Despre oboseala cronica (sindromul oboselii cronice) – plante care ajuta si recomandari

     Despre sindromul oboselii cronice (SOC) sau oboseala cronica – cauze, simptome si afectiuni provocate de oboseala cronica

     Sindromul oboselii cronice sau oboseala cronica nu este o boală ca atare, ci un tablou caracteristic și complex de simptome care pot duce la anumite boli. Simptomele acestui sindrom seamănă cu cele ale gripei sau ale infecțiilor virale, așa că este adesea confundat cu aceste boli. De fapt este greșit diagnosticat ca ipohondrie, boli psihosomatice sau depresie, pentru că testele medicale obișnuite nu identifică nicio boală. Simptomele de oboseala cronica pot include dureri în mușchi și articulații, anxietate, depresie, dificultate de concentrare, memorie slabă, febră, dureri de cap, tensiune arterială scăzută, probleme intestinale, paloare, pierderea apetitului, schimbări de dispoziție, spasme musculare, infectii recurente ale tractului respirator, congestie nazală, candidoza, sensibilitate la lumină și căldură, tulburări de somn, transpirație nocturnă, dureri de gât, inflamarea ganglionilor limfatici- și mai mult ca orice, o oboseala adesea extremă și invalidantă.  Anomalii imunologice care apar la diferitele test de diagnosticare sunt și ele frecvente. Sindromul este de trei ori mai frecvent la femei decât la bărbați și afectează, În primul, rând adulții tineri și persoanele între 20 și 50 de ani.
oboseala cronica
     Cauza sau cauzele sindromului oboselii cronice nu sunt cunoscute. Unii specialiști cred că se leagă de o infecție cu virusul Epstein Barr ( EBV) și de citomegalovirus (CMV),  membri ai familiei virusurilor herpetice care stau și la baza mononucleozei și a infecțiilor retiniene și gastrointestinale. Această opinie se întemeiază în mare parte, pe faptul că multe persoane cu Sindromul oboselii cronice au fost găsite cu nivel ridicat de anticorpi EBF în sânge si pentru că la multe persoane simptomele inițiale sau prelungit cu infecții virale. Oricum. nu există nicio legătură care să poată fi dovedită cu siguranță între virusul EBF și sindromul oboselii cronice. Mai mult, acum se știe că multe persoane au nivel de ridicat de anticorpi EBV fără ca vreo boală evidentă se afecteze sănătatea. Multe cazuri de oboseală cronică apar fără fără să se cunoască pe infecție precedentă. Faptul a îndreptat cercetările spre alte cauze posibile. Unii suspectează probleme ale sistemului imunitar sau un defect al mecanismului care reglează presiunea sanguină.
     
     Alte cauze propuse pentru sindromul oboselii cronice sunt anemia, artrita, intoxicația cronică cu mercur din amalgamul dentar, hipoglicemia, hipotiroidismul, infecția cu fungi candida albicans și problemele de somn. Multe persoane cu sindromul oboselii cronice suferă de fibromialgie, o boala a mușchilor care provoacă slăbiciune musculară și oboseală. Paraziții intestinali sunt ceva relativ obișnuit la aceste persoane. Dieta săracă, deficiențele nutriționale, alergiile, disfuncțiile tiroidiene, candida, anemia și stresul contribuie la slăbirea sistemului imunitar și la instalarea sindromului oboselii cronice.
   
    Chiar dacă oboseala cronica nu amenință viața, totusi duce la serioase afecțiuni ale sistemului imunitar. Unele persoane par să se vindece brusc, dar odată ce ai avut boala, ea poate reveni oricând, de obicei ca urmare a unei alte boli sau din cauza stresului.
     
     Criteriile importante care definesc sindromul oboselii cronice sunt: persistența oboselii care nu dispare după odihnă și este destul de severă ca să reducă activitatea zilnică medie cu 50% în ultimele 6 luni. Prezența altor disfuncții clinice cronice, inclusiv a bolilor psihice trebuie să fie exclusă. Sindromul oboselii cronice nu trebuie să fie confundat cu stresul sau cu rezultatele muncii excesive. Cu sindromul oboselii cronice, nivelul nivelul normal al activității nu poate fi menținut și simptomele depășesc, de departe apatia și oboseala asociate cu un stil de viață stresant și cu munca grea.

Daca ai probleme cu somnul, recomandam sa cititi si despre terapia anti-insomnie!

     Plante recomandate pentru oboseala cronica  

     Astragalus și echinaceea întăresc sistemul imunitar și sunt bune pentru simptomele de răceală și gripă.
     Precauții: Nu luați astragaluls dacă aveți febră. Coaja de nucă, usturoiul, rădăcina de gențiană, rădăcina de ghimbir, frunzele de neem, coaja de quassia și pelinul proaspăt ajută la eliminarea din corp a paraziților, o problemă comună celor cu Sindromul oboselii cronice.   Ceaiurile din rădăcină de brusture, păpădie și trifoi roșu ajută la vindecare prin curățarea sângelui și a sistemului limfatic, precum și prin întărirea sistemului imunitar. Combinați sau alternati aceste ceaiuri cu ceaiuri de plante și beți 4-6 pahare zilnic. China Gold este o formulă din plante care conține 36 de extracte diferite din plante inclusiv zece varietăți de ginseng. Imbunătățește funcționarea suprarenalei și alungă oboseala. 
astragalus,echinacea,gentiana,ginkgo
     Folosiți gențiană ca să controlați infecția. La primele semne de dureri de gât, luați câteva picături de extract de gențiană fără alcool, țineți în gură un timp și apoi înghițiți. 
     Precauții: nu luați gențiană ca principiu de bază mai mult de o săptămână și nu o folosiți în timpul sarcinii. Dacă suferiți de boli cardiovasculare diabet sau glaucom, folosiți gențiană numai sub supraveghere medicală. 
     Ginkgo Biloba îmbunătățește circulația și funcționarea creierului. Kava kava, gura lupului și rădăcina de valeriană îmbunătățesc somnul. Rădăcina de lemn dulce susține sistemul endocrin și crește nivelul cortizonului prin blocarea acțiunii unei enzime care îl descompune. Oboseala suprarenalei duce la scăderea producției de cortizon,iar lemnul dulce se poate dovedi benefice pentru suferinzii de SOC.
     Precauții: Nu folosiți această plantă mai mult de 7 zile la rând. Evitați- o complet dacă aveți hipertensiune.  Silimarina protejează ficatul, Extractul de frunze de măslin are proprietăți antibiotice și antivirale și ajută la combaterea infecțiilor. Pau d’arco luat sub formă de capsule sau ceai, este bun pentru tratarea infecției cu candida. Sunătoarea are proprietăți antivirale și este un bun antidepresiv.

     Recomandari in caz de oboseala cronica sau SOC

Mâncați echilibrat, având o dietă care să cuprindă 50% alimente crude și sucuri proaspete. Dieta trebuie să constea, mai ales, în fructe, legume și cereale integrale, plus nuci și alune proaspete, semințe, curcan fără piele și unii pești de apă adâncă. Aceste alimente de calitate asigură nutrienții care refac energia și consolidează imunitatea.  

     Adăugați în dietă multe forme de acidophilus și consumati regulat produse fermentate, cum ar fi iaurt și kefir. Multe persoane cu Sindromul oboselii cronice se infectează cu candida. Acidophilus ține candida sub control. 

     Consumați multă apă – cel puțin opt pahare zilnic – plus sucuri de preferat sucuri proaspete de legume. Beți un pahar mare de apă la fiecare două ore. Apa spală toxinele și ajută la reducerea durerii musculare. Nu mâncați cartofi prăjiți alimente nesănătoase, alimente procesate.

     Evitați stimulente cum ar fi cafeaua, ceaiul și băuturile răcoritoare, zahărul, produsele care conțin mucegaiuri sau făină albă, cum ar fi pâinea și pastele. Poate vi se pare greu- persoanele cu SOC poftesc în general, la dulce și produse cu carbohidrați și pot dori să bea alcool.  Fiți constienti că intestinele lucrează în fiecare zi și adăugați fibre în dietă.

     Faceți din când în când clismă de curățare. 

     Luați clorofilă sub formă de tablete sau din lichide de vegetale ca băuturile verzi din fructe de legume sau Chio Green.  Luați un supliment cu proteina din sursă vegetală. Odihniți- va mult si asigurați-vă că nu va extenuați.

     Mișcarea moderată poate fi de ajutor. Sunt recomandate, în special, exercițiile de respirație. Persoanele cu SOC respira superficial, ceea ce creează probleme de somn. 

     Evitați ciocolata, răcoritoarele, cafeina și alimentele procesate. Aceste alimente privează organismul de magneziu, ceea ce duce la oboseală.

     Magneziul este important pentru persoanele ce sufera de oboseala cronica. Nu fumați și evitați fumatul pasiv. Poate răutății simptomele. Nu luați aspirină. Dacă aveți infecții virale poate aparea sindromul Reye.

sursa: nutritie si biotratamente vol 4 pag141

     Suplimente recomandate pentru oboseala cronica

– Green Gold Imune (click aici pentru detalii);
– Fosfosercaps (click aici pentru detalii);
– Imunity de la firma Ramisio (click aici pentru detalii);
– MycelCaps (click aici pentru detalii);
– Lactoferin Gold 1.8 (click aici pentru detalii);
– SynergyO2 oxigenare celulara (click aici pentru detalii);
– Quantum Immune Boost (click aici pentru detalii);
– Vitamina C finlandeza (click aici pentru detalii).

Diversitate pentru o imunitate puternica!

     Este recunoscut faptul ca la nivel global imunitatea a scazut cu peste 40 la suta. Daca acest procent este recunoscut putem fi siguri ca situatia este mult mai grava.
     Acesta este si motivul pentru care simplele raceli sau viroze care in trecut puteau fi gestionate cu usurinta prin metode traditionale au ajuns in prezent motive serioase de ingrijorare. Cunosc multe situatii cand persoane tinere au ajuns sa fie internate in spital pana la trei saptamani, ca sa nu mai vorbim si de cazurile cand sa ajuns la deces. Partea dramatica este ca situatia poate scapa foarte usor de sub control. Un renumit terapeut spunea ca orice viroza, raceala, gripa etc. trebuie tratata in maxim patru zile. De ce patru zile am intrebat eu. Raspunsul a fost unul neasteptat. Dansul spunea ca dupa patru zile virusii isi modifica structura si devin mult mai rezistenti. Chiar daca se pare ca situatia a fost rezolvata, ei (virusii) raman in stare latenta si vor ataca in viitor cu si mai multa forta.
Ce putem face pentru a fi protejati atat noi dar si cei dragi ai nostri?
     Preventia este mult mai ieftina si la indemana!
     Din experienta va propun trei programe eficiente care intrec orice asteptari. Oricare dintre aceste programe functioneaza imediat si nu este neaparat nevoie sa fie combinate cu celelalte.
imunitate1Eu am denumit fiecare program in functie de necesitate. Primul program este Preventia- scutul sanatatii, al doilea este Marea imunizare si al treilea, intitulat Terapie pentru imunitate, este de fapt o terapie pentru intarirea imunitatii si scoaterea din criza cand raceala devine agresiva si nu cedeaza usor.
Descrierea programelor

1) Preventia – scutul sanatatii

Din acest program fac parte doua uleiuri esentiale si doua terapii.
 Uleiul esential de Oregano* si uleiul esential Thives de la firma Yang Living, reflexoterapie (click aici pentru detalii) in jur de 15 sedinte si terapia cu ventuze (click aici pentru detalii), in jur de 4 sedinte.
*Atentie la uleiul de oregano, este foarte puternic si nu se ingereaza simplu.

2)  Marea Imunizare

    Produsele cu cea mai mare eficienta in ridicarea imunitatii sunt:
– Green Gold Imune (click aici pentru detalii);
– Imunity de la firma Ramisio (click aici pentru detalii);
– MycelCaps (click aici pentru detalii);
– Lactoferin Gold 1.8 (click aici pentru detalii);
– SynergyO2 oxigenare celulara (click aici pentru detalii);
– Quantum Immune Boost (click aici pentru detalii);
– Vitamina C finlandeza (click aici pentru detalii).
     Fiecare produs functioneaza separat si nu este nevoie se le luati pe toate odata. Eu folosesc aceste produse de ani buni si am vazut rezultate concrete.

3) Terapie pentru imunitate

     Acest program este o terapie care consta in: masaj terapeutic, reflexoterapie, terapie cu ventuze, tunel cu infrarosu si plasturi speciali pentru imunitate.

Accesati dand click aici categoria servicii

     Am folosit aceasta terapie mai multor persoane care aveau o raceala persistenta de mai bine de o luna de zile.  Dupa terapie ,a doua zi raceala a disparut fara sa mai apara.
     Pentru detalii, mod de administrare sau orice alta intrebare va stau la dispozitie cu drag 0766671103.

Masajul si efectele anatomice

     Dacă în articolul anterior am văzut ce este masajul și care poate fi scopul general al acestuia (click aici pentru articolul anterior), astăzi vom vedea în mod concret care sunt beneficiile masajului asupra întregii noastre „anatomii”.
     O înțelegere de bază a anatomiei poate da sens și scop masajului și aceasta deoarece corpul uman funcționează ca un întreg, lucrând întotdeauna pentru a menține echilibrul intern, proces cunoscut ca homeostazie (pune cuvântul asta în italic și bold, iar apoi lasă între paranteze lângă el explicația: (din limba greacă veche: homois – același și stasis – stare)). Este imposibil să acționezi asupra unei părți a corpului fără să afectezi întregul.

 Masajul și mușchii

stiati ca

     Pentru a funcționa în mod corespunzător, mușchii necesită o cantitate mare de nutrienți. Sângele îi alimentează cu glucoză și oxigen, iar după aceea îndepărtează „deșeurile” produse în urma folosirii mușchilor, sub formă de acid lactic și uree. Acolo unde mușchii nu se relaxează suficient după folosire, „deșeurile” pot rămâne în mușchi, încetinind circulația și absorbția de nutrienți. Aceasta cauzează rigiditatea și creșterea tonulului de repaus. În timp, toate acestea pot rezulta în formarea țesutului fibromatos – în termeni populari, „noduri” – care la atingere se simt duri și denși și restricționează sfera normală de mișcare. 
     Masajul ajută mușchii pein stimularea și ușurarea procesului firesc al corpului. Deșeurile, precum acidul lactic, sunt deblocate din fibrele musculare, permițând mușchilor să se miște firesc. Combinată cu beneficiile relaxării mintale, creșterea tonusului muscular este optimizată.

Masajul și sistemul nervos

tratamentenaturiste.ro va pune la dispozitie o gama variata de tipuri de masaj, servicii si produse. Pentru detalii, click aici!

     Sistemul nervos este metoda de comunicare atât în interiorul corpului, cât și cu mediul înconjurător. Este, în esență, mijlocul nostru de a interacționa cu lumea exterioară prin stimuli care determină care este cel mai potrivit mod de acțiune. 
     Masajul stimulează sistemul nervos central prin nervii periferici din piele. Aceasta, în schimb, sporește activitatea sistemului nervos autonom, cunoscut și ca SNV (sistem nervos vegetativ). Acolo unde suprasolicitarea unui sistem component din ansamblul sistemul nervos se întâmplă, efectul terapeutic al masajului redresează echilibrul intern, permițând corpului să se odihnească și ca procesele regenerative să aibă loc. 

Masajul și sistemul circulator

     Sângele este sistemul de transport al corpului uman, furnizând, așa cum am menționat anterior, nutrienți mușchilor și organelor și transportă pentru eliminare deșeurile metabolice. 
     Tocmai acest proces este îmbunătățit de către masaj. Acesta ajută la îmbunătățirea circulației prin stimulare. Rezidurile sunt transportate prin capilare și vene, îmbunătățind calitatea transportului nutrienților către mușchi prin artere și capilare din nou. De asemenea, efectul liniștitor al masajului pot avea efecte benefice asupra activității inimii și a ritmului de bătaie al acesteia. 

Masajul și sistemul limfatic

     Sistemul limfatic, care rezultă din sistemul vascular este un mijloc de transport care drenează țesuturile și celulele. Acesta are propriul sistem de vase de sânge: vasele superficiale drenează fascia ( o bandă sau o „pânză” de țesut conjunctiv, în special colagen, sub piele care atașează, stabilizează, închide și separă mușchii și alte organe interne), în timp ce vasele mai profunde drenează organele.
     Limfa constă dintr-un lichid limpede format din plasmă, grăsimi care nu sunt transportate prin vene, proteine, celule maligne și resturi celulare. În timp ce nu există o pompă centrală musculară, activitatea scheletului și respirația profundă ajută fluxul limfei. 
     Masajul stimulează eliminarea deșeurilor metabolice, contribuind astfel la menținerea sănătății organismului. Fluidele excesive sau efectele leziunilor sunt filtrate prin intermediul vaselor limfatice și a nodurilor, ajutând organismul să se repare și să se recupereze mai repede de la traume.

 Masajul și pielea 

     Pielea este cel mai mare organ al corpului, fiind interfața dintre noi și lumea din jurul nostru. Este un organ de excreție, prin transpirație, care reglează și temperatura corpului. Senzorii de recepție ne furnizează feedback imediat despre mediul extern. Pielea ne protejează de bacterii, microrganisme și alte lucruri dăunătoare. Diferiți receptori comunică cu sistemul nervos central și sunt foarte sensibili la atingere, presiune, durere și schimbări de temperatură.
     Masajul îmbunătățește pielea prin creșterea alimentării cu sânge la nivel local, ajutând astfel la menținerea elasticității. Aplicarea uleiurilor nutritive și frecarea pielii oferită prin masaj ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la hidratarea pielii la un nivel mai profund.

tratamentenaturiste.ro va pune la dispozitie o gama variata de tipuri de masaj, servicii si produse. Pentru detalii, click aici!

 

Masajul si beneficiile acestuia

Masajul si beneficiile acestuia

Ce este masajul?

 Pe cât de banală vă poate părea întrebarea, pe atât de important este să înțelegem semnificațiile profunde ale acestei practici care datează din timpurile cele mai străvechi. Hippocrate, părintele medicinei moderne, considera că „doctorii trebuie să fie abili în multe arte, în special cea a frecării”.

Massage-GuideMasajul este practic atingere. Tehnicile sunt de folos pentru a da o structură masajului, dar un rol poate chiar mai important îl joacă cultivarea empatiei și a calității atingerii. „Frecarea” atunci când ceva doare este un instinct natural, care este reconfortant, liniștitor și revitalizant. Atingerea terapeutică este cât se poate de naturală în orice cultură și poate fi folosit în numeroase scopuri.

Care este scopul masajului?

Scopul masajului este să aducă beneficii ambelor părți implicate – corp și minte.
Din punctul de vedere al sănătății și al stării de bine, masajul stimulează circulația sângelui, crește aportul de oxigen furnizat țesuturilor și scade tensiunea arterială. De asemenea, stimulează sistemul nervos, fie pentru a-i relaxa sau a-i spori vigilența. Relaxarea alină efectele stresului, care pot cauza o multitudine de probleme de sănătate. Așadar, masajul poate fi folosit preventiv, înainte ca boala să se instaleze.
 
Stimularea punctelor de presiune sporesc vitalitatea organelor interne și pot ameliora simptomele bolilor comune. Odată ce în corp nu mai există factori pertubatori, mintea se poate relaxa, ceea ce o poate ajuta să facă față stresului cotidian.

 Puterea mângâietoare a atingerii

Masajul poate fi folosit și pentru vindecare psihologică – pentru persoanele care poate în trecut au avut o experiență negativă, masajul le poate oferi șansa unei atingeri pozitive. Este un dar minunat de împărtășit și o formă de comunicare profundăDe asemenea, oferă o modalitate de îngrijire și de construire a încrederii, care este creativă și distractivă. 
 
Deoarece masajul este un tonic excelent, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional, ne ajută să ne îmbunătățim aspectul. Beneficiile fizice ale masajului includ relaxarea mușchilor tensionați, care ne pot afecta postura și expresia facială, iar stimularea circulației organismului îmbunătățește culoarea și vitalitatea pielii. Relaxarea interioară și starea de bine se reflectă la exterior prin modul în care stăm și zâmbim.

Daca sunteti interesat de acest subiect, vedeti serviciile noastre, dand click aici!

Oxigenare celulara. Functie vitala pentru supravietuire?

     Corpul uman este considerat o „maşină perfectă” reuşind să trăiască o viaţă lungă, activă şi sănătoasă. Totuşi, în cultura occidentală ne îndepărtăm tot mai mult de această descriere, fiind tot mai des obosiți, îmbolnăvindu-ne frecvent, având probleme de obezitate şi, deseori, încercând să înlăturăm toate astea prin utilizarea a tot felul de medicamente şi pastile care să ne facă să ne simțim mai bine. De fapt, lumea continuă să experimenteze degenerare şi moarte prematura.

„Oricare suferinţă, durere sau maladie cronică este cauzată şi de oxigenarea nesatisfăcătoare la nivel celular”; aşa ne spune Dott. Arthur C. Guyton, M.D. în cartea sa despre Fiziologie Umană. Profilaxia medicinei celulare constă în aprovizionarea cu vitamine şi minerale, prin intermediul unor integratoare speciale, de obicei produse în formă de capsule şi oligoelemente, deseori lichide, şi câtiva aminoacizi, pe care o persoană ar trebui să le ia zilnic timp de 45 de zile.

Oxigenare celulara – beneficii

check micAjuta la stimularea metabolismului, creste absortia de substante nutritive si elimina deseurile metabolice (toxinele);

check micCreste nivelul de energie permitand corpului sa functioneze intr-un mod echilibrat si eficient;

check micHraneste abundent celulele, deoarece este usor de absorbit;

check micEste considerat un normalizator sistematic oferind organismului minerale esentiale pentru refacerea celulelor;

check micEchilibreaza electric si electomagnetic, crescand frecventele vibrationale ale organelor prin stimularea si intarirea sistemului imunitar;

check micEchilibrul biologic – imbunatateste digestia si raspunde la doua dintre cele mai importate probleme de sanatate, acumularea de toxine si subnutritia celulara;

check micEchilibrul chimic – furnizeaza aminoacizi organismului pentru metabolizarea proteinelor, normalizeaza ph-ul;

check micImbunatateste activitatea intelectuala;

check micMicsoreaza riscul aparitiei problemelor cardiace;

check micOfera control asupra greutatii;

check micCreste imunitatea;

check micEste recomandat pentru problemele ce apar odata cu varsta inaintata.

 

     OXIGEN

 

     Recent câţiva cercetători, analizând conţinutul de oxigen prezent în bulele de aer găsite în peşterile aflate în adâncul glaciarelor antarctice, au ajuns la concluzia că atmosfera terestră in trecutul indepartat ar fi fost formata din  38%-50% de oxigen. Cu trecerea anilor situatia s-a schimbat, poluarea tot mai mare, distrugerea masivă a pădurilor tropicale şi reducerea altor producători naturali de oxigen, concentraţia de oxigen în atmosfera noastră a scăzut la 20,5%.

    Dat fiind că organismul nostru nu a fost creat pentru a supravieţui la nivele de oxigen de mai puţin de 20%, la acest nivel se începe o acumulare naturală de toxine în celule, ţesuturi şi organe.  În unele oraşe din lume, acolo unde nivelul de poluare este foarte ridicat, nu se permite copiilor să iasă pe străzi pentru că ar putea să le cauzeze daune grave la sistemul respirator. În unele oraşe industrializate se deschid acum primele „baruri de oxigen”, unde doritorii pot să se ducă pentru a se reîncărca de oxigen. Putem să trăim săptămâni întregi fără mâncare, câteva zile fără apă, însă fără oxigen – doar câteva minute!

    Lipsa cronică de oxigen la nivel celular poate duce la o acumulare de toxine periculoase şi de deşeuri acide în organismul nostru, ceea ce crează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor nocive, virusurilor şi agenţilor patogeni.  Această condiţie de anaerobie poate duce la mutaţii ale celulelor.

     Oxigenul este esenţial pentru că este principalul agent purificator şi pentru că stilul nostru modern de viaţă este poluat, respectiv avem nevoie de ceva simplu şi eficient care să ne poată oferi mai mult oxigen, astfel încât metabolismul nostru să devină mai aerob (mai oxigenat) şi să putem elimina deşeurile care se acumulează cu timpul în organism.

Dr. Otto Warburg, câștigător de 2 ori al Premiului Nobel, a spus: ,,Principala cauză a cancerului este substituția respirației celulară aerobă (cu oxigen) cu cea anaerobă (fara oxigen).”

SYNERGYO2 este un integrator alimentar surprinzător și unic, pentru ca furnizează cantitatea de oxigen adecvată și corespunzătoare cerințelor celulelor noastre.

 Afla mai multe despre cel mai bun produs pentru oxigenare celulara: SYNERGYO2. Click aici! 

synergy-o21-600x442

 

Comanda acum!

Elibereaza-te de durere! Dureri de spate, reumatism, coxartroza, junghiuri, spondiloza cervicala etc.

Dureri de spate, reumatism, coxartroză, junghiuri, spondiloză cervicală, articulații dureroase.

 Untitled2

Acum este momentul sa te eliberezi de durere si discomfort. Terapie naturală, antidurere. Eliberează durerea imediat. Elimina cauzele profunde ale durerilor. Restabilește profund echilibrul organismului. Detalii despre serviciile oferite si programări:

0766671103 sau 0213153979 

Vezi si serviciile noastre. Click aici!

De ce te invit sa apelezi cu incredere la serviciile noastre, iti ofer cel putin 7 motive:

  1. In primul rand am experienta de peste 17 ani in domeniu ( cu toata modestia spun ca sunt cel mai bun);

  2. Am multa compasiune fata de tine si durerea ta, doresc din toata inima sa te ajut;

  3. Lucrez cu produse si aparate de recuperare de foarte buna calitate;

  4. Abordez terapia in mod holistic ( ca intreg in asa fel incat sa descoperim si sa eliminam cauza durerilor;

  5. Rezultatele apar de la prima sedinta ( sau nu apar deloc) daca din prima sedinta nu te simti mai bine, inseamna ca nu este de competenta mea;

  6. Preturile sunt sociale ( de bun simt);

  7. Iti facem gratuit o analiza prin Biorezonanta in asa fel incat sa anticipezi cu mult inainte eventualele probleme de sanatate ( predispozitii clinice).

Terapia antidurere o aplic in functie de necesitatea prezenta ( varsta, inaltime, greutate, sex, istoricul suferintei).

Citeste despre mine! Click aici

Fototerapia. Plasturii fototerapeutici – Sanatate fara medicamente

Ce este fototerapia?

Stiinta fototerapiei este veche de aproape 100 de ani si foloseste lumina pentru a imbunanatii starea de sanatate a corpului. Forme moderne ale fototerapiei se folosesc peste tot in industria de infrumusetare si nu numai, si sunt foarte bine intelese stiintific. Aceasta idee nu este noua. In urma cu 2000 de ani, in Grecia antica exista un centru folosit pentru studierea efectelor cauzate de lumina asupra sanatatii umane. Chiar si egiptenii antici au folosit lumina solara focalizata prin sticla colorata pentru a imbunatatii sanatatea, au inteles  beneficiile acestui concept.

Suntem obisnuiti sa credem ca pentru a ne imbunatati starea de sanatate trebuie sa introducem ceva in corpul nostru – sa inghitim o pastila sau sa luam un medicament. Cu toate acestea, corpul nostru este cea mai dotata farmacie si laborator chimic din lume. Suntem echipati cu tot ce ne trebuie sa ne imbunatatim starea de sanatate sau sa marim nivelul de energie din interior, folosind resursele proprii. Singura intrebare este cum activam acest proces? De sute de ani stim ca unde de lumina specifice pot cauza reactii foarte puternice in corpul uman. De exemplu cand ne expunem la lumina solara, o anumita frecventa de lumina va stimula corpul sa produca Vitamina D. Acesta este un proces complet natural care nu necesita ingestia vreunui medicament. David Schimdt, fondatorul Lifewave a inceput sa studieze acest fenomen pentru a determina ce unde de lumina activeaza productia de Glutation , Carnosina , Melatonina care sunt  antioxidanti foarte importanti pentru sanatatea noastra generala, activitatile sportive,  regenerarea celulara  sistemul imunitar si calitatea somnului.

Tehnologia LW foloseste aceste cunostinte intr-un mod similar pentru a stimula diferite puncte de energie in corp, care in medicina chinezeasca traditionala sunt numite puncte de acupunctura sau meridiane. Stimuland canale de energie specifice din corp, circulatia energetica este imbunatatita odata cu intreg sistemul de comunicare din organismul nostru. Aceasta tehnologie asista si sustine organismul uman pentru a-si folosi intregul potential de auto-vindecare si de generare energetica.

Combinatie intre acupunctura si nanotehnologie

Acupunctura este o metoda de sanatate bazata pe medicina traditionala orientala veche de peste 5000 de ani, foarte bine documentata care este folosita ca terapie pentru a trata peste 100 de conditii. Un doctor care foloseste aceasta tehnica stimuleaza anumite puncte in corp folosind ace. Acest lucru imbunatateste circulatia energetica si stimuleaza sistemul nervos. Baza acupuncturii vine din intelegerea faptului ca organismul uman nu este chimic, este electro-chimic. Ceea ce activeaza procesele bio-chimice in corpul nostru este cauzat de o legatura electrica. De aceea sistemul energetic uman este inca un puzzle pentru cercetatori.

Exista 14 canale energetice in corpul nostru, fiecare conectate cu anumite organe . Acestea formeaza sistemul electric al corpului nostru. Conform Medicinei Traditionale Chinezesti, fiecare boala este cauzata de un blocaj energetic. Cu alte cuvinte, daca semnalul de la sistemul nervos este blocat , celulele noaste nu primesc informatia completa in a functiona corect. Asta duce la formarea unor simptome patologice. Durerea este unul din semnalele observabile. Daca semnalul este deblocat intr-un anumit punct, corpul nostru incepe imediat sa se regenereze, iar durerea si inflamatia sunt reduse. Tehnologia Lifewave foloseste principiile medicinii chinezesti, imbunatateste circulatia energetica in corp dar fara ajutorul acelor (acestea au fost inlocuite cu nanoplasturi).

Produsele Lifewave acopera si ofera solutii pentru o gama larga de necesitati:

 cancerul
Silent Nights – asigura un somn extrem de benefic atat pentru cei care sufera din cauza insomiei sau pentru cei care clatoresc cat si pentru cei care nu au probleme mari cu somnul; de ce e atat de important somnul? In timpul somnului organismul se reface, se repara, secreta hormoni si factori de crestere benefici in mentinerea starii de sanatate dar si in prelungirea vietii si mentinerea frumusetii (primul pas in terapia anti-aging).
 insomnia
SP6-Complete– sunt plasturi utili in controlul senzatiei de foame si reglare hormonala.
depresia
Energy Enhancer – sunt plasturi foarte utilizati de sportivi chiar si in timpul competitiilor: dau foarte multa energie prin activarea metabolimului grasimilor la nivelul mitocondriilor musculare. Deoarece nu descarca substante anabolizante sunt permisi si in competitii fara riscul depistarii la testul antidoping. Evident, folositi in alte combinatii de terapii isi arata eficienta si in terapia oboselii cronice.
Y-Age Glutation– sunt plasturii ce cresc nivelul glutationului, unul dintre cei mai importanti antioxidanti din organism cu efecte asupra starii generale de sanatate, stimuland imunitatea, accelerand eliminarea toxinelor din corp si a metalelor grele ; de asemenea previne si trateaza aparitia ridurilor fine.

plastri
Y – Age Carnosina – sunt plasturii ce se folosesc in combinatie cu Y-Age Glutation pentru detoxifiere, terapia anti-aging si cresterea andurantei musculare.

stresul

Y- Age Aeon –este cel mai nou si cel mai asteptat dintre plasturii cu nanaotehnologie; studiile clinice au aratat ca reduc efectele stresului asupra organismului si reduc inflamatiile; prin aceste efecte sunt foarte utili in terapia anti-aging.

durerea

Ice Wave –sunt plasturi cu efecte remarcabile in ameliorarea durerii de orice natura. Utilizarea plasturilor aduce starea de bine in foarte scurt timp eliminand nevoia de substante antiinflamatoare sau antialgice ce ar putea avea efecte adverse greu de contracarat. Dar oricat de buna ar fi ameliorarea este bine de stiut ca trebuie tratata cauza durerii si nu trebuie sa ne limitam doar la ameliorarea ei.
Plasturii pot fi utilizati fie singuri fie in asocieri bine alese in diverse terapii anti-aging sau detox.”

Cand ne fac rau apa calda si apa rece

Cand ne fac rau apa calda si apa rece


Cei mai multi oameni intind mana dupa o cana cu cafea sau un pahar cu apa imediat dupa ce se trezesc. Dar se pare ca ar trebui sa bei o cana cu apa calda dimineata pentru a te bucura mai mult de beneficiile lichidelor la prima ora a diminetii. Multiple studii au aratat ca un consum de apa calda pe stomacul gol ofera o mare varietate de beneficii pentru sanatate si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a-ti incepe ziua, cu productivitatea la maxim.

Iata o lista cu cateva beneficii pe care le poti obtine si tu daca alegi o cana cu apa calda dimineata in locul unui pahar cu apa rece! Ce beneficii aduce corpului consumul de apa calda
 
1. Amelioreaza durerea. Consumul de apa calda are capacitatea de a reduce inflamatiile de la nivelul gatului, lucru care ofera o ameliorare temporara a durerii. intr-adevar, face minuni pentru gatul iritat si uscat. Acest truc este util mai ales in timpul diminetii, cand te trezesti cu gatul uscat, care provoaca durere atunci cand inghiti. O imbunatatire notabila poate fi observata imediat dupa ce ai luat prima gura de apa calda. in cele din urma, apa calda calmeaza, de asemenea, crampele prin relaxarea muschilor stomacului.
 
2. imbunatateste tranzitul intestinal. Un studiu publicat in Journal of Neurogastroenterology and Motility a aratat ca pana la 58% dintre pacientii care sufera de o afectiune in care muschii din partea inferioara a esofagului nu reusesc sa se relaxeze au observat o imbunatatire notabila a starii lor dupa ce au baut apa calda. in momentul in care bei un pahar cu apa calda pe stomacul gol, iti stimulezi colonul si tranzitul intestinal. in plus, ajuti corpul sa absoarba mai usor si mai bine alimentele in timpul zilei.
 
3. Imbunatateste circulatia. Consumul de apa calda imbunatateste fluxul sanguin in circulatia organismului. S-a demonstrat stiintific ca, in momentul in care corpul este expus la o temperatura ridicata, debitul celulelor sanguine creste initial cu o valoare dramatica. Apoi, revine la ritmul normal al fluxului sanguin si incepe sa creasca treptat, pe masura ce este expus la caldura. Apa calda imbunatateste circulatia prin incalzirea corpului din interior.
 
4. Te ajuta sa slabesti. Este recomandat sa te hidratezi, insa apa calda este perfecta si pentru slabit. intr-un studiu realizat de Journal of Natural Science, Biology and Medicine oamenii de stiinta s-a concentrat asupra unui grup de femei supraponderale ce au consumat o cantitate mare de apa calda. La sfarsitul studiului, s-a constatat ca femeile au prezentat o scadere notabila a apetitului, a greutatii si a indicelui de masa corporala.
 
De ce este apa rece daunatoare pentru sanatatea ta? Un pahar cu apa rece intr-o zi fierbinte de vara este una dintre cele mai placute senzatii. Intr-adevar, te ajuta sa te racoresti in cateva secunde, dar mai face si alte lucruri. Din pacate, aceste lucruri nu sunt bune pentru sanatatea ta. 
 
Apa rece ingheata vasele de sange, ceea ce reduce nivelul de hidratare. Consumul de apa rece obliga organismul sa munceasca mai mult pentru a digera alimentele, deoarece lichidele reci solidifica grasimile din sange. Organismul extinde energia atunci cand bei apa rece, pentru a se incalzi. Apa rece formeaza un exces de mucus in sistemul respirator, ducand la congestie si risc crescut pentru aparitia infectiilor, cum ar fi infectiile gatului. 

Sursa: eva.ro

Cum poate fi prevenit cancerul ovarian

Recomandari:
Cancerul ovarian nu poate fi prevenit in adevaratul sens al cuvantului, insa o forma eficienta a prevenirii este reducerea factorilor de risc sau a comportamentelor ce prezinta riscuri. O alta practica care te poate ajuta in prevenirea cancerului ovarian este folosirea pilulelor contraceptive cu estrogen si progesteron, pentru cel putin 5 ani. Sunt suficiente dozele minime de hormoni pentru ca efectul protector sa persiste chiar si dupa ce ai incetat administrarea pilulelor.
 
O metoda eficienta, extrema si uneori dramatica, in prevenirea cancerului ovarian, este legatura trompelor uterine. Totusi, o astfel de metoda este recomandata doar daca prezinti un risc foarte mare sau daca nu iti mai doresti copii. 
O sarcina cu evolutie normala te poate feri si ea de cancerul ovarian, iar alaptarea poate spori aceste efect binefacator.
 
Specialistii sunt de parere ca, femeile care au in familie o ruda de gradul I cu cancer ovarian, trebuie sa accepte operatia de indepartare a trompelor, uterului si ovarelor, cat timp acestea sunt inca sanatoase si cancerul nu a aparut. O astfel de decizie este grea, dar daca ai facut deja un copil, poate fi mai usor de luat, iar riscul aparitiei cancerului ovarian scade cu 90%.
 
Alimentatia sanatoasa, alaturi de un stil de viata echilibrat, isi spun si ele cuvantul in protectia impotriva cancerului ovarian si chiar impotriva oricarei boli. Fiind bine consolidat, sistemul imunitar lupta altfel cu boala. In primul rand medicii recomandati, daca suspectezi aparitia cancerului ovarian sau vrei sa faci investigatiile de rutina pentru a fi linistita, sunt: medicul de familie, medicul internist, medicul ginecolog si medicul oncolog.
 
Trebuie sa te prezinti de urgenta la medic daca prezinti cel putin una din simptomele de mai sus, pe un fond de predispozitie pentru cancer ovarian. Medicul te va consulta si vei face investigatiile necesare pentru stabilirea cauzei exacte a disconfortului tau si a diagnosticului. Alege un medic bun, cu experienta, despre care ai auzit doar de bine si care lucreaza intr-un mediu medical curat si profesionist!
Sursa: Stiri de sanatate

Alimente obligatorii in dieta antistres

Acest proces al stresului cotidian poate avea efecte pe termen lung: solicitarea excesiva a ficatului si dereglarea nivelului de zahar din sange. Starile de oboseala, agitatie si nervozitate sunt cauzate de substantele toxice prezente in sange in momentele de stres. In acelasi timp, stresul diminueaza nivelul de vitamine, minerale si alte substante nutritive, deregleaza digestia si, nu de putine ori, suprasolicitarea conduce la cresterea in greutate. Vestea buna este ca efectele nocive pot fi contracarate cu o alimentatie echilibrata.
 
Iar pentru a fi tot timpul in garda, iata care sunt alimentele ce trebuie tinute sub stricta supraveghere in alimentatia zilnica:
 
Alcoolul. In ciuda faptului ca multe persoane il consuma cu intentia de a diminua stresul, adevarul este ca alcoolul nu face altceva decat sa creasca pericolul acestuia. Alcoolul stimuleaza secretia de adrenalina, iar adrenalina este direct responsabila pentru aparitia irascibilitatii, a insomniei si a tensiunii nervoase. Excesul de alcool cauzeaza afectiuni cardiace, scade imunitatea si diminueaza capacitatea ficatului de a elimina toxinele. De aici pana la un colaps general al intregului organism, nu este decat un pas.
Cofeina. Sa nu crezi ca daca nu esti bautoare de cafea, nu esti supusa riscurilor. Cofeina poate fi gasita in ceai, ciocolata, anumite bauturi corbogazoase. La randul ei, cofeina determina producerea de adrenalina si poate creste nivelul de stres. Ca o prima caracteristica,  persoanele dependente de cofeina isi suprasolicita glandele suprarenale (responsabile de producerea hormonilor stresului). Odata afectata buna functionare a metabolismului, pe termen lung, cofeina poate determina ingrasarea.
Dulciurile. Energizarea brusca provocata de zaharuri poate duce la slabirea glandelor suprarenale. Irascibilitatea, diminuarea capacitatii de concentrare si predispozitia catre stari depresive sunt doar cateva dintre posibilele efecte adverse. Mai mult, un consum crescut de zahar este nociv pentru pancreas si poate creste riscul de diabet.
Alimentele sarate.  Sarea creste tensiunea, solicita excesiv glandele suprarenale si poate determina instabilitatea emotionala. Scoate din regimul zilnic alimentele gata preparate, care contin cantitati mari de sare.
Grasimile saturate. Evita alimentele grase, pe cele prajite si pe cele de tip fast-food – grasimile actioneaza direct asupra sistemului cardiovascular.
Lactatele. Acestea contin caseina, o proteina greu digerabila, care poate provoca reactii alergice – un stres suplimentar pentru organism.
Margarina si alte uleiuri vegetale procesate. Continutul ridicat de acizi grasi trans este cel periculos in acest caz. Acesta poate determina cresterea colesterolului si, implicit, poate genera afectiuni cardiace. Pe de alta parte, acizii grasi trans pot bloca asimilarea acizilor grasi esentiali.
Alimentele condimentate. Contin uleiuri volatile care pot irita stomacul, iar in cazuri extreme pot ajunge sa perforeze mucoasa gastrica. Evita sau limiteaza consumul de ardei iuti, preparate foarte picante sau curry.    
Aditivii alimentari. Alaturi de conservanti si alte substante chimice, aditivii alimentari solicita inutil organismul. Pentru a le prelucra, este irosita multa energie si o mare cantitate de substante nutritive, care, in alte conditii, pot fi folosite la intarirea sistemului imunitar. Rezultatul? Un organism slabit si predispus afectiunilor de tot felul.
Pentru diminuarea stresului, trebuie sa consumi zilnic legume, seminte sau fructe care contin vitamine si minerale, ele fiind adevarati inamici ai unei stari tensionate.
 
Nucile si alunele
Impotriva stresului si in profilaxia bolilor nevrotice, alunele si nucile s-au dovedit a fi cele mai eficiente. Psihiatrii scotieni au descoperit ca persoanele care „rontaie” zilnic nuci si alune nu prezinta niciodata forme de nevroze avansate. Nucile contin o cantitate apreciabila de cupru, care ajuta buna functionare a celulelor implicate in relaxarea psihica si a sanatatii creierului.
 
Migdalele
Migdalele contin vitaminele B si E, dar si magneziu si zinc. Vitaminele din complexul B si magneziul produc hormonul „fericirii”, serotonina, iar secretia acestui hormon la nivel cerebral aduce starea de buna dispozitie.
 
Fisticul
Ajuta organismul sa lupte impotriva hormonilor stresului. Datorita proteinei pe care o contine, fisticul este indicat in combaterea depresiilor.
 
Susanul
Susanul contine o substanta numita triptofan, un aminoacid esential organismului, care reuseste sa induca somnul natural, reduce sensibilitatea la durere, tensiunea nervoasa si anxietatea. De aceea semintele de susan sunt considerate un antidepresiv natural.
 
Cerealele
Cerealele contin un procent mare de glucide care se absorb greu, asigurand organismului un aport energetic de lunga durata. De aceea sunt indicate persoanelor care au o viata agitata, dorm putin si sunt obosite. Consumate zilnic cu lapte la micul dejun ne ajuta sa invingem stresul si oboseala.
 
Cacao
Este bine sa consumi multa cacao. Numeroase studii atesta faptul ca substantele componente ale acestui aliment cresc secretia de serotonina, ajutand la o stare de spirit mai buna.
 
Orezul integral
Acest aliment elibereaza progresiv energia pe care o produc carbohidratii sai, stabilizeaza vitalitatea pe durata intregii zile, evitand oboseala si aparitia stresului. Datorita vitaminelor din complexul B pe care le contine din abundenta, orezul integral are un efect calmant de lunga durata.
 
Afinele
Au un gust delicios si ofera organismului procentul necesar de vitamine si minerale. Acestea intaresc sistemul imunitar si inlatura stresul si starea de oboseala.
 
Portocalele
Cunoscute si sub denumirea de fructe „antistres”, portocalele ajuta la imbunatatirea starii de spirit, pentru a nu ajunge la depresie.
 
Broccoli
Aceasta leguma este plina de vitamine, continand si un procent important de acid folic, care ajuta la combaterea anemiei si anxietatii. Consumul regulat de broccoli este indicat impotriva  senzatiei de panica si pentru indepartarea depresiilor.
 
Spanacul
Recunoscut pentru calitatile sale energizante, spanacul contine fier, vitamina B si K, acid folic, magneziu si calciu, care inlatura cu succes depresiile. Cu alte cuvinte, putem spune ca spanacul are un efect antistres foarte puternic.
 
Patrunjelul
Este un excelent antioxidant, care contine vitamina C si fier in cantitate mai mare decat spanacul. Dar stiai ca daca vei manca zilnic o salata in care adaugi o legatura de patrunjel, vei tine stresul la distanta?
 
Pestele
Contine cantitati apreciabile de vitamina B, fosfor si calciu, iar restul substantelor din peste produc secretia de serotonina, care ajuta la crearea unei stari de buna dispozitie.
 
Laptele
In afara de vitaminele B2 si B12, laptele contine antioxidanti buni pentru indepartarea radicalilor liberi, asociati stresului.
 
Sunatoarea
Exista mai multe ceaiuri de plante care ajuta la calmarea stresului. Una dintre plante este sunatoarea, indicata persoanelor care sufera de forme usoare sau moderate de depresie.
 
Cafeaua
Desi sunt mai multe opinii privind efectele cafelei asupra organismului totusi, consumata cu masura, cafeaua induce o stare de spirit mai buna, stimuleaza atentia, capacitatea de concentrare, este energizanta si, nu in ultimul rand, are un efect antistres.
 Sursa: Stiri din Sanatate