Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (I)

Detalii terapie click aici! 

Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (I)

    Nicu Ghergu este de părere că întreținerea  coloanei vertebrale ar trebui introdusă în terapie chiar cu recomandare de la medicul de familie. Beneficiile fizice și psihice  sunt de o valoare inestimabilă. De aceea, acest fel de probleme trebuie tratate cu cea mai mare seriozitate.

O trezire spirituală intensă

     De ceva vreme simțeam dureri în zona lombară.  M-am gândit că nu ar fi rău ca  aceste dureri  să fie un pic ”cercetate”. Prin urmare, am bătut din nou la ușa clinicii terapeutului Nicu Ghergu.  Prin metodele sale mereu ”updatate”, are grijă să funcționez la capacitate maximă. În plus, îmi place că, în timpul terapiilor pe care mi le aplică, îmi povestește  despre descoperirile sale pe linie profesională, cu un talent greu de egalat. De data asta, bucuros că îi fac această vizită,  îmi promite un adevărat răsfăț terapeutic. Primul pas: patul de jad. Și pentru că, în urma unui mic accident, m-am ales cu o rană la genunchi, folosește bioptronul, despre care o să vă povestesc mai multe în următorul articol. De asemenea,  îmi aplică un ulei special care, spune el,  are capacitatea de a mă ”împământa” (am uitat să-l întreb cum vine asta, dar îl invit acum să îmi dea un răspuns, la comentarii, desigur)  și de a  trezi conștiența prezentului. O fi fost inspirat de faptul că, de cum am intrat în cabinet, m-am lăudat  cu  o carte a lui Eckhart Tolle, care ne tot îndeamnă să trăim într-un prezent continuu miraculos?! ”

– Ce-ți fac eu astăzi, este mai mult decât un tratament. Este o procedură pe care eu însumi o ador, un fel de trezire spirituală foarte intensă”.

Dacă oamenii ar da atenție coloanei vertebrale…

    Nici nu mă așteptam la ceva banal și plictisitor, o dată ce am venit la tine, i-am spus. Râde. Apoi continuă să-mi povestească despre terapie :   ”Dacă oamenii ar avea grijă de coloana vertebrală, spitalele ar fi goale! Asta pentru că majoritatea problemelor de sănătate pleacă de la vertebre. Eu am înțeles treaba asta de multă vreme, dar nu am avut timpul și mijloacele necesare să pun în practică procedurile de vindecare și de întreținere”…

”Acum, zice Nicu Ghergu, am să dau temperatura mai tare, ca să te simți mai bine”. Îmi mai spune că, din când în când, dispozitivul se oprește, dar că nu ar trebui să mă îngrijorez, căci acea staționare se face exact pe organele vitale, lucru benefic pentru organism. De exemplu, când se oprește în zona rinichilor, acea căldură trezește emoția meridianelor rinichilor, etc.

” Tot secretul este ca, înainte de terapie, corpul să fie bine hidratat. Pe la 70-80 la sută din ședință, care durează cam 40 de minute, se declanșează un fel de transpirație spontană extrem de favolabilă pentru organism. Spun asta deoarece în acele momente , în corp, avem ceea ce se numește  homeostază. Asta înseamnă că  toate procesele de vindecare se declanșează în același timp”.

Localizarea metabolismului pe coloană

     Pentru câteva clipe se oprește din vorbit, pentru a-mi da un fel  de proiector manual din dotarea patului minune, care trebuie plimbat  pe corp, în special pe zona ficatului. Este foarte bine, căci simt cum îmi încălzește progresiv și plăcut  zonele pe care le atinge. În timp ce eu mă bucur de terapie, el îmi povestește că,  pe coloană, metabolismul  este localizat în zona lombară. Aici nu sunt coaste, de aceea porțiunea aceasta  este mai vulnerabilă. Prin urmare,  nervii se tasează exact  în sectorul  responsabil cu stomacul, pancreasul și  tot ce înseamnă sistem digestiv. Când avem blocaje de acest gen,  nu se mai transmit impulsuri nervoase clare, astfel încât foamea să-și aibă rostul ei, iar digestia să-și facă treaba. Ca urmare,  apar probleme care se agravează, dacă omul nu ia măsuri la timp. Mai mult, mâncatul compulsiv,  pe fond de stres și supărare, la care se adaugă o respirație incorectă  înseamnă un plus nedorit la dezechilibrele deja existente.

Ce sunt chestiile astea?

     Și pentru că, de-a lungul coloanei mele, se plimbă ceva care doare un pic, îl întreb: ce sunt de fapt chestiile astea care merg pe spatele meu? ”Role de jad!, îmi răspunde.  Pot să spun că situația ta este una fericită, pentru că stai relativ bine  cu sănătatea, dar dacă vine un om cu probleme, ai să vezi că, în momentul în care rolele încep să meargă, durerile sunt cumplite, căci ele scot în evidență blocajele. Omul cu probleme la coloană încearcă să se adapteze după ea. Cu alte cuvinte, ca să-și diminueze durerea, începe să se aplece de spate, se încovoaie, în ideea de a-și găsi o poziție cât de cât confortabilă. În acest caz, putem spune că  el alege să nu înfrunte  durerea. Ca urmare, mușchiul își formează o memorie cu intenția de a ajunge la starea în care s-a simțit cel mai bine…

De ce mă doare capul?

     Am început să transpir, mai ales în zona feței. De ce? Simt că mi s-a încălzit foarte tare coloana, iar în zona tiroidei simt ca un nod care parcă se dezleagă …

”Nu are legătură cu zona gâtului, mă lămurește specialistul. Are legătură cu partea cervicală, unde sunt depuneri de calciu. De aceea mulți pacienți au diverse stări cum ar fi: dureri de cap, dureri în zona urechilor, probleme cu gâtul, etc … Acum o să micșorez  temperatura, ca să nu mai simți nodul acela. Faptul că transpiri înseamnă că această căldură deranjează paraziții și bacteriile care sunt în organism, căci sub influența terapiei pe care ți-o fac, sistemul imunitar a prins curaj să treacă la acțiune. În același timp, se activează și sistemul limfatic.  Ți-aș recomanda să repeți terapia asta cel puțin o data pe săptămână. Simți cum te încarcă, nu?” Îi confirm. El râde: ha, ha ha! Super tare!”

”Să fii atentă să vezi în următoarele ore , chiar zile, ce gânduri,  ce stări extraordinare de conștiență o să ai. Vei vedea că percepi lucrurile mult mai bine datorită relaxării spatelui” . El zice bine ce zice, dar eu mai am o întrebare foarte concretă: de ce mă doare capul?

– Fiindcă nu te-ai hidratat bine înainte de terapie. Durerea poate fi de la calcifierile care se dizolvă acum. Ușor,  ușor, se creează un proces de curățare, de detoxifiere. În plus, de când tot sporovăim aici, tu ai făcut deja două tratamente. Durerea de cap îți va trece, dacă imediat după terapie o să bei un pahar cu apă”.

Mișcarea înseamnă sănătate, tinerețe și frumusețe!

     Terapeutul îmi spune că, dacă am avea o muncă așa cum am fost creați, adică  să fim mereu  în comuniune cu natura, să facem mișcare pentru a ne păstra sănătatea vertebrelor în stare bună, am fi fericiți  până la adânci bătrâneți. ”Parcă ți-am mai povestit că am copilărit la țară, unde oamenii sunt sănătoși tun. Îmi aduc aminte,  când am plecat în armată, aveam un vecin care avea 94 de ani și , la vârsta aia, scotea buturugi cu cazmaua”.

        În timp ce-mi vorbește, mintea îmi aduce în prim plan o cunoștință care îmi spune de câte ori mă întâlnește:”mișcarea, draga mea,  înseamnă sănătate, tinerețe și frumusețe!”

Gânduri și senzații

     Carevasăzică, pe lângă faptul că  acele bile de jad care se tot plimbă de-a lungul coloanei mele vertebrale detoxifiază organismul, au efect de elongație, eliminând eventualele  deformări – scolioza, lordoza, cifoza, herniile de disc, vertebrele tasate, discopatiile…Nu vă speriați, nu le am chiar pe toate!  De asemenea,  prin acțiunea de căldură, acest instrument medical relaxează mușchii și tendoanele, detensionând și crescând mobilitatea trupului. Nu-i rău deloc! În plus am o stare de somnolență că de-abia îl mai aud pe terapeut, de zici că nu am dormit de o mie de ani. El îmi spune că, după câteva ședințe de acest fel, depresiile, anxietatea, atacurile de panică și alte neliniști pot deveni istorie.

   Așa  somnoroasă cum sunt, îl aud pe Nicu Ghergu spunându-mi că acest masaj stimulează 12 puncte reflexogene din jurul coloanei vertebrale, iar temperatura de 60-70 grade, face un fel de  reflexoterapie prin încălzirea acestor puncte esențiale. El vorbește ca un specialist, eu ascult ca o… pacientă!

”Acest masaj are efecte pozitive pentru întregul organism, căci de-a lungul coloanei se află centrii nervoși de la care pleacă legăturile spre toate organele. De exemplu, dacă ai probleme pe care le știi sau pe care încă nu le-ai identificat, acest masaj cu efect de detoxifiere, va acționa oricum  asupra stomacului, ficatului, rinichilor, inimii, , ș.a.m.d. Practic, îți reface echilibrul organismului. Nu e drăguț?”

Sursa: Georgeta Istrate

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>