori pe zi dimineata si seara inainte de mese;
 3. Papaya cate 1 comprimat de 3 ori pe zi in timpul zilei;
 4. MSM cate 1 capsula de 2 ori pe zi dimineata si seara inainte de mese;
 5. Cascada Sagrada cate 1 capsula de 3 ori pe zi in timpul meselor (in caz de constipatie);
 6. Garlic ( usturoi) cate 1 capsula de 3 ori pe zi in timpul meselor;
 7. Aloemannan cate 1 comprimat de 3 ori pe zi;
 8. Clisma cu ceapa si usturoi ianite de culcare.

METODA SUPLIMENTARA DE DEHELMINTIZARE

          Pentru eliminarea maselor fecale si curatarea mucoasei intestinale de paraziti se utilizeaza clismele.

          Clisma cu bicarbonat de sodiu

          Pentru adulti 4-5 pahare de apa pentru copi 1-3 pahare de apa; pentru fiecare pahar ½ ligurita bicarbonat de sodiu. Elimina prin spalare femelele-oxiuri. Peste 10-12 zile procedura se repeta.

          Clisma cu ceapa si usturoi

          Se piseaza 3 catei de usturoi si acelasi volum de ceapa, se acopera pentru 4-5 minute cu apa calda fiarta, se strecoara si se storc printr-un tifon. Tinctura astfel obtinuta se adauga 1.5 – 2 litri de apa calda fiarta (36-39 °C).

Solutia se introduce cu ajutorul irigatorului Esmarh in intestinul gros ( dupa defecatia spontana sau dupa o clisma de curatare). Se va efectua de cateva ori in caz de oxiuriaza.

          Baia cu uleiuri eterice

          Unele substante volatile patrund usor prin porii pielii in organism si favorizeaza eliminarea parazitilor; de exemplu, adaugarea in cada a catorva picaturi de anason.  

PROGRAMUL 2 COLO-VADA PLUS

         In lumea moderna este tot mai greu sa ne mentinem la un nivel ridicat sanatatea. Fiecare dintre noi este rezultatul a ceea ce prelucreaza prin alimentatie, hidratare si respiratie. Si sanatatea noastra depinde in totalitate de calitatea produselor pe care le consumam, cum le prelucram si le asimilam, ce apa bem, ce aer respiram. De conlucrarea armonioasa a tuturor sistemelor sale depinde de sanatatea si starea organismului. Si daca functioneaza corect a unuia sau mai multor organe este impiedicata de helminti, atunci nu putem vorbi de o stare buna de sanatate.

         In aceasta situatie, in prezent unul dintre cele mai bune programe de dehelimintizare din lume este PROGRAM 2 COLO-VADA PLUS. El include un intreg complex de produse antihelmintice si complementare, precum frunzele de nuc negru, combinatia din plante Nr 2, usturoiul, fermenti, lucerna, scoarta de crusin, caolinul s.a. Aceste produse nu doar favorizeaza distrugerea helmintilor, cu si neutralizeaza toxinele si le elimina din organism, fapt care reduce in mod considerabil riscul unor complicatii. Mai mult decat atat, PROGRAM 2 COLO-VADA PLUS duce la eliminarea mecanica a parazitilor din intestin.

        Astfel, PROGRAM 2 COLA-VADA PLUS asigura dehelimintizarea deplina si sigura a organismului.Sorbentul, inclus in program, intareste efectul curatarii. In consecinta, organismul poate ajunge la un nivel natural de autoreglare.

PLANTE ANTIPARAZITARE

 1. Ardei iute rosu;
 2. Aloe;
 3. Pelin amar;
 4. Hrean;
 5. Seminte de dovleac;
 6. Mustar;
 7. Cimbru;
 8. Scortisoara;
 9. Usturoi;
 10. Ceapa;
 11. Cuisoare;
 12. Piper negru;
 13. Rodie;
 14. Menta;
 15. Seminte de pepene;
 16. Tonice amare.

Sursa: Gazde fara voie – Olga Butakova ( Compania Coral Club).