Masajul si beneficiile acestuia

Masajul si beneficiile acestuia

Ce este masajul?

 Pe cât de banală vă poate părea întrebarea, pe atât de important este să înțelegem semnificațiile profunde ale acestei practici care datează din timpurile cele mai străvechi. Hippocrate, părintele medicinei moderne, considera că „doctorii trebuie să fie abili în multe arte, în special cea a frecării”.

Massage-GuideMasajul este practic atingere. Tehnicile sunt de folos pentru a da o structură masajului, dar un rol poate chiar mai important îl joacă cultivarea empatiei și a calității atingerii. „Frecarea” atunci când ceva doare este un instinct natural, care este reconfortant, liniștitor și revitalizant. Atingerea terapeutică este cât se poate de naturală în orice cultură și poate fi folosit în numeroase scopuri.

Care este scopul masajului?

Scopul masajului este să aducă beneficii ambelor părți implicate – corp și minte.
Din punctul de vedere al sănătății și al stării de bine, masajul stimulează circulația sângelui, crește aportul de oxigen furnizat țesuturilor și scade tensiunea arterială. De asemenea, stimulează sistemul nervos, fie pentru a-i relaxa sau a-i spori vigilența. Relaxarea alină efectele stresului, care pot cauza o multitudine de probleme de sănătate. Așadar, masajul poate fi folosit preventiv, înainte ca boala să se instaleze.
 
Stimularea punctelor de presiune sporesc vitalitatea organelor interne și pot ameliora simptomele bolilor comune. Odată ce în corp nu mai există factori pertubatori, mintea se poate relaxa, ceea ce o poate ajuta să facă față stresului cotidian.

 Puterea mângâietoare a atingerii

Masajul poate fi folosit și pentru vindecare psihologică – pentru persoanele care poate în trecut au avut o experiență negativă, masajul le poate oferi șansa unei atingeri pozitive. Este un dar minunat de împărtășit și o formă de comunicare profundăDe asemenea, oferă o modalitate de îngrijire și de construire a încrederii, care este creativă și distractivă. 
 
Deoarece masajul este un tonic excelent, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional, ne ajută să ne îmbunătățim aspectul. Beneficiile fizice ale masajului includ relaxarea mușchilor tensionați, care ne pot afecta postura și expresia facială, iar stimularea circulației organismului îmbunătățește culoarea și vitalitatea pielii. Relaxarea interioară și starea de bine se reflectă la exterior prin modul în care stăm și zâmbim.

Daca sunteti interesat de acest subiect, vedeti serviciile noastre, dand click aici!

Oxigenare celulara. Functie vitala pentru supravietuire?

     Corpul uman este considerat o „maşină perfectă” reuşind să trăiască o viaţă lungă, activă şi sănătoasă. Totuşi, în cultura occidentală ne îndepărtăm tot mai mult de această descriere, fiind tot mai des obosiți, îmbolnăvindu-ne frecvent, având probleme de obezitate şi, deseori, încercând să înlăturăm toate astea prin utilizarea a tot felul de medicamente şi pastile care să ne facă să ne simțim mai bine. De fapt, lumea continuă să experimenteze degenerare şi moarte prematura.

„Oricare suferinţă, durere sau maladie cronică este cauzată şi de oxigenarea nesatisfăcătoare la nivel celular”; aşa ne spune Dott. Arthur C. Guyton, M.D. în cartea sa despre Fiziologie Umană. Profilaxia medicinei celulare constă în aprovizionarea cu vitamine şi minerale, prin intermediul unor integratoare speciale, de obicei produse în formă de capsule şi oligoelemente, deseori lichide, şi câtiva aminoacizi, pe care o persoană ar trebui să le ia zilnic timp de 45 de zile.

Oxigenare celulara – beneficii

check micAjuta la stimularea metabolismului, creste absortia de substante nutritive si elimina deseurile metabolice (toxinele);

check micCreste nivelul de energie permitand corpului sa functioneze intr-un mod echilibrat si eficient;

check micHraneste abundent celulele, deoarece este usor de absorbit;

check micEste considerat un normalizator sistematic oferind organismului minerale esentiale pentru refacerea celulelor;

check micEchilibreaza electric si electomagnetic, crescand frecventele vibrationale ale organelor prin stimularea si intarirea sistemului imunitar;

check micEchilibrul biologic – imbunatateste digestia si raspunde la doua dintre cele mai importate probleme de sanatate, acumularea de toxine si subnutritia celulara;

check micEchilibrul chimic – furnizeaza aminoacizi organismului pentru metabolizarea proteinelor, normalizeaza ph-ul;

check micImbunatateste activitatea intelectuala;

check micMicsoreaza riscul aparitiei problemelor cardiace;

check micOfera control asupra greutatii;

check micCreste imunitatea;

check micEste recomandat pentru problemele ce apar odata cu varsta inaintata.

 

     OXIGEN

 

     Recent câţiva cercetători, analizând conţinutul de oxigen prezent în bulele de aer găsite în peşterile aflate în adâncul glaciarelor antarctice, au ajuns la concluzia că atmosfera terestră in trecutul indepartat ar fi fost formata din  38%-50% de oxigen. Cu trecerea anilor situatia s-a schimbat, poluarea tot mai mare, distrugerea masivă a pădurilor tropicale şi reducerea altor producători naturali de oxigen, concentraţia de oxigen în atmosfera noastră a scăzut la 20,5%.

    Dat fiind că organismul nostru nu a fost creat pentru a supravieţui la nivele de oxigen de mai puţin de 20%, la acest nivel se începe o acumulare naturală de toxine în celule, ţesuturi şi organe.  În unele oraşe din lume, acolo unde nivelul de poluare este foarte ridicat, nu se permite copiilor să iasă pe străzi pentru că ar putea să le cauzeze daune grave la sistemul respirator. În unele oraşe industrializate se deschid acum primele „baruri de oxigen”, unde doritorii pot să se ducă pentru a se reîncărca de oxigen. Putem să trăim săptămâni întregi fără mâncare, câteva zile fără apă, însă fără oxigen – doar câteva minute!

    Lipsa cronică de oxigen la nivel celular poate duce la o acumulare de toxine periculoase şi de deşeuri acide în organismul nostru, ceea ce crează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor nocive, virusurilor şi agenţilor patogeni.  Această condiţie de anaerobie poate duce la mutaţii ale celulelor.

     Oxigenul este esenţial pentru că este principalul agent purificator şi pentru că stilul nostru modern de viaţă este poluat, respectiv avem nevoie de ceva simplu şi eficient care să ne poată oferi mai mult oxigen, astfel încât metabolismul nostru să devină mai aerob (mai oxigenat) şi să putem elimina deşeurile care se acumulează cu timpul în organism.

Dr. Otto Warburg, câștigător de 2 ori al Premiului Nobel, a spus: ,,Principala cauză a cancerului este substituția respirației celulară aerobă (cu oxigen) cu cea anaerobă (fara oxigen).”

SYNERGYO2 este un integrator alimentar surprinzător și unic, pentru ca furnizează cantitatea de oxigen adecvată și corespunzătoare cerințelor celulelor noastre.

 Afla mai multe despre cel mai bun produs pentru oxigenare celulara: SYNERGYO2. Click aici! 

synergy-o21-600x442

 

Comanda acum!

Elibereaza-te de durere! Dureri de spate, reumatism, coxartroza, junghiuri, spondiloza cervicala etc.

Dureri de spate, reumatism, coxartroză, junghiuri, spondiloză cervicală, articulații dureroase.

 Untitled2

Acum este momentul sa te eliberezi de durere si discomfort. Terapie naturală, antidurere. Eliberează durerea imediat. Elimina cauzele profunde ale durerilor. Restabilește profund echilibrul organismului. Detalii despre serviciile oferite si programări:

0766671103 sau 0213153979 

Vezi si serviciile noastre. Click aici!

De ce te invit sa apelezi cu incredere la serviciile noastre, iti ofer cel putin 7 motive:

  1. In primul rand am experienta de peste 17 ani in domeniu ( cu toata modestia spun ca sunt cel mai bun);

  2. Am multa compasiune fata de tine si durerea ta, doresc din toata inima sa te ajut;

  3. Lucrez cu produse si aparate de recuperare de foarte buna calitate;

  4. Abordez terapia in mod holistic ( ca intreg in asa fel incat sa descoperim si sa eliminam cauza durerilor;

  5. Rezultatele apar de la prima sedinta ( sau nu apar deloc) daca din prima sedinta nu te simti mai bine, inseamna ca nu este de competenta mea;

  6. Preturile sunt sociale ( de bun simt);

  7. Iti facem gratuit o analiza prin Biorezonanta in asa fel incat sa anticipezi cu mult inainte eventualele probleme de sanatate ( predispozitii clinice).

Terapia antidurere o aplic in functie de necesitatea prezenta ( varsta, inaltime, greutate, sex, istoricul suferintei).

Citeste despre mine! Click aici

Fototerapia. Plasturii fototerapeutici – Sanatate fara medicamente

Ce este fototerapia?

Stiinta fototerapiei este veche de aproape 100 de ani si foloseste lumina pentru a imbunanatii starea de sanatate a corpului. Forme moderne ale fototerapiei se folosesc peste tot in industria de infrumusetare si nu numai, si sunt foarte bine intelese stiintific. Aceasta idee nu este noua. In urma cu 2000 de ani, in Grecia antica exista un centru folosit pentru studierea efectelor cauzate de lumina asupra sanatatii umane. Chiar si egiptenii antici au folosit lumina solara focalizata prin sticla colorata pentru a imbunatatii sanatatea, au inteles  beneficiile acestui concept.

Suntem obisnuiti sa credem ca pentru a ne imbunatati starea de sanatate trebuie sa introducem ceva in corpul nostru – sa inghitim o pastila sau sa luam un medicament. Cu toate acestea, corpul nostru este cea mai dotata farmacie si laborator chimic din lume. Suntem echipati cu tot ce ne trebuie sa ne imbunatatim starea de sanatate sau sa marim nivelul de energie din interior, folosind resursele proprii. Singura intrebare este cum activam acest proces? De sute de ani stim ca unde de lumina specifice pot cauza reactii foarte puternice in corpul uman. De exemplu cand ne expunem la lumina solara, o anumita frecventa de lumina va stimula corpul sa produca Vitamina D. Acesta este un proces complet natural care nu necesita ingestia vreunui medicament. David Schimdt, fondatorul Lifewave a inceput sa studieze acest fenomen pentru a determina ce unde de lumina activeaza productia de Glutation , Carnosina , Melatonina care sunt  antioxidanti foarte importanti pentru sanatatea noastra generala, activitatile sportive,  regenerarea celulara  sistemul imunitar si calitatea somnului.

Tehnologia LW foloseste aceste cunostinte intr-un mod similar pentru a stimula diferite puncte de energie in corp, care in medicina chinezeasca traditionala sunt numite puncte de acupunctura sau meridiane. Stimuland canale de energie specifice din corp, circulatia energetica este imbunatatita odata cu intreg sistemul de comunicare din organismul nostru. Aceasta tehnologie asista si sustine organismul uman pentru a-si folosi intregul potential de auto-vindecare si de generare energetica.

Combinatie intre acupunctura si nanotehnologie

Acupunctura este o metoda de sanatate bazata pe medicina traditionala orientala veche de peste 5000 de ani, foarte bine documentata care este folosita ca terapie pentru a trata peste 100 de conditii. Un doctor care foloseste aceasta tehnica stimuleaza anumite puncte in corp folosind ace. Acest lucru imbunatateste circulatia energetica si stimuleaza sistemul nervos. Baza acupuncturii vine din intelegerea faptului ca organismul uman nu este chimic, este electro-chimic. Ceea ce activeaza procesele bio-chimice in corpul nostru este cauzat de o legatura electrica. De aceea sistemul energetic uman este inca un puzzle pentru cercetatori.

Exista 14 canale energetice in corpul nostru, fiecare conectate cu anumite organe . Acestea formeaza sistemul electric al corpului nostru. Conform Medicinei Traditionale Chinezesti, fiecare boala este cauzata de un blocaj energetic. Cu alte cuvinte, daca semnalul de la sistemul nervos este blocat , celulele noaste nu primesc informatia completa in a functiona corect. Asta duce la formarea unor simptome patologice. Durerea este unul din semnalele observabile. Daca semnalul este deblocat intr-un anumit punct, corpul nostru incepe imediat sa se regenereze, iar durerea si inflamatia sunt reduse. Tehnologia Lifewave foloseste principiile medicinii chinezesti, imbunatateste circulatia energetica in corp dar fara ajutorul acelor (acestea au fost inlocuite cu nanoplasturi).

Produsele Lifewave acopera si ofera solutii pentru o gama larga de necesitati:

 cancerul
Silent Nights – asigura un somn extrem de benefic atat pentru cei care sufera din cauza insomiei sau pentru cei care clatoresc cat si pentru cei care nu au probleme mari cu somnul; de ce e atat de important somnul? In timpul somnului organismul se reface, se repara, secreta hormoni si factori de crestere benefici in mentinerea starii de sanatate dar si in prelungirea vietii si mentinerea frumusetii (primul pas in terapia anti-aging).
 insomnia
SP6-Complete– sunt plasturi utili in controlul senzatiei de foame si reglare hormonala.
depresia
Energy Enhancer – sunt plasturi foarte utilizati de sportivi chiar si in timpul competitiilor: dau foarte multa energie prin activarea metabolimului grasimilor la nivelul mitocondriilor musculare. Deoarece nu descarca substante anabolizante sunt permisi si in competitii fara riscul depistarii la testul antidoping. Evident, folositi in alte combinatii de terapii isi arata eficienta si in terapia oboselii cronice.
Y-Age Glutation– sunt plasturii ce cresc nivelul glutationului, unul dintre cei mai importanti antioxidanti din organism cu efecte asupra starii generale de sanatate, stimuland imunitatea, accelerand eliminarea toxinelor din corp si a metalelor grele ; de asemenea previne si trateaza aparitia ridurilor fine.

plastri
Y – Age Carnosina – sunt plasturii ce se folosesc in combinatie cu Y-Age Glutation pentru detoxifiere, terapia anti-aging si cresterea andurantei musculare.

stresul

Y- Age Aeon –este cel mai nou si cel mai asteptat dintre plasturii cu nanaotehnologie; studiile clinice au aratat ca reduc efectele stresului asupra organismului si reduc inflamatiile; prin aceste efecte sunt foarte utili in terapia anti-aging.

durerea

Ice Wave –sunt plasturi cu efecte remarcabile in ameliorarea durerii de orice natura. Utilizarea plasturilor aduce starea de bine in foarte scurt timp eliminand nevoia de substante antiinflamatoare sau antialgice ce ar putea avea efecte adverse greu de contracarat. Dar oricat de buna ar fi ameliorarea este bine de stiut ca trebuie tratata cauza durerii si nu trebuie sa ne limitam doar la ameliorarea ei.
Plasturii pot fi utilizati fie singuri fie in asocieri bine alese in diverse terapii anti-aging sau detox.”

Cand ne fac rau apa calda si apa rece

Cand ne fac rau apa calda si apa rece


Cei mai multi oameni intind mana dupa o cana cu cafea sau un pahar cu apa imediat dupa ce se trezesc. Dar se pare ca ar trebui sa bei o cana cu apa calda dimineata pentru a te bucura mai mult de beneficiile lichidelor la prima ora a diminetii. Multiple studii au aratat ca un consum de apa calda pe stomacul gol ofera o mare varietate de beneficii pentru sanatate si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a-ti incepe ziua, cu productivitatea la maxim.

Iata o lista cu cateva beneficii pe care le poti obtine si tu daca alegi o cana cu apa calda dimineata in locul unui pahar cu apa rece! Ce beneficii aduce corpului consumul de apa calda
 
1. Amelioreaza durerea. Consumul de apa calda are capacitatea de a reduce inflamatiile de la nivelul gatului, lucru care ofera o ameliorare temporara a durerii. intr-adevar, face minuni pentru gatul iritat si uscat. Acest truc este util mai ales in timpul diminetii, cand te trezesti cu gatul uscat, care provoaca durere atunci cand inghiti. O imbunatatire notabila poate fi observata imediat dupa ce ai luat prima gura de apa calda. in cele din urma, apa calda calmeaza, de asemenea, crampele prin relaxarea muschilor stomacului.
 
2. imbunatateste tranzitul intestinal. Un studiu publicat in Journal of Neurogastroenterology and Motility a aratat ca pana la 58% dintre pacientii care sufera de o afectiune in care muschii din partea inferioara a esofagului nu reusesc sa se relaxeze au observat o imbunatatire notabila a starii lor dupa ce au baut apa calda. in momentul in care bei un pahar cu apa calda pe stomacul gol, iti stimulezi colonul si tranzitul intestinal. in plus, ajuti corpul sa absoarba mai usor si mai bine alimentele in timpul zilei.
 
3. Imbunatateste circulatia. Consumul de apa calda imbunatateste fluxul sanguin in circulatia organismului. S-a demonstrat stiintific ca, in momentul in care corpul este expus la o temperatura ridicata, debitul celulelor sanguine creste initial cu o valoare dramatica. Apoi, revine la ritmul normal al fluxului sanguin si incepe sa creasca treptat, pe masura ce este expus la caldura. Apa calda imbunatateste circulatia prin incalzirea corpului din interior.
 
4. Te ajuta sa slabesti. Este recomandat sa te hidratezi, insa apa calda este perfecta si pentru slabit. intr-un studiu realizat de Journal of Natural Science, Biology and Medicine oamenii de stiinta s-a concentrat asupra unui grup de femei supraponderale ce au consumat o cantitate mare de apa calda. La sfarsitul studiului, s-a constatat ca femeile au prezentat o scadere notabila a apetitului, a greutatii si a indicelui de masa corporala.
 
De ce este apa rece daunatoare pentru sanatatea ta? Un pahar cu apa rece intr-o zi fierbinte de vara este una dintre cele mai placute senzatii. Intr-adevar, te ajuta sa te racoresti in cateva secunde, dar mai face si alte lucruri. Din pacate, aceste lucruri nu sunt bune pentru sanatatea ta. 
 
Apa rece ingheata vasele de sange, ceea ce reduce nivelul de hidratare. Consumul de apa rece obliga organismul sa munceasca mai mult pentru a digera alimentele, deoarece lichidele reci solidifica grasimile din sange. Organismul extinde energia atunci cand bei apa rece, pentru a se incalzi. Apa rece formeaza un exces de mucus in sistemul respirator, ducand la congestie si risc crescut pentru aparitia infectiilor, cum ar fi infectiile gatului. 

Sursa: eva.ro

Cum poate fi prevenit cancerul ovarian

Recomandari:
Cancerul ovarian nu poate fi prevenit in adevaratul sens al cuvantului, insa o forma eficienta a prevenirii este reducerea factorilor de risc sau a comportamentelor ce prezinta riscuri. O alta practica care te poate ajuta in prevenirea cancerului ovarian este folosirea pilulelor contraceptive cu estrogen si progesteron, pentru cel putin 5 ani. Sunt suficiente dozele minime de hormoni pentru ca efectul protector sa persiste chiar si dupa ce ai incetat administrarea pilulelor.
 
O metoda eficienta, extrema si uneori dramatica, in prevenirea cancerului ovarian, este legatura trompelor uterine. Totusi, o astfel de metoda este recomandata doar daca prezinti un risc foarte mare sau daca nu iti mai doresti copii. 
O sarcina cu evolutie normala te poate feri si ea de cancerul ovarian, iar alaptarea poate spori aceste efect binefacator.
 
Specialistii sunt de parere ca, femeile care au in familie o ruda de gradul I cu cancer ovarian, trebuie sa accepte operatia de indepartare a trompelor, uterului si ovarelor, cat timp acestea sunt inca sanatoase si cancerul nu a aparut. O astfel de decizie este grea, dar daca ai facut deja un copil, poate fi mai usor de luat, iar riscul aparitiei cancerului ovarian scade cu 90%.
 
Alimentatia sanatoasa, alaturi de un stil de viata echilibrat, isi spun si ele cuvantul in protectia impotriva cancerului ovarian si chiar impotriva oricarei boli. Fiind bine consolidat, sistemul imunitar lupta altfel cu boala. In primul rand medicii recomandati, daca suspectezi aparitia cancerului ovarian sau vrei sa faci investigatiile de rutina pentru a fi linistita, sunt: medicul de familie, medicul internist, medicul ginecolog si medicul oncolog.
 
Trebuie sa te prezinti de urgenta la medic daca prezinti cel putin una din simptomele de mai sus, pe un fond de predispozitie pentru cancer ovarian. Medicul te va consulta si vei face investigatiile necesare pentru stabilirea cauzei exacte a disconfortului tau si a diagnosticului. Alege un medic bun, cu experienta, despre care ai auzit doar de bine si care lucreaza intr-un mediu medical curat si profesionist!
Sursa: Stiri de sanatate

Alimente obligatorii in dieta antistres

Acest proces al stresului cotidian poate avea efecte pe termen lung: solicitarea excesiva a ficatului si dereglarea nivelului de zahar din sange. Starile de oboseala, agitatie si nervozitate sunt cauzate de substantele toxice prezente in sange in momentele de stres. In acelasi timp, stresul diminueaza nivelul de vitamine, minerale si alte substante nutritive, deregleaza digestia si, nu de putine ori, suprasolicitarea conduce la cresterea in greutate. Vestea buna este ca efectele nocive pot fi contracarate cu o alimentatie echilibrata.
 
Iar pentru a fi tot timpul in garda, iata care sunt alimentele ce trebuie tinute sub stricta supraveghere in alimentatia zilnica:
 
Alcoolul. In ciuda faptului ca multe persoane il consuma cu intentia de a diminua stresul, adevarul este ca alcoolul nu face altceva decat sa creasca pericolul acestuia. Alcoolul stimuleaza secretia de adrenalina, iar adrenalina este direct responsabila pentru aparitia irascibilitatii, a insomniei si a tensiunii nervoase. Excesul de alcool cauzeaza afectiuni cardiace, scade imunitatea si diminueaza capacitatea ficatului de a elimina toxinele. De aici pana la un colaps general al intregului organism, nu este decat un pas.
Cofeina. Sa nu crezi ca daca nu esti bautoare de cafea, nu esti supusa riscurilor. Cofeina poate fi gasita in ceai, ciocolata, anumite bauturi corbogazoase. La randul ei, cofeina determina producerea de adrenalina si poate creste nivelul de stres. Ca o prima caracteristica,  persoanele dependente de cofeina isi suprasolicita glandele suprarenale (responsabile de producerea hormonilor stresului). Odata afectata buna functionare a metabolismului, pe termen lung, cofeina poate determina ingrasarea.
Dulciurile. Energizarea brusca provocata de zaharuri poate duce la slabirea glandelor suprarenale. Irascibilitatea, diminuarea capacitatii de concentrare si predispozitia catre stari depresive sunt doar cateva dintre posibilele efecte adverse. Mai mult, un consum crescut de zahar este nociv pentru pancreas si poate creste riscul de diabet.
Alimentele sarate.  Sarea creste tensiunea, solicita excesiv glandele suprarenale si poate determina instabilitatea emotionala. Scoate din regimul zilnic alimentele gata preparate, care contin cantitati mari de sare.
Grasimile saturate. Evita alimentele grase, pe cele prajite si pe cele de tip fast-food – grasimile actioneaza direct asupra sistemului cardiovascular.
Lactatele. Acestea contin caseina, o proteina greu digerabila, care poate provoca reactii alergice – un stres suplimentar pentru organism.
Margarina si alte uleiuri vegetale procesate. Continutul ridicat de acizi grasi trans este cel periculos in acest caz. Acesta poate determina cresterea colesterolului si, implicit, poate genera afectiuni cardiace. Pe de alta parte, acizii grasi trans pot bloca asimilarea acizilor grasi esentiali.
Alimentele condimentate. Contin uleiuri volatile care pot irita stomacul, iar in cazuri extreme pot ajunge sa perforeze mucoasa gastrica. Evita sau limiteaza consumul de ardei iuti, preparate foarte picante sau curry.    
Aditivii alimentari. Alaturi de conservanti si alte substante chimice, aditivii alimentari solicita inutil organismul. Pentru a le prelucra, este irosita multa energie si o mare cantitate de substante nutritive, care, in alte conditii, pot fi folosite la intarirea sistemului imunitar. Rezultatul? Un organism slabit si predispus afectiunilor de tot felul.
Pentru diminuarea stresului, trebuie sa consumi zilnic legume, seminte sau fructe care contin vitamine si minerale, ele fiind adevarati inamici ai unei stari tensionate.
 
Nucile si alunele
Impotriva stresului si in profilaxia bolilor nevrotice, alunele si nucile s-au dovedit a fi cele mai eficiente. Psihiatrii scotieni au descoperit ca persoanele care „rontaie” zilnic nuci si alune nu prezinta niciodata forme de nevroze avansate. Nucile contin o cantitate apreciabila de cupru, care ajuta buna functionare a celulelor implicate in relaxarea psihica si a sanatatii creierului.
 
Migdalele
Migdalele contin vitaminele B si E, dar si magneziu si zinc. Vitaminele din complexul B si magneziul produc hormonul „fericirii”, serotonina, iar secretia acestui hormon la nivel cerebral aduce starea de buna dispozitie.
 
Fisticul
Ajuta organismul sa lupte impotriva hormonilor stresului. Datorita proteinei pe care o contine, fisticul este indicat in combaterea depresiilor.
 
Susanul
Susanul contine o substanta numita triptofan, un aminoacid esential organismului, care reuseste sa induca somnul natural, reduce sensibilitatea la durere, tensiunea nervoasa si anxietatea. De aceea semintele de susan sunt considerate un antidepresiv natural.
 
Cerealele
Cerealele contin un procent mare de glucide care se absorb greu, asigurand organismului un aport energetic de lunga durata. De aceea sunt indicate persoanelor care au o viata agitata, dorm putin si sunt obosite. Consumate zilnic cu lapte la micul dejun ne ajuta sa invingem stresul si oboseala.
 
Cacao
Este bine sa consumi multa cacao. Numeroase studii atesta faptul ca substantele componente ale acestui aliment cresc secretia de serotonina, ajutand la o stare de spirit mai buna.
 
Orezul integral
Acest aliment elibereaza progresiv energia pe care o produc carbohidratii sai, stabilizeaza vitalitatea pe durata intregii zile, evitand oboseala si aparitia stresului. Datorita vitaminelor din complexul B pe care le contine din abundenta, orezul integral are un efect calmant de lunga durata.
 
Afinele
Au un gust delicios si ofera organismului procentul necesar de vitamine si minerale. Acestea intaresc sistemul imunitar si inlatura stresul si starea de oboseala.
 
Portocalele
Cunoscute si sub denumirea de fructe „antistres”, portocalele ajuta la imbunatatirea starii de spirit, pentru a nu ajunge la depresie.
 
Broccoli
Aceasta leguma este plina de vitamine, continand si un procent important de acid folic, care ajuta la combaterea anemiei si anxietatii. Consumul regulat de broccoli este indicat impotriva  senzatiei de panica si pentru indepartarea depresiilor.
 
Spanacul
Recunoscut pentru calitatile sale energizante, spanacul contine fier, vitamina B si K, acid folic, magneziu si calciu, care inlatura cu succes depresiile. Cu alte cuvinte, putem spune ca spanacul are un efect antistres foarte puternic.
 
Patrunjelul
Este un excelent antioxidant, care contine vitamina C si fier in cantitate mai mare decat spanacul. Dar stiai ca daca vei manca zilnic o salata in care adaugi o legatura de patrunjel, vei tine stresul la distanta?
 
Pestele
Contine cantitati apreciabile de vitamina B, fosfor si calciu, iar restul substantelor din peste produc secretia de serotonina, care ajuta la crearea unei stari de buna dispozitie.
 
Laptele
In afara de vitaminele B2 si B12, laptele contine antioxidanti buni pentru indepartarea radicalilor liberi, asociati stresului.
 
Sunatoarea
Exista mai multe ceaiuri de plante care ajuta la calmarea stresului. Una dintre plante este sunatoarea, indicata persoanelor care sufera de forme usoare sau moderate de depresie.
 
Cafeaua
Desi sunt mai multe opinii privind efectele cafelei asupra organismului totusi, consumata cu masura, cafeaua induce o stare de spirit mai buna, stimuleaza atentia, capacitatea de concentrare, este energizanta si, nu in ultimul rand, are un efect antistres.
 Sursa: Stiri din Sanatate 

Alimente care te ajuta sa te concentrezi mai bine

Cand simti ca nu te mai poti focusa pe treburile zilnice pe care le ai de indeplinit la birou sau chiar si pe o conversatie, ai putea fi indragostita sau… ai putea avea carente alimentare. Una dintre solutii este sa incepi sa consumi alimente care iti cresc puterea de concentrare.Cauzele lipsei insuficiente de concentrare sunt multe. Poate cea mai intalnita este oboseala cauzata de lipsa somnului. Exista o sumedenie de studii care arata ca persoanele care nu dorm suficient se confrunta cu probleme serioase psihice si emotionale. Solutia pe care o dau specialistii este un program adecvat de somn care sa includa cel putin opt ore de odihna.
 
Un alt mare dusman al concentrarii este stresul. Cand esti stresat peste masura, nu te mai poti organiza si nu mai poti duce la capat sarcinile pe care le ai de indeplinit. Cel mai bun remediu pentru stres este meditatia, o solutie grozava care amelioreaza si reduce anxietatea. La fel de daunatoare pentru lipsa ta de concentrare poate fi si folosirea prea multor gadgeturi, de la telefon mobil pana la computer si tableta, in acelasi timp. Aceasta tehnologie moderna iti rapeste din abilitatile de a asculta si de a fi atent la cei din jurul tau. Pentru alte persoane, o dieta necorespunzatoare poate fi cauza puterii scazute de concentrare. In general, persoanele care obisnuiesc sa sara peste micul dejun inregistreaza performante scazute la scoala sau birou. De asemenea, cei care au o dieta lipsita de acizi grasi monosaturati (omega 3 si omega 6) risca sa se confrunte cu declinul rapid al functiei cognitive (imbatranirea intelectuala).
 
Ca sa iti imbunatatesti puterea de concentrare este important sa-ti schimbi modul de viata: sa dormi suficient, sa scazi nivelul de stres, dar si sa ai o dieta corecta. Pe langa toate acestea lucruri pe care le poti face pentru a-ti creste puterea de concentrare, mai poti include in meniul tau 5 alimente minune care te ajuta sa-ti imbunatatesti puterea de concentrare.
 
Cafeaua. Desi nu exista nicio substanta minune care sa-ti imbunatateasca IQ-ul, din fericire exista una care sa-ti imbunatateasca puterea de concentrare: cafeina. Cercetatorii au descoperit ca aceasta substanta miraculoasa poate imbunatati memoria de scurta durata si poate stimula anumite zone din creier care sunt implicate in concentrare si memorie. Datorita solubilitatii ei, cafeina trece repede in sange (se absoarbe in 30-45 de minute), iar efectele sale incep sa se diminueze dupa trei-patru ore. Dar nu bea mai mult de o ceasca, cel mult doua pe zi pentru ca vei obtine exact efectul invers, plus o dependenta nedorita de cafeina.
Pestele reprezinta o sursa de proteine asociate cu imbunatatirea puterii de concentrare. Pestele este bogat in acizi omega 3, esentiali pentru functionarea buna a creierului, dar si pentru dezvoltarea acestuia. Acesti acizi au puteri miraculoase: descresc riscul de dementa si de accident cerebral, incetinesc declinul psihic si joaca un rol vital in imbunatatirea memoriei. Medicii recomanda sa consumam peste de doua ori pe saptamana ca sa se mentinem concentrarea ridicata.
Afinele. Studiile arata ca afinele sunt superfructe pentru creier. O portie de afine la pranz imbunatateste concentrarea si atentia, iar efectul se mentine timp de patru ore. Cum actioneaza? Se pare ca antioxidantii din afine stimuleaza circulatia sangelui si a oxigenului catre creier, mentinand mintea fresh. Aceste fructe protejeaza creierul de actiunea oxidanta a stresului si poate reduce riscul aparitiei unor boli ca Alzheimer si dementa.
Seminte si nuci. Acestea sunt o sursa excelenta de vitamina E, un antioxidant asociat cu diminuarea riscului de imbatranire cognitiva prematura. Nucile mai contin si vitamina B, magneziu, dar si omega 3, care sustin functiile sistemului nervos. Consuma zilnic nuci, migdale, alune, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, nuci pecan, dar si unturi nehidrogenate ca unt de migdale sau unt de alune. Nu conteaza daca sunt crude sau prajite (atentie nu trebuie sa contina multa sare).
Avocado. Este aproape la fel de bun ca si afinele, cand vine vorba despre sanatatea creierului. Avocado este un fruct care contine grasimi monosaturate, ce au un rol esential in buna circulatie a sangelui. Concluzia este ca o buna circulatia a sangelui inseamna si un creier sanatos. Un alt atu al acestui fruct este ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale (hipertensiunea este un factor de risc pentru buna functionare a creierului).
Sursa: Stiri de sanatate

Cele mai importante 8 sfaturi pentru slabit sanatos care chiar functioneaza


Un plic de ceai care promite minuni sau renuntarea la alimentele tale preferate s-au dovedit a nu fi tocmai reteta succesului pentru toata lumea. Uneori, cele mai simple sfaturi pe care ar trebui sa le urmam ca sa slabim sunt date uitarii, in timp ce preferam sa ne amagim cu diete restrictive care genereaza mai mult stres si frustrare. Toti nutritionistii sunt de acord ca aceste sfaturi te ajuta sa slabesti pentru totdeauna, fara sa iti distrugi sanatatea urmand tot felul de diete. Iata care sunt cele mai importante 15 sfaturi despre slabit pe care merita sa le retii:

 
1. Nu te limita la cateva alimente, ci adopta un meniu diversificat.
Cine zice ca trebuie sa renunti la alimentele tale preferate? Stii si tu ca daca acestea sunt hipercalorice, nu le vei consuma zilnic, ci doar ocazional cand nu mai poti de pofta. Insa, tocmai acest lucru te va ajuta sa ramai apoi la un plan alimetar sanatos, dar fara frustrarea ca ai exclus foarte multe alimnete din meniul tau. Specialistii sunt de parere ca este mai bine sa mai adaugi cate ceva in farfurie ca sa nu para saracacioasa, iar cele mai bune optiuni sunt mai multe legume sau cateva nuci/seminte pentru un plus de grasimi sanatoase care confera satietate. ”Daca te vei concentra mai mult pe ceea ce ar fi bine sa adaugi in meniul tau ca sa fie sanatos (cum ar sa adaugi o salata pe langa feliile de pizza la care poftesti) in loc sa iti bati capul cu ceea ce trebuie sa excluzi vei avea mai multe sanse sa slabesti pentru ca nu urmezi o dieta care adauga mai mult stres in viata ta”,explica nutritionistul Rebecca Scritchfield pentru publicatia BrightSide.me 
 
2. Cantitatea, calitatea si portiile consumate sunt cele mai importante aspecte.
Poti sa mananci terci de ovaz cu nemiluita, daca il faci cu unt si zahar si il consumi in cantitati exagerate, pentru ca acest lucru nu te va ajuta la slabit. Stii ca terciul de ovaz e sanatos, dar conteaza cum il prepari, ce ii adaugi si in ce cantitati il mananci. Altfel, el se poate transforma intr-un dezastru pentru silueta si sanatate. O portie de paine inseamna o felie cat palma ta, o portie de carne inseamna jumatate de palma (fara degete), o portie de legume ar fi cat pumnul tau, iar o portie de grasimi trebuie sa nu depaseasca ca dimensiune varful degetului mare. 
 
3. Nu schimba obiceiurile alimentare dupa ce ai slabit.
Ideea este sa iti formezi obiceiuri sanatoase care pot sa fie urmate cu usurinta pentru tot restul vietii, nicidecum sa te concentrezi doar pe excluderea unor alimente o perioada de vreme, urmand ca apoi sa le introduci in meniul zilnic. 
 
4. Nu ignora importanta somnului.
Nu taia niciodata din programul de somn ca sa stai mai mult in oras sau sa petreci mai mult timp la sala. ”Daca dormi mai putin de 7 ore pe noapte creste nivelul hormonului foamei numit grelina si scade nivelul hormonului care da satietate numit leptina. Lipsa somnului favorizeaza alegerea unor alimente nesanatoase si isi va fi mai greu sa rezisti tentatiilor culinare pe parcursul zilei. Un alt lucru care se intampla daca dormi putin este legat de cresterea nivelului de cortizol, lucru care te face sa mananci in exces”, explica un alt medic pentru publicatia citata. 
 
5. Nu tii dieta ca sa arati bine, ci ca sa te simti bine.
O dieta buna este aceea care te ajuta sa iti schimbi complet stilul de viata, sa te faca sa te simti bine si sa iti fie usor sa ramai la acele obiceiuri sanatoase. De obicei, dieta este asociata numai cu slabitul, insa e trebuie privita ca o schimbare sanatoasa in viata ta care iti va aduce multe beneficii si la care sa ramai pentru totdeauna. Ca sa slabesti pentru totdeauna trebuie sa iti schimbi stilul de viata, iar acesta implica alegerile alimentare pe care le faci, modul in care prepari hrana si regularitatea cu care alegi sa faci sport pentru sanatatea corpului. 
 
6. Nu te mai stresa cu numaratul caloriilor.
Este vremea sa incetezi sa te torturezi calculand zilnic calorii. Acest obicei nu functioneaza pe termen lung si este deosebit de obositor, deoarece nu toate caloriile sunt identice, dupa cum explica un medic citat de NBCNews.com ”Caloriile dintr-o negresa nu sunt aceleasi cu caloriile dintr-o varza si nu genereaza acelasi raspuns in corp. Dar noi le calculam la fel, ceea ce este complet gresit. Totul tine de modul in care reactioneaza sistemul nostru hormonal la aceste calorii. Iar raspunsul este complet diferit, in functie de alimentele pe care le consumam”, explica dr.Jason Fung. 
 
Prin urmare, nu calcularea caloriilor si reducerea lor te poate ajuta sa slabesti si sa te mentii la greutatea normala, ci atentia acordata alegerilor alimentare pe care le faci. Nu toate caloriile sunt la fel, prin urmare este mult mai important sa ai un plan alimentar simplu cu alimente integrale si proaspete, evitand tot ceea ce este procesat. Acesta plan va functiona pe termen lung, avand grija si de silueta, dar si de sanatatea ta!
 
7. Gustarile nu trebuie omise daca tii dieta.
Orice gustare bogata in proteine este excelenta intre mesele principale. Multa lume se fereste de gustarile dintre mese ca sa nu distruga dieta. Insa, o gustare servita atunci cand iti este foame si aleasa corect poate sa te impiedice sa faci alegeri hipercalorice la masa principala, deoarece vei potoli senzatia de foame. ”Recomand nucile, semintele, fructele, iaurtul simplu, cateva feliute de branza, popcornul simplu sau batoanele dietetice de cereale integrale”, spune un alt specialist. 
 
8. Nu toate grasimile ingrasa.
Nu trebuie sa faci niciodata greseala de a exclude complet grasimile din alimetatia ta. Este evident ca acestea contin calorii, insa cand acestea vin din grasimile sanatoase care sunt esentiale pentru corp nu te vor ingrasa. Alege avocado, peste, nuci, seminte, ulei de masline extravirgin, lactate de calitate, insa nu exagera cu cantitatile consumate! ”Grasimile sunt digerate mai lent decat carbohidratii si proteinele, lucru care ajuta enorm de mult la mentinerea senzatiei de satietate. Lactatele integrale, oleaginoasele si grasimile din surse vegetale ajuta la slabit, nicidecum nu iti pun piedica sa scapi de kilogramele in plus”,explica nutritionistul Eliza Savage.
Sursa: eva.ro in Stiri din Sanatate 

 

Cati pasi trebuie sa faci zilnic pentru a avea o inima sanatoasa

Inima este organul uman cel mai expus suferintelor. Nu vorbim aici de cele amoroase, ci de cele pamantesti, mult mai primejdioase: bolile cardiovasculare.
 
Conform unui studiu efectuat de American Heart Association, aproximativ 1,4 milioane de americani mor anual din cauza bolilor de inima sau, mai simplu si mai socant, 2600 de persoane in fiecare zi. Pentru a preveni aparitia acestor afectiuni ireversibile,  American Heart Association recomanda sa facem zilnic 10000 de pasi, echivalentul a 8 km! Miscarea sustinuta protejeaza si alte organe, prevenind aparitia osteoporozei sau a depunerilor de grasime in jurul ficatului.
 
Inlocuieste drumurile scurte cu masina cu plimbari pe jos, ca o terapie usoara si placuta contra bolilor de inima
La prima vedere, cei 10000 de pasi ar fi o misiune imposibila, insa veti fi uimite cat de usor puteti strabate distante indelungate, fara un efort supraomenesc si mai ales, fara sa va dati seama! Haideti sa parcurgem impreuna primii pasi spre o sanatate de invidiat:
 
1. Cumpara un pedometru
Acest gadget este noul cap de lista al cumparaturilor obligatorii. Dupa care urmeaza o pereche de pantofi comozi, nu neaparat sport, insa care sa iti permita sa te misti in voie, fara dureri de coloana, basici sau monturi. E drept, tocurile isi au si ele rostul, dar sanatatea ramane prioritara! Ar fi o idee inspirata sa daruiesti un pedometru si partenerului de viata sau copiiilor pentru a organiza mici olimpiade sportive cu recompense la sfarsitul zilei.
 
2. Monitorizeaza  progresul
Daca este inca dimineata si nu ai depasit 2000 de pasi, inseamna ca va trebui sa te straduiesti mai mult pe parcursul zilei. Iar seara esti ai strans doar 7000, scoate cainele la o plimbare in parc, inspecteaza magazinele din cartier sau mergi sa iti platesti facturile la magazinul din colt.
 
3. Mai multa activitate la locul de munca
In loc sa-ti suni colegii, sa le trimiti e-mailuri sau sa le scrii pe messenger, incearca sa mergi direct la biroul lor, mai ales daca stau la alt etaj. Iar pauza de tigara poate fi lesne inlocuita cu o o plimbare scurta printre birouri sau in curtea amplasamentului.
 
4. Renunta la lift
Deasemenea, cand ajungi acasa, renunta la lift si foloseste scarile. La inceput vei obosi teribil insa treptat, vei ajunge sa urci fara probleme si fara gafaieli. Daca esti fumatoare, aceasta modalitate este cea mai sigura cale de a elimina cantitatile impresionante de nicotina pe care organismul tau le-a stocat in mod constiincios si sustinut.
 
5. Parcheaza masina mai departe
Daca nu ai schimbat deja masina pe bicicleta si probabil nu o vei face prea curand, incearca macar sa iti parchezi automobilul mai departe, pentru a executa cat mai multi pasi in drum spre locul de munca.
 
6. Vizite inopinate
Fa-i o surpriza iubitului si ia-l pe jos de la serviciu, pentru a incerca sa atingeti impreuna norma de 10000 de pasi. Sau mergi sa iti vizitezi parintii sau bunicii, mai ales daca locuiesc in proximitate. In loc de aglomeratia din tramvai, metrou sau autobuz, vei redescoperi placerea mersului pe jos, care dupa cum bine stim, „face piciorul frumos” si in plus scade riscul aparitiei bolilor de inima.
Sursa: Stiri din Sanatate