Depresia – Remedii naturale pentru afectiuni ale sistemului nervos

REMEDII NATURALE PENTRU AFECȚIUNI ALE SISTEMULUI NERVOS

 1. DEPRESIA

Întalnită frecvent cuprinde o largă paletă de afecțiuni psihice, începănd cu stările proaste și sfârșind cu gândurile de sinucidere. Depresia afecteaza atât femeile, cât și bărbații, indiferent de vârstă și ocupație.

 Depresia  reprezintă o stare de deprimare, deznădejde și tristețe, care poate apărea ca o reacție la o situație dramatică (decesul unei persoane apropiate, divorț, detenție, conflicte și situații lipsite de șansa de rezolvare) sau ca urmare a unei boli (în special a ficatului). Există și medicamente care pot produce depresii: adenocontizonii, clorura de amoniu, medicamentele folosite în artrite, în hipertensiune, dar și barbituricele, cloramfenicolul, anitoncepționalele orale etc., care, dacă nu vor fi intrerupte, va fi imposibilă vindecarea.

 Între starea psiho-morală și ficat este o strânsă interdependență, astfel că un  ficat afectat provoaca depresie, după cum și depresia și supărarea provoacă  îmbolnăvirea ficatului.

Semne ale depresiei:

 • Indiferență sau agitație( incapacitate de a rămâne liniștit);
 • Sentimente de vinovăție, culpabilitate, inutilitate sau neputință;
 • Negativism, uneori cu idei despre moarte sau sinucidere;
 • Creșterea sau scăderea a poftei de mâncare și a greutății;
 • Dificultate de a dormi sau de a rămâne treaz;
 • Dificultăți de comunicare sau de concentrare;
 • Pierderea încrederii în sine, evitarea oamenilor;
 • Oboseală continuă.

Se mai recomandă următoarele remedii:

 1. Cure îndelungate cu ulei de pește

Uleiul de pește reduce vătămarea creierului, are acțiune antideptresivă și antimaniacală, fiind și un bun stabilizator al dispoziției, ajută în deficitul de atenție, în probleme de învățare și comportament, inclusiv impulsivitate, anxietate, accese de furie și probleme cu somnul.

Uleiul de peste are în compoziție acizi grași polinesaturați omega 3, cei mai importanți fiind acidul E.P.A. (Eicosapentaenoic) și acidul  D.H.A.  (Docosahexaenoic), implicați în sinteza prostaglandinelor, care intră în numeroase procese biochimice.

Acidul  EPA este important pentru prevenirea bolilor de inimă , scăzănd nivelul trigliceridelor, iar acidul  DHA  este important pentru funcțiile cerebrale și ale sistemului nervos în general.

Acidul  DHA  contribuie la reglarea serotoninei  (un neurotransmițător cunoscut pentru însușirea sa de a da bună dispoziție).

Principalele semne ale deficienței de acizi grași care pot afecta creierul sunt:

sete excesivă, urinat frecvent, piele uscată, păr uscat, rebel, umflături mici și  tari pe brațe, coapse sau coate .

Deoarece acizii grași  nesaturați sunt deosebiți de  sensibili față de radicalii liberi, se  recomandă ca în paralel cu administrarea uleiului de  pește să se consume preparate antioxidante.

 1. Infuzie de Talpa – gâștei ( Leonorus cardiaca)

2 căni pe zi, una după-amiaza, în jurul orei 16, și una seara, înainte de culcare. Acest ceai are efecte deosebite în stări depresive.

 1. Infuzie de ceai verde ( Camelia sinensis)

Datorită conținutului de teină, ceaiul verde poate înlocui cu succes  cafeaua, având aceleași efecte, dar cu eficiență pe o durată mai mare de timp. El poate fi băut cu regularitate pe tot parcursul anului sub  formă de infuzie slabă (lăsat între 1 și 3 minute), fără să afecteze organismul și întărind sănătatea.

 

EI înlătură oboseala, anihilând substanțele toxice din organism cauzate de stres , stimulează sistemul nervos, este antidepresiv și îmbunătățeste memoria .

Se pot bea 3 căni de ceai verde pe zi .

 1. Cure de câte 30 zile cu infuzie de Anghinare (Cynara scolymus )

Anghinarea este un bun hepatoprotetor. Se pune o lingură de plantă la 500 ml de apă și se bea în cursul zilei, astfel: o cană dimineața ,înainte de masă, stând apoi culcat 20 minute pe partea dreaptă,iar restul ceaiului cu 30 minute înaintea meselor principale .

Între perioadele când nu se consumă ceai de Anghinare și de Talpa – gâștei , se pot folosi următoarele ceaiuri:

 1. Infuzie de Splinuță (Solidago virgaurea)

Care are efecte deosebite în decepții și stări emoționale grele.

Infuzie cu următorul amestec de  plante în părți egale:

 • Sunătoare (Hipericum perforatum);
 • Roinița( Melissa officinalis);
 • Rozmarin( Rosmarinus officinalis).

Se pune o linguriță amestec la o cană cu apă. Creează bună dispoziție.

 • Infuzie de Coada- șoricelului ( Achillea millefolium) sau de Sulfină (Melilotus officinalis);
 • Infuzie de Urzică (Urtica dioica) sau Sunătoare (Hypericum perforatum);
 • Seara, la culcare, se poate folosi infuzia de conuri de hamei (Humulus lupulus).

 

 1. Tinctura de Sunătoare

Se face o cură începând cu câte 5 picături de 3 ori pe zi, adăugând câte o picătură în plus în fiecare zi  până se va  ajunge la 10 picături de 3 ori pe zi, apoi se scade câte o picătură până la  una de 3 ori pe zi, după care se face o pauză.Tratamentul poate fi reluat la nevoie.

 1. Preparate din Ginseng ( Panax ginseng)

Rădăcina de Ginseng este folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză și coreeană, recunoscându-se proprietățile deosebite ale acesteia, cum ar fi , de exemplu: în susținerea capacității unor persoane de a face față unor eforturi fizice și mentale pe perioade lungi de timp.

Planta are proprietăți adaptogene (ajutând corpul să se adapteze la schimbările de mediu și la stres și susținând vigoarea fizică și mentală), imunostimulatoare, antidepresive, contribuie la creșterea vitalității în stări de epuizare, stimulează activitatea cognitivă, întărind memoria, întărește sistemul imunitar acționând favorabil asupra glandelor suprarenale, care secretă hormonii de stres, are acțiune antioxidantă asupra radicalilor liberi.

Preparatele din Ginseng sunt recomandate în special celor care depun activitate mentală intensă, în senilitate, ulcer gastric, diabet, afecțiuni cardiovasculare, depresii, oboseală, în ischemie la nivel cerebral și în ischemie renală .

Cura cu preparate din Ginseng, precis dozate, se face cu pauze conform prospectelor. Astfel, pentru persoanele în vârstă, pentru combaterea senilității și menținerea în bune condiții a memoriei și gândirii, se recomandă câte 50 mg de trei ori pe zi .

Se recomandă evitarea acestor preparate în cazul afecțiunilor cardio-vasculare grave, în hipertensiune sau în cazul sarcinii.

 1. Schizandra (Schizandra chinensis )

Este o plantă folosită de peste 2000 de ani în China pentru o mulțime de afecțiuni.

Este un tonic general , care prelungește viața și îmbunătățește calitatea ei.  Are multiple proprietăți , printre care se evidenți:  

 • Este imunomodulator, recomandat atât în stări de deficit de imunitate, cât și în boli autoimune (poliartrită reumatoidă, alergii, hepatită autoimună, miastenia gravis, diabet, lupus, sclerodermie, lichen plan, vitiligo, lupus, tiroidită etc.);
 • Este un tonic nervos de excepție;
 • Este adaptogen, ajutând organismul să se adapteze imunitar, fizic și
 • Detoxifică limfa;
 • Este protector hepatic și calmant al inimii;
 • Echilibrează glicemia, colesterolul și tensiunea arteriala;
 • Este un tonic renal și pulmonar;
 • Îmbunătățește văzul și auzul;
 • Reduce transpirațiile nocturne.
 • Este recomandată în: sistem imunitar slăbit, boli autoimune, depresii, neurastenie, insomnii, halucinații, iritabilitate, paranoia, pierderi de memorie, lipsă de concentrare, lipsă de coordonare, reflexe deficitare, boli dermatologice ( eczeme, urticarie etc ), dereglări gastrointestinale.

Se  administrează 3-4 capsule pe zi sau după recomandările medicului.

 1. Gemoterapie

Extract de  mlădițe de Sequoia (Sequoia  gigantea)

Este adjuvant în neurastenie, sindroame depresive, anorexie la vârstnici.

Se administrează câte 50 picături, de 2-3 ori pe zi.

 1.  În  perioade  de stres se recomandă leuștean

(el fiind un eficient sedativ nervos).

 1.   Cei tineri pot  folosi ca efect benefic băile de Cimbru (Thymus vulgaris ).
 2. Se mai pot  face băi de șezut cu ceai de Coada- calului ( Equisetum ăarvense). 100 g de Coada – calului se lasă peste noapte în apă rece.În ziua următoare maceratul se înfierbântă până dă în clocot, se  strecoară și se adaugă în apa de baie. Durata băii este de20 minute.

După baie nu vă ștergeți, ci vă înfășurați bine și transpirați o oră în pat. Este important ca apa băii să acopere rinichii, deci, vasul în care se face baia trebuie să fie ceva mai  adânc.

Băile este bine să se facă seara, la culcare.Tratamentul durează 2-3 săptămâni, de 3 ori pe săptămână.

 1. Dimineața, la sculare, se fac perieri uscate ( cu perie din păr natural, cu coadă lungă ) pe întregul corp.

Periajul se începe de la tălpi, periind bine picioarele spre în sus, întotdeauna  în direcția inimii (insistând asupra călcâielor, genunchilor și șoldurilor), apoi se vor peria brațele, începând de la mâini și până la umăr (insistând asupra coatelor). Ceafa și umerii se vor peria cu mișcări circulare, care vor fi continuate pe piept. Zona sânilor trebuie masată cu grijă și numai dacă periajul nu deranjează. Burta se masează cu mișcări circulare concetrice, în sensul acelor de ceasornic. Fesele pot fi masate în forță, pentru a îndepărta surplusul de țesut adipos. Spatele se periază ultimul. Periajul se face cu atenție, ocolind toate iritațiile pielii, alunițele și negii. La terminarea periajului  pielea trebuie să fie ușor înroșită.

Un periaj uscat nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute, iar la terminarea lui este indicat să se facă o baie sau un duș .

 1.  Sunt benefice, de asemenea, masajul, sauna, jacuzzi, exercițiile de respira, precum și alte tehnici de relaxare.
 2.  Persoana cu depresie trbuie să-și petreacă mai mult timp în aer liber și să facă multă mișcare .
 3.   Se recomandă întălniri cu prietenii, evitând compania persoanelor negative și  căutând compania persoanelor pozitive, fericite și  vesele.

 

Sursa: ECHILIBRARE NATURALĂ OPTIMALĂ  de Angela Elena Beju

 

 

Despre alcoolism si alcool – Efectele asupra organismului

 Despre alcoolism

Alcoolismul este o boala cronica, progresiva, cu posibile urmari fatale. Este o situatie marcata de dependenta de alcool (etanol sau alcool etilic). Aceasta dependenta poate fi fiziologica, psihica, sociala sau genetica. Exista doua categorii diferite de probleme legate de dependenta de alcool: abuzul de alcool (sau “problema bautului”) si dependenta de alcool sau alcoolismul. Problema bautorilor care consuma alcool cu regularitate, desi au nevoie de un anume grad de sustinere sau orientare, este ca nu sunt dependenti fizic si/sau emotional de drog cum sunt bautorii cronici, sau alcoolicii. Vom folosi termenul de alcoolism in general, din scopuri practice, dar este de retinut  aceasta distinctie.

Alcoolismul afecteaza aproape de patru ori mai mult barbatii decat femeile, dar incidenta alcoolismului printre femei este crescuta, cum este si folosirea alcoolului de catre copii, adolescenti si elevi.

Din punct de vedere fizic, femeile sunt mai sensibile la alcool decat sunt barbatii. Pentru ca organismul lor contine mai putina apa si mai multa grasime, alcoolul ajunge in concentratie mai mare in sange si este retinut in corp mai multa vreme. De asemenea, barbatii produc mai multe enzime care descompun alcoolulinainte sa ajunga in sange, decat produc femeile. Chiar daca ii comparati proportional, dupa greutate, femeile sunt mai afectate decat barbatii la aceeasi cantitate de alcool. De asta e posibil ca abuzul de alcool sa aiba consecinte pe termen lung la femei decat la barbati.

Rata de morti premature legate de abuzul de alcool este de 50 pana la 100% mai mare pentru femei decat pentru barbati. Femeile dezvolta boli hepatice la un nivel mai scazut de alcool fata de cat consuma barbatii si au un risc crescut de osteoporoza.

Femeile alcoolice se pare ca sufera mai mult decat barbatii alcoolici de boli psihice, inclusiv depresii, anxietate, si de boli de nutritie. Adesea, aceste boli existau si inainte de instaurarea alcoolismului. Ceea ce inseamna ca nu dispar odata ce inceteaza sa bea; de obicei, este nevoie de un tratament independent. Tratamentul timpuriu al acestor boli,  oricum, poate preveni abuzul de alcool.

Efectele alcoolului sunt diferite de la individ la individ. Unii se ametesc de la prima inghititura; altii pot fi in stare sa consume patru sau cinci bauturi inainte de a aparea vreun efect, adesea pentru ca au dezvoltat toleranta la drog. Alcoolismul este o boala evolutiva care incepe, de obicei, cu bautul in societate. Asta face ca bautura sa fie legata de o stare de spirit: bei un pahar ca sa te calmezi, unul din mandrie, altul ca sa sarbatoresti, urmatorul ca sa “alungi o suparare” si asa mai departe. Curand, alcoolicul nu mai are nevoie de scuze ca sa bea. In timp, se afla sub controlul propriei dependente de alcool.

    Probleme de sanatate in urma consumului excesiv de alcool:

Excesul de alcool poate avea efecte daunatoare la nivelul creierului  si al sistemului nervos si poate produce oboseala, pierderea memoriei imediate, slabiciunea si paralizia muschilor ochiului. Cele mai grave efecte asupra sanatatii sunt:

 • Boli de ficat. Ficatul proceseaza 95% din alcoolul ingerat, o cantitate de circa 7 ml pana la 14 ml pe ora. Consumul repetat de alcool inhiba productia de enzime digestive ale ficatului, slabind capacitatea organismului de a absorbi proteine, grasimi si vitamine solubile in grasime, la fel ca si complexul de vitamine B si alte vitamine solubile in apa.
 • Probleme gastrointestinale. Gastrita poate duce la deteriorarea partii superioare a stomacului si a partii inferioare a esofagului. Poate aparea ulcerul peptic.
 • Probleme cardiovasculare. Hipertensiunea arteriala si cardiomiopatia (degradarea muschiului inimii) sunt posibile. Vasele sangvine de la suprafata pielii pot fi dilatate in cazul bautorilor-problema. Inima insasi se poate mari, ceea ce poate duce la accidente cardiace fatale.
 • Probleme cu zaharul din sange. Alcoolul blocheaza eliberarea de glucoza din ficat si poate provoca scaderea zaharului in sange (hipoglicemie).
 • Probleme ale functiei sexuale sau menstruale. Abuzul de alcool poate duce la scaderea testosteronului si la disfunctii erectile la barbati si poate intrerupe ciclul menstrual la femei.
 • Probleme neurologice. Sistemul nervos poate fi afectat de cantitati excesive de bautura provocand amortirea extremitatilor, dereglari de gandire si, in cele din urma, dementa.
 • Riscul de a face cancer de esofag, laringe, ficat si colon este mult mai mare pentru cei care abuzeaza de alcool decat pentru ceilalti.
 • Defecte din nastere. O femeie care bea excesiv in timpul sarcinii ar putea avea copii cu sindromul de alcoolism fetal si este expusa unui risc crescut de avort spontan.

Alcoolismul produce dereglari metabolice in fiecare celula din corp si slabeste sistemul imunitar.

Recomandare: 

Unul dintre multi nutrienti care ajuta in combaterea problemei cu alcoolul este calciul si magneziul. Calciul este un mineral vital care are efect sedativ. Iar magneziul lucreaza impreuna cu calciul si el lipseste din organismul celor care consuma alcool.

Click aici pentru a vedea cel mai bun produs ce contine calciu si magneziu!

 

 

 

 

sursa:Nutritie si biotratamente v.1

Remedii naturale pentru afecţiunile sistemului nervos – Cosmaruri

 

 1. Coşmarurile

Pentru a înlătura aceste neplăceri este recomandat să  vă confecţionaţi o pernă din plante aromate. Umpleţi o faţă mică de pernă din plante aromate. Umpleţi o faţă mică de pernă cu următorele plante uscate: Hamei (Humulus lupulus)  sub formă de conuri, Iasomie (Philadelphus coronarius) Sulfină (Melilotus  officinalis) si putină Levănțică (Lavandula  angustifolia). Puneți acestamestec  sub perna pe care dormiți sau în apropierea dumneavoastră. Ea contribuie la apariția  somnului, ajutăndu-vă să va treziţi dimineața odihniți. De asemenea,este benefic să beți ceai de coji de mere. Într-un litru de  apă se fierb doi pumni de coji de mere (cojile de mere uscate se păstrează mult timp). Se bea întreaga cantitate în cursul unei zile întregi.

Beți seara la culcare o cană cu ceai de tei îndulcit cu puțină miere sau numai o linguriță de miere.

Mai puteți proceda în felul următor: într-un borcan se  pune o ceașcă de miere și trei lingurițe de oțet de mere, care se păstrează în dormitor. Din acest amestec se iau  căte două lingurițe înainte de  culcare.  

  Sursa:  ECHILIBRARE  NATURALĂ  OPTIMALĂ  – Angela Elena Beju

 

 

Paradontoza, gingivita, tartru – Tratament natural

In acest articol vă recomad o combinaţie de produse naturale care ajuta la păstrarea sănatatii orale. Fie că este vorba de paradontoză, sensibilitatea gingiilor, resorbţia gingiilor, tartru sau respiraţie urât mirositoare, această combinaţie este atat de eficientă, cu un efect atât de rapid incât vă va surprinde in mod placut. A fost folosită de mai multe persoane astfel incât o pot recomanda cu incredere .

Retetă:

In fiecare dimineaţă, imediat după trezire se mestecă ulei de floarea soarelui (cam o lingură) timp de 7-14 sau 21 de minute, se mestecă si se plimbă uleiul in gură astfel incât să se maseze energic gingiile ( despre cura cu ulei vom vorbi într-un articol viitor). Atenţie să nu se  inghită nici macar o picatură pentru că in urma mestecării, uleiul devine extrem de toxic.

După ce se scuipă uleiul, se clăteste bine gura, după care se curată limba cu o lingură de inox ( se trage usor şi delicat pentru a indeparta stratul vâscos după limba), nu se insistă foarte mult cu curătarea limbii. Dupa curaţarea limbii ne spălam pe dinţi folosind periuţele de dinţi, fie cele cu carbune activ, fie cele cu ioni de argint sau aur, dar nu vom mai folosi pastele de dinţi obişnuite ci vom folosi DENTtABS 7  PASTILE. Luăm două pastile, le mestecăm puţin până se face o pastă moale, după care periem dantura şi gingiile timp de nouă minute (timpul de nouă minute, pare mult dar este recomandarea unui bun prieten care este stomatolog si a mentionat să se insiste si pe periajul gingiilor pentru stimularea circulaţiei). După ce ne-am spălat pe dinţi, se face o gargară cu o soluţie salină, preferabil sare celtică ( se pune o lingură la 400 ml apă), după care se pulverizează in cavitatea bucală Spray Silver Regenerativ 50 ml. Efectul se vede imediat. Dacă sunt probleme complexe, vă recomand ca de două ori pe an să faceţi o cură de detoxifiere si deparazitare cu următoarele produse:

Detoxis

Antiparazitis

Fin Candimis

HC80

 

Reflexoterapie emotionala – Surescitarea – Puncte reflexogene

Surescitarea este e emotie yang asociata unei exces de energie a inimii. O stare cronica de surescitate rezulta din cautarea constanta a placerii si a senzatiilor tari pentru a umple un vid interior. Aceasta stare constituie cu precadere specificul persoanelor carora le lipseste contactul cu centrul launtric, cu energia sufletului, sursa de intelepciune si de dragoste.

 Viata fiind ciclica, trebuie sa invatam sa ne bucuram cu seninatate de activitatile nostre sociale si sa gustam din plin momentele de liniste ce ne permit realizarea unei comuniunii profunde cu esenta spirituala a fiintei noastre. Linistea, calmul, echilibrul, armonia si unitatea se afla in centrul launtric al fiintei. Daca le neglijam, raspunzand doar le solicitarile lumii exterioare, se poate  produce o ruptura energetica, o posibila sursa de deprimare.

Puntem invata sa ne eliberam de tensiunile noastre de indata ce apar. Pentru aceasta, trebuie sa dam curs intuitiei noastre, spre a capta si a decodifica mesajele pe care aceasta ni le transmite. Daca in modul cel mai simplu, va plasati palma mainii stangi pe frunte, iar mana dreapta pe partea din spate a capului va veti calma rapid agitatia, debransand literalmente cele doua emisfere cerebrale. Copii actioneaza cu o viteza surprinzatoare la acest simplu exercitiu de polaritate.

Punctul inima 7: Masajul acestui punct ajuta la echilibrarea energiei inimii, la calmarea ei si la invingerea energiei cauzate de surescitare. Facand rotatii, masati unul dupa altul cele 3 puncte reflexogene ale meridianului inimii situat chiar deasupra acestui punct (I6, I5 si I4) in final, polarizati simultan cele patru puncte ale incheieturii mainii drepte . Daca va masati singuri, efectuati polarizarea meridianului inimii baleind mai intai bratul drept si apoi bratul stang. Punctul I7 este situat pe pliul anterior al incheieturii mainii ( vezi imagine).

SURESCITARE

 

Puncte de masat pentru calmarea surescitari

Du Mai si Ren 17: Masajul acestor puncte destinde spiritul si corpul. Le puteti presa simultan, plasand degetul din mijloc de la mana dreapta pe DM 16 si indexul mainii stangi pe RM 17; sau, in  cazul in care va masati singur, le puteti presa unul dupa altul, Intrucat aceste puncte se afla pe linia central a corpului, executati  o usoara presiune pe aceasta linie. Du Mai 16 este situate chiar sub protuberanta occipiala, iar Ren Mai 17 este plasat la nivelul mameloanelor, pe linia ce trece printre cei doi sani.

Sursa: Cartea Energia Vitala si reflexoterapie – Madeleine Turgeon 

Reflexoterapie emotionala – Nelinistea si obsesia trecutului

 

ff

Nelinistea si obsesia trecutului genereaza emotii associate splinei. Nelinistea paralizeaza corpul si-l impiedica sa actioneze, caci energia se invarteste in cerc inauntrul corpului, irosindu-se in ganduri si idei fixe. Aceasta stare de spirit ii predispune pe oameni la accidente, intrucat atentia lor se concentreaza prea mult spre trecut, iar ei sunt mai putini atenti la ceea ce se petrece in jurul lor.

Obsesia trecutului face ca energia sa se concentreze in creier, iar oamenii s-o piarda regretand inutil ca nu si-au realizat viata asa cum si-au fi dorit ( alegerea gresita a profesiunii, neintelegeri, pe plan sentimental, vacante pierdute etc).

Este totusi important ca oameni sa isi reconsidere trecutul, pentru a identifica motivele pentru care le-au influentat alegerea . Astfel, isi vor da seama ca decizia luata in trecut a  fost cea mai buna cu putinta, tinuand cont de circumstantele in care a fost luate.

Daca, dupa aceasta reflectare, oamenii nu ajung sa se deblocheze de regrete inutile sis a traiasca in prezent, inseamna ca situatia actuala este intr-adevar nesatisfacatoare si ar merita sa fie schimbata din anumite puncte de vedere.

Trecutul inceteaza sa fie obsedant  pentru o persoana de indata ce acesta poate sa aprecieze deopotriva prezentul si trecutul.

Puncte de masat pentru a alunga nelinistea 

Stomac 36: Masajul acestui punct reduce anxietatea, reechilibrand energia fizica a intregului organism. Stomac 36 este situat in trei latimi de deget sub rotula.

Triplu Incalzitor 15: Masajul acestui punct inlatura tensiunea nervoasa provocata frecvent de neliniste. El este in mod traditional utilizat in cazuri de hipertensiune arteriala. Triplu Incalzitor 15 este situat intr-o cavitate mica, chiar deasupra omoplatului.

Vezicula biliara 20 si punct in afara meridianului: Mesajul acestor puncte ajuta in mod deosebit spiritul sa se elibereze de tensiunile sale si sa se debaraseze de gandurile obsedante. Vezicula biliara este situat sub osul occipital, intre muschiul trapez si muschiul sternocleidomastoidian. Punctul in afara meridianului este situat intre cea de a treia si cea de a patra vertebra cervicala, la doua latimi de deget de la cetrul coloanei vertebrale.

 

 

Sursa: Cartea Energia Vitala si reflexoterapie – Madeleine Turgeon 

 

 

Acidul folic – De ce si cand ar trebui consumat?

Acidul folic este necesar pentru toate functiile organismului care implica inmultirea celulelor. Este important mai cu seama in dezvoltarea fetusului si ajuta la producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos.  Cu toate acestea, noua din zece adulti consuma prea putin din acest nutrient vital.

Ce este

Acidul folic, o vitamina B solubila in apa, numita si folacina sau folat, a fost identificat in anii ’40, cand a fost extras din spanac. Organismul nu il poate stoca foarte mult timp, asa ca trebuie sa va improspatati zilnic provizia. Gatitul sau chiar pastrarea indelungata poate distruge pana la jumatate din acidul folic din alimente, asa ca suplimentele pot fi calea cea mai buna pentru a va asigura ca organismul dvs. primeste doza necesara.

Cum actioneaza

Acidul folic este utilizat in corp de mii de ori pe zi pentru a produce celulele sangelui, a vindeca rani, a forma muschi si in orice alt process care implica diviziune celulara. Este decisiv pentru formarea ADN-ului si a ARN-ului si asigura duplicarea normala a celulelor.

O cantitate adecvata de acid folic la conceptie si in primele trei luni de sarcina reduce mult riscul unor malformatii la nastere, printe care spina bifida si cerul gurii despicat, asa ca femeile ar trebui sa ia acid folic inainte si in timpul sarcinii. Vitamina B pare sa reglementeze producerea si utilizarea de catre organism a homocisteinei, o substanta asemanatoarea aminoacizilor, care, daca este prezenta in cantitati mari, poate deteriora peretii vaselor de sange, facandu-i mai vulnerabili pentru formarea de placi, ceea ce face din acidul folic o arma importanta impotriva bolilor cardiace. Poate de asemenea, sa combata cancerul, mai ales pe cel pulmonar, de col, colon si rectal.

Beneficii suplimentare in urma consumului de acid folic

Persoanele depresive au adesea o carenta de acid folic. Suplimentele cu vitamina B pot alina depresia, reducand homocisteinele, al caror nivel inalt este considerat a produce aceasta afectiune. Studiile au aratat si ca administrarea de acid folic mareste efectul antidepresivelor la persoanele cu un nivel scazut de acid folic. Suplimentele cu acid folic se mai utilizeaza si in tratamentul gutei si al sindromului de colon iritabil. O concentratie  mare de homocisteina determina aparitia osteoporozei, asa incat acidul folic mentine o structura osoasa sanatoasa.

Reflexoterapia emotionala – Frica: tratament prin presopunctura

Frica este o emotie yin asociata rinichiului. Ea (frica) dreneaza energia spre intestine si spre regiunile inferioare ale corpului. Adesea, ca urmare a fricii, picioarele tremura si apare inconteneta urinara.

Frica este o emotie care devitalizeaza energia vitala a organismului si are repercusiuni majore asupra sanatatii si asupra vietii sociale.

Doua metode pentru a combate frica:

1. Respiratia in valuri – este una dintre cele mai bune metode pentru a lupta impotriva fricii. Insistati mai ales asupra inspiratiei, care se face plecand din centrul Hara ( centrul situat la cativa centrimetri sub ombilic). Aceasta respiratie abdominala aprovizioneaza cu energie centri vitali si reorienteaza energiile in scopul transformari fricii in curaj, vointa si hotarare. 

De asemenea, ea le permite oamenilor sa se calmeze, sa isi regaseasca luciditatea si sa actioneze intr-o maniera pozitiva in fata evenimentelor.

(Despre respiratia in valuri vom reveni cu un articol viitor).

2. Presopunctura – puncte de masaj pentru a invinge frica.

                                                                  Punctul  Rinichi 6 ( vezi imaginea)Reflexoterapia

 

Acest punct poate fi masat in scopul de a-i ajuta pe oameni s-si invinga frica in orice circumstante.

Rinichi 6 este situat la o latime de deget sub maleola interna.

Punctul Vezica urinara 47: Masajul acestui punct elibereaza persoana de o frica inabusita si stimuleaza sentimentele de forta, curaj si hotarare.

Vezica urinara 47  este situat la intersectia liniei ce porneste de la ultima coasta mergand spre osul iliac si a liniei ce merge din centrul coloanei vertebrle spre partile laterale ale corpului. Acest punct este situat la nivelul spatiului dintre a doua si a treia vertebra lombara. 

3. Punctul Stapanul inimii 6: Traditia asociaza acest punct fricii. Il masam in special pentru ai ajuta pe cei fricosi. Stapanul inimii 6 se gaseste pe partea interna a bratului la doua latimi de deget deasupra incheieturi si intre cele 2 oase ale antebratului ( radius si cubitus).

4. Uleiuri esentiale –  Lamaie, Purification, Transformation, Valor, Ulei de crystal, Tamaie sacra.

5. Aparate de Biorezonanta portabile – Biomedis Android, Biomedis Biofon.

ACIDUL FULVIC si HUMIC – Veriga lipsa a sanatatii!

Obtinute din adancurile pamantului, din soluri antice de peste 4000 de ani, substantele humice sunt indispensabile din punct de vedere al functionarii optime al intregului organism uman!

Prof. Dr. Linus Pauling, dublu laureat al premiului nobel in chimie, a descoperit ca intotdeauna cauza bolilor in societatea moderna (supra-stresul, problemele de imunitate, alergiile, obsezitatea, acidifierea si tumorile sunt in principal datorita deficientelor de micronutrienti. Toti cei peste 70 de micronutrienti esentiali se gasesc in combinatia optima de acid fulvic si humic.

 

 

In ultimii 20 de ani, solurile au devenit poluate si foarte sarace in substante humice, al caror rol principal este transportul a peste 70 de micronutrienti esentiali la nivel celular si protectie fata de radiatii. Fara acidul humic, celulele absorb foarte putine vitamine si minerale, nu le pot utiliza, iar corpul sufera deficiente serioase de elemente esentiale indiferent de cantitatea de vitamine consumata.

Acidul humic s-a dovedit a fi detoxifiant foarte eficient al organismului uman de metale grele, pesticide, radiatii, echilibreaza PH-ul, elimina inflamatiile interne fiind puternic antioxidant (-350 ORP), opreste caderea parului, degenerarea oaselor asigurand micromineralele esentiale si poate elimina stresul celular oxidativ (crescand considerabil durata de viata umana). Si mult mai mult de atat.

Acidul humic si fulvic sunt componentele de baza din produsele HLBS,inclusiv ale tuturor ciocolatelor Chocopathy. In plus fata de aceste doua ingrediente deosebite, eficienta superioara a acestor produse se datoreaza utilizarii unor proportii speciale astfel incat, ele creaza o sinergie ultraputernica atat fizic cat si cuantic. Toti terapeutii sunt uimiti de parametrii obtinuti pe biorezonanta! Insa cel mai bun aparat este corpul dvs. 

CALITATEA PRODUSELOR FINCLUB

PENTRU FINCLUB CALITATEA ESTE CHEIA SUCCESULUI

Producătorul de suplimente alimentare naturale, pe care vi le oferă Finclubul, este compania farmaceutică finlandeză Hankintatukku Oy. Sediul ei se află la Helsinki, şi se numără printre liderii mondiali în domeniul suplimentelor alimentare şi al nutriţiei sănătoase.
Ea deţine un rating AAA (certificat de independenţă financiară) şi se numără printre primele 4,3% dintre companiile din Finlanda, care se pot mândri cu un asemenea succes.
In timpul cercetărilor sale, producătorul se foloseşte de baza de date la nivelul mondial de cele mai recente cunoştinţe ştiinţifice, combinate cu practica îndelungată de mii de ani de medicină naturistă.

Hankintatukku Oy colaborează foarte strâns cu Institutul de Cercetări Agricole. Fixează sarcini care sunt asociate cu posibilitatea de cultivare şi domesticire a plantelor în Finlanda.

După mai mulţi ani de cercetare sistematică, acest Institut Agricol instruiește pe fermieri cum să cultive plantele şi cum să le ocrotească, ca să îndeplinească cele mai înalte cerinţe privind calitatea.
Procesul de fabricaţie îndeplineşte standardele Good Manufacturing Practice – îndeplineşte cerinţele impuse calităţii produselor şi normele stricte impuse producerii suplimentelor nutritive.
Produsul în sine este sub control, de la alegerea materiilor prime până la produsul final, pe tot acest parcurs trece prin mai multe sisteme de control al calităţii. Are „certificatul de naştere” propriu, care îl însoţeşte de la naştere până la expediţie.
Cultivarea plantelor corespunde standardelor Good Agricultural Practice – „revoluţie” în cultivarea de plante care sunt ulterior utilizate pentru fabricarea suplimentelor nutritive. Hankintatukku Oy este una din puţinele companii din Europa, care îndeplinesc condițiile GAP şi le şi aplică pe plantaţiile lor.

CUM SUNT PREPARATELE NOASTRE?

Suplimentele nutritive pe care le găsiți printre sortimentele Finclubului au o rețetă echilibrată, cu un conţinut de vitamine, minerale, oligoelemente şi a alte substanţe.Substanţa activă principală este întotdeauna cel puţin în proporţie de 98% de origine naturală.

• Produsele se absorb excelent, nu îngreunează organismul cu substanţe chimice.
• Reprezintă cele mai noi cunoştinţe în domeniul cercetării şi dezvoltării.
• Procesul de producţie îndeplineşte normele stricte ale Good Manufacturing Practice (GMP – practica bunei producţii).
• Plantele provin din regiuni protejate ecologic, sunt cultivate fără utilizarea substanţelor chimice, pentru cultivarea lor sunt respectate principiile Good Agricultural Practice (GAP – practica
bunei agriculturi).