Lucruri fascinante despre corpul nostru

28-10-2013

Ce ştim cu adevărat despre corpul nostru? Iată o întrebare aparent simplă, dar care reuşeşte să blocheze minţile multor cercetători iluştri şi chiar a unor doctori eminenţi. Am decis să vă prezentăm câteva din multiplele trăsături fascinante ale corpului uman care, indubitabil, ne pot convinge pe toţi de faptul că am fost creaţi într-un mod cu mult mai sofisticat decât ne-am obişnuit să credem.

Să începem prin a prezenta unele detalii mai puţin cunoscute despre creierul uman, care este de altfel, cel mai complex organ al corpului uman şi cel mai puţin studiat până în prezent:

- Creierul nostru nu are capacitatea de a ”simţi” în mod real durerea. Creierul nu dispune de celule care ar fi receptive la senzaţia de durere. Acesta doar prelucrează semnalele primite de la receptorii stimulaţiilor externe şi interne de durere.

- Numărul viselor depinde IQ-ul vostru (coeficientul de inteligenţă). Durata unui vis nu depăşeşte 2-3 secunde.

- Creierul este compus 80% din apă. Greutatea sa medie este de 1300 de grame. Creierul creşte în dimensiuni până la vârsta de 18 ani.

- O singură celulă a creierului poate înmagazina de 5 ori mai multe informaţii decât orice enciclopedie. Cu alte cuvinte, creierul este capabil să stocheze de la 3 până la 1000 de terabytes. Pentru comparaţie: Arhivele Naţionale Britanice, care cuprind descrierea a nouă secole de istorie, conţin doar 70 de terabytes.

- Creierul este mai activ noaptea.

- Pentru a funcţiona, creierul are nevoie de aceeaşi cantitate de energie ca şi un bec de 10 de waţi.

- Comparativ cu alte organe, creierul consumă cel mai mult oxigen, folosind 20% din tot oxigenul ce circulă prin sânge.

- Creierul nu doarme niciodată.

- Contrar afirmaţiilor larg răspândite, celulele nervoase pot să se regenereze: neuronii se formează în creier pe tot parcursul întregii vieţi.

- Râsul activează cel puţin cinci zone ale creierului.

Alte informaţii captivante despre corpul uman:

- Acidul din stomacul uman este în stare să dizolve chiar şi lamele de bărbierit.

- Părul uman trăieşte de la 3 până la 7 ani. Părul femeilor este mai subţire decât cel al bărbaţilor. În fiecare zi pierdem între 60 şi 100 de fire de păr. Părul uman este practic indestructibil.

- Inima noastră creează o presiune care este în stare să expulzeze sângele în afară la o distanţă de 7,5 m.

- La fiecare 3-4 zile stomacul nostru se reînnoieşte complet; la fiecare 27 de zile, acelaşi lucru se întâmplă cu pielea: în fiecare oră pierdem aproximativ 600.000 de particule de piele.

- Suprafaţa totală a plămânilor noştri este egală cu suprafaţa unui teren de tenis. Plămânul stâng este mai mic decât cel drept.

- Fiecare pas antrenează 200 de muşchi.

- Timp de 30 de minute, corpul nostru eliberează mai multă energie decât este nevoie pentru a fierbe 1,5 litri de apă.

- Zâmbind, antrenăm 17 muşchi ai feţei, când ne încruntăm - 43.

- În fiecare minut, în corpul nostru mor aproximativ 3.000.000 de celule.

- În corpul uman există cea mai mare moleculă cunoscută în natură – cromozomul 1, care este compusă din 10 miliarde de atomi şi poate stoca un număr gigantic de gene.

- Corpul unui adult este format din aproximativ 7 octillioane atomi.

În urma celor relatate, credem sa este foarte dificil să contrazicem faptul că, din punct de vedere al ştiinţei, organismul uman este o creaţie absolut magnifică.sursa, yahoo.com

<< inapoi la stiri


Cosul meu

In cosul dumneavoastra nu se gaseste nici un produs.
Informatii livrare

Categorii de produse

Terapii corporale

Noutati

Terapie - Tratament cu oxigen hiperbaric

25-08-2014

  Oxigenul este elementul vital al vietii. Mai important decat mancarea sau apa, oxigenul hraneste corpulsi il protejeaza impotriva aganetilor patogeni. Fiecare celula din corpul nostru[...]

Scapa de stres, oboseala si durere prin masaj japonez roll-out

22-08-2014

Profita de mega oferta!  1 Sedinta de masaj japonez roll-out + 1 sedinta de tunel cu infrarosu la numai 40 Ron in loc de 110 Ron  Beneficiile ale masajului japonez roll-out: [...]

Tratamente naturiste in sprijinul sanatatii tale!

21-08-2014

Oferta speciala! Tratamente naturiste in sprijinul sanatatii tale! 1 Sedinta de reflexoterapie + Testarea sanatatii prin rezonanta cuantica magnetica la numai 50 Ron in loc de 150[...]

ANPC
Medicina Director Web Cel mai cuprinzator director romanesc Viziteaza magazinul Tratamentenaturiste.ro pe ShopMania
Links, My links, Sitemap - www.tratamentenaturiste.ro - cafea cu ganoderma, gel antireumatic puterea ursului, absorbante cu anioni, gel anticelulitic, ciuperca lui dumnezeu, produse naturiste, tratamente naturiste


 webmail