Colostrul — aliatul extraordinar al antibioticelor

Colostrul — un ajutor de nădejde în era antibioticelor

addiction-71575_1280

La nivel mondial, există o nevoie disperată de a minimaliza întrebuințarea antibioticelor. Deși tratamentul pentru infecția cu cele mai multe bacterii presupune folosirea antibioticelor, intervine problema rezistenței la acestea, fiind una dintre cele mai grave amenințări globale. De asemenea, o îngrijorare o constituie și înmulțirea rapidă a infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești) asociate antibioticelor ce sunt cauzate de patogeni precum Clostridium difficile. Folosirea excesivă a antibioticelor a generat o creștere uimitoare a ratei și prevalenței infecțiilor cu Clostridium difficile, ducând în ultimul deceniu la o creștere a ratei mortalității în Marea Britanie, SUA, Canada și în țări din Europa. C. difficile este o bacterie anaerobă Gram-pozitivă (ce reține colorația violetului de gențiană în urma metodei de colorație Gram), ce formează spori și care infectează tractul gastrointestinal, provocând numeroase simptome clinice precum diaree ușoară sau severă sau boli gastrointestinale fatale, cum ar fi colita pseudomembranoasă și megacolonul toxic.

Infecția cu Cdifficile este complexă deoarece această bacterie produce spori care sunt extrem de rezistenți la agresivitatea mediului, ea supraviețuind în împrejurări nefaborabile.

Deși antibioticele inhibă cu eficiență bacteria C. difficile, ele împiedică totodată restabilirea microbiotei normale, protectoare. În consecință, 20% –30% dintre pacienți înregistrează infecții recurente cu C. difficile după terminarea tratamentului.

Lupta cu bacteria C. difficile este doar un exemplu dintr-un lung șir de bătălii purtate și soldate cu multe pierderi. Dar situația nu este deloc fără speranță. Cea care ne vine în ajutor, ca de fiecare dată, este natura.

V-ați întrebat vreodată cum se tratau oamenii înainte de „era antibioticelor”? Natura a dispus dintotdeauna de soluții la problemele de sănătate ale omului. Înainte de apariția  antibioticelor, principala sursă de imunoglobuline utilizată în lupta împotriva infecțiilor a fost colostrul. De fapt, imunoglobulina ce stătea la baza primului vaccin oral împotriva poliomielitei, realizat de Albert Sabin, era extrasă din colostru de bovine. Odată cu instalarea erei antibioticelor, oamenii și-au pierdut interesul pentru colostru. Dar acum, când au apărut tulpini rezistente la antibiotice ale agenților patogeni, medicina s-a întors la alternativele naturale ale antibioticelor, colostrul revenind în forță ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva infecțiilor de orice tip.

Ce este, așadar, colostrul? Colostrul, cunoscut și sub numele popular de colastră, este o formă de lapte produs de glandele mamare ale mamiferelor, în ultima parte a sarcinii și în primele 48 de ore după naștere. Factorii imunizanți și de creștere din compoziție îi conferă capacități curative uimitoare: antiviral, antibacterian, antimicotic și antiparazitar, imunomodulator, complementar în terapiile antitumorale, protector în afecțiuni digestive. De asemenea, colostrul reface toate țesuturile organismului și masa musculară, stimulează regenerarea celulelor nervoase, reglează glicemia și colesterolul și stimulează activitatea cerebrală. Colostrul vindecă leziunile cerebrale și cardiace și are rol detoxifiant și de protector cardio-vascular.

Colostrul conține anticorpi specifici pentru 19 microbi patogeni (Rotavirus, Helicobacter pylori, Cryptosporidium, Salmonela, Candida albicans, streptococi, stafilococi, E. Coli, etc.), imunoglobulina IgA – protejează împotriva bacteriilor, mucoaselor din tractul digestiv și respirator, imunoglobulina IgD- antivirală, maturizează limfocitele, imunoglobulina IgE – antivirală, antialergică, antiparazitară, crește sensibilitatea receptorilor celulari de insulină, imunoglobulina IgM – distruge bacteriile și imunoglobulina IgG – cea mai importantă imunoglobulină din corp, neutralizează toxinele și microbii din sânge și limfă.

Click aici pentru cele mai bune produse cu colostru

milk-2474993_1920

Materia primă utilizată pentru acest produs este colostru colectat la maxim 12 ore de la mulgerea vacilor hrănite cu iarbă din lunile de primăvară și liofilizat la temperatura de -40° Celsius. Prelucrarea la temperaturi joase menține conținutul si biodisponibilitatea produsului. Pasteurizarea  nu se aplică în nicio etapă a procesului de fabricație, deoarece prin ea se distrug enzimele.
Colostrum 500 mg ajută la reducerea manifestărilor infecțiilor si la prevenirea recurenței acestora. Echilibrează sistemul imunitar, administrându-se și în boli autoimune. În plus, are efect de  anti-îmbătrânire.
Colostru 500 mg conține, pe lângă imunoglobulinele IgA, IgD, IgE, IgG si IgM, lactoferină, factori de creștere, PRP (polipeptidă bogată din proteine), lactalbumine, vitaminele A si E, sulf organic, citokine, acid orotic, oligozaharide, lizozomi, glicoproteine și probiotice – microorganisme vii nepatogene, cu efecte benefice asupra sănătății care actionează in cavitatea bucală, tubul digestiv, căile respiratorii și în sistemul uro-genital.

Iată alte câteva efecte ale tratamentului cu Colostrum:

 • Tratarea bolilor autoimune
  • Reactivarea sistemului imunitar slăbit, reducerea hiperactivității imunitare și echilibrarea sistemului
  • Protejează împotriva infecțiilor cu Candida, E-coli, Helicobacter pylori, Salmonella, bolilor de piele și ale danturii
  • Tratează infecțiile căilor respiratorii superioare, gripa
  • Previne cancerul, tumorile
  • Distruge angenții patogeni ajunși în organism
  • Atenuează simptomele alergice
  • Inhibarea infecțiilor intesinale, îmbunătățirea digestiei
  • Diminuarea efectelor secundare ale analgezicelor sau ale altor medicamente care conțin steroizi
  • Ajută vindecarea stomacului și a mucoasei intestinale
  • Tratează bolile de piele, ajută la regenerarea epidermei
  • Catalizează procesul de refacere post-traumatică a cartilajelor, oaselor, mușchilor, nervilor, pielii și a altor țesuturi
  • Grăbește vindecarea rănilor postoperatorii, celor rezultate din arsuri și a altor leziuni
  • Încetinirea procesului de îmbătrânire, sporirea rezistenței fizice, creșterea masei osoase și musculare
  • Accelerează procesul de refacere a mușchilor după efort
  • Reglează nivelul glicemiei, crește nivelul de colesterol bun
  • Antioxidant
  • Arde grăsimile, ajută la scăderea greutății corporale
  • Îmbunătățește starea generală a organismului și ajută la creșterea capacității de concentrare.

Să profităm, așadar, de darurile miraculoase ale naturii, care ni le-a oferit cu generozitate dintotdeauna.

 

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint

Să ne „exersăm” creierul!

Să ne „exersăm” creierul!

bike-img

Să luăm echipamentul sportiv și să ne punem mușchii și creierul la treabă. Da, ați înțeles corect. Punem și creierul la treabă. Doar 20 de minute de exerciții fizice pot stimula producerea de substanțe chimice esențiale pentru memorie și pentru o bună dispoziție.

În cadrul unor studii recente, cercetătorii de la National Center for Biotechnology Information (SUA) au scanat creierul a aproximativ 40 de voluntari sănătoși și viguroși înainte și după ce aceștia au practicat ciclism intens timp de 20 de minute. Exercițiul fizic a sporit producerea de glutamat și de GABA – doi neurotransmițători vitali ce ajută celulele cerebrale să comunice între ele.

„Efectele au durat circa 30 de minute după sesiunea de exerciții fizice”, a afirmat profesorul universitar Richard Maddock  de la Universitatea Davis din California. Nivelul ambelor substanțe era mai ridicat la începutul studiului în cazul voluntarilor care practicaseră activități sportive în săptămâna precedentă. Aceasta demonstrează că dacă practicăm exerciții fizice cu regularitate, se înregistrează o creștere constantă a acestor neurotransmițători.

Potrivit profesorului Maddock, rezultatele celui de-al doilea studiu indică faptul că nivelul ridicat al acestor neurotransmițători îmbunătățește memoria.  În cazul persoanelor ce suferă de depresie, nivelul glutamatului și al GABA este mai scăzut. Prin urmare, implicarea în exerciții fizice ajută foarte mult în acest sens.

Așadar, să nu mai stăm pe gânduri, și să ne punem mușchii la treabă! Creierul ne va răsplăti cu performanțe congitive mai bune și cu o bună dispoziție de invidiat!

Articol realizat și redactat de Mihaela Balint

De ce fornăie caii?

De ce fornăie caii?

În general, caii sunt niște creaturi destul de vocale și pline de personalitate. Nechează, suflă zgomotos, fornăie. Ce mai! Știu să-și facă cunoscute stările emoționale. Dar înțelegem chiar toate aceste stări? Specialiștii în hipologie studiază de mult timp manifestările zgomotoase ale acestor animale sociabile. Însă fornăitul cailor i-a pus în dilemă.north-71633__340

Până acum, s-a considerat că zgomotul lor distinctiv servea unor funcții igienice, de înlăturare a impurităților, a muștelor, etc. Totuși, în urma unor studii recente, s-a constatat că acei cai care sunt foarte bine îngrijiți par să fornăie mai des.

Martine Hausberger, cercetătoare în cadrul Universității Rennes din Franța, a înregistrat modul de fornăit a 48 de cai din Bretania (Franța) ce trăiau în condiții diferite. Unii dintre acești cai aveau parte de condiții mai restrictive, stăteau singuri, în grajduri separate, și erau hrăniți cu hrană săracă în fibre. Alții aveau parte de un grad mai mare de libertate, erau ținuți alături de mai mulți cai și aveau iarbă și fân la discreție.

Echipa de cercetători a constatat că frecvența fornăiturilor era considerabil mai mare la caii ce trăiesc în condiții bune (care se hrănesc, de pilidă,  pe pășune). În plus, cercetătorii au observat că frecvența fornăiturilor scade pe măsură ce nivelul de stres crește.  „Considerăm că această informație i-ar putea ajuta pe proprietarii sau pe îngrijitorii de cai să identifice condițiile în care caii se simt bine”, spune Martine Hausberger.

Așadar, caii fornăie mai des când sunt fericiți. Această informație poate fi utilă în evaluarea condițiilor în care sunt ținuți caii.  În concluzie, așa cum a spus un alt cercetător,  „trebuie să-i asigurăm unui animal mai mult decât cele necesare vieții. Trebuie să-l facem să se bucure de viață.”  În fond, fericirea trebuie să fie un „bun” al tuturor ființelor!

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint

Terapia cu oxigen hiperbaric — Foloasele ei in viața ta

Oxigenul — rețeta miraculoasă pentru viață

nature-3294681_1280

În fiecare an, mii de oameni sunt victime ale intoxicației cu monoxidul de carbon. În sezonul rece, acestea se numără printre cele mai frecvente urgențe medicale. Tratamentul clasic pentru intoxicația cu monoxid de carbon constă fie în oxigenoterapie, fie în terapia cu oxigen hiperbaric.

Oxigenoterapia presupune administrarea oxigenului pur 100% cu ajutorul unei măști plasate peste nas și gură. Aceasta contribuie la oxigenarea organelor și țesuturilor. Însă, întrucât aceasta nu poate curăța într-un ritm rapid sângele de substanța toxică astfel încât să nu distrugă țesuturile, atunci se apelează la o altă terapie. Oxigenul poate fi asimilat mai rapid, luând locul monoxidului de carbon din sânge, dacă este adminsitrat la o presiune mare, în așa-numitele condiții „hiperbarice”. Terapia cu oxigen hiperbaric constă în plasarea persoanei într-o cameră hiperbarică în care presiunea aerului este de 2-3 ori mai ridicată decât cea normală.

Aceste terapii sunt considerate terapii de rutină în multe spitale din Europa și nu doar pentru intoxicația cu monoxid de carbon. Orice spital mare din Belgia dispune de o cameră hiperbarică, pentru tratarea rănilor, infecțiilor sau pentru terapia post-operatorie. În Japonia, oxigenul hiperbaric este atât de valoros, încât ministerul sănătății a dispus înființarea unei rețele întregi de astfel de camere, pentru ca orice ambulanță să poată ajunge la ea într-un timp rezonabil.

Scurt istoric

Se pare că terapia cu oxigenul hiperbaric datează din 1662, când medicul și clericul englez Henshaw construiește o cameră cu aer comprimat pe care o denumește „Domicilium”, pentru a preveni afecțiunile pulmonare. Abia după două secole însă a fost luată în serios această inițiativă, când s-au construit camere și compresoare cu ajutorul cărora pacienții puteau fi expuși la presiuni de până la 4 atmosfere. Pe la jumătatea secolului 19, existau centre hiperbarice în toate marile orașe ale Europei, fiind adesea comparate cu centrele Spa. Charles Gabriel Pavraz, un susținător francez al acestui tratament, l-a numit „le bain d’air comprimé”, adică „baia de aer comprimat”.

Însă acest tratament s-a numărat și el printre multele terapii date uitării pe măsură ce medicina a devenit din ce în ce mai „științifică„ și „rațională”.  Însă în secolul 20, medicina hiperbară a cunoscut o revenire notabilă. Pacienților li se administra oxigen pur sub presiune. Această practică a dat rezultate deosebite în cazul scafandrilor sau a muncitorilor în tunele care sufereau de boala de decompresie.

Azi, terapia cu oxigen hiperbaric este considerată terapie standard pentru aproximativ 14 afecțiuni grave, inclusiv intoxicația cu monoxid de carbon, arsuri, accidente rutiere, anemie severă și răni diabetice persistente.

În ultimii 15 ani, practicieni precum dr. Grace Johnstone, medic chiropractician cu atestat în medicina hiperbarică, în cadrul clinicii din Monpelier, folosesc această terapie și pentru alte afecțiuni decât cele 14 în cazul cărora FDA (Food and Drug Administration) a aprobat utilizarea ei. Aceste alte utilizări, care sunt legale, evident, dar necesită prescripție medicală, se aplică în cazul bolnavilor de demență, scleroză multiplă, boala Parkinson, accident vascular cerebral, leziuni cerebrale, sindromul de stres post-traumatic, precum și alte afecțiuni.

Deși terapia hiperbarică nu este încă „suficient utilizată” în Statele Unite, după cum spune dr. Johnstone, multe țări industrializate o consideră terapia medicală standard. În Marea Britanie, de pildă, Ministerul Sănătății acoperă costurile pe care le presupune tratatamentul cu oxigen hiperbaric mild (adică la presiune mică).

Cele mai promițătoare rezultate, remarcă ea, s-au înregistrat în domeniul neuroștiinței, îndeosebi în cazul pacienților care au suferit comoții cerebrale, accident vascular cerebral sau intervenții chirurgicale de îndepărtare a tumorilor.  Shai Efrati și echipa sa de la Universitatea din Tel Aviv au constatat că tratamentul cu oxigen hiperbaric în cazul bolnavilor ce sufereau de sindromul post-comoție ca urmare a accidentelor rutiere, a căzăturilor, a agresiunilor sau a altor leziuni non-militare ce avuseseră loc chiar și cu șase ani în urmă a stimulat refacerea vaselor sanguine și a fibrelor nervoase din zona cerebrală ce ține de procesarea informațiilor și cea de memorie. „Odată răspândit în zonele cerebrale lezate, … oxigenul poate declanșa procesul regenerativ”, spune Efrati (Frontiers in Human Neuroscience)

Așadar, terapia cu oxhigen hiperbaric poate mări neuroplasticitatea creierelui, afirmă dr. Grace Johnstone, sau capacitatea lui de a se repara, regenera sau forma vase sanguine ori conexiuni neuronale. „Suntem martorii unei reacții remarcabile … și ceea ce e uimitor e că aceasta apare și  după ani buni de la producerea accidentului vascular sau a comoției cerebrale, adaugă ea. Asta face ca tratamentul să fie unic”.

Alte recomandări

Terapia cu oxigen hiperbaric este utilizată în tratarea multor altor afecțiuni și în maniere diferite. Iată alte câteva afecțiuni pentru care se recomandă de obicei această terapie:

 • Arsuri termice, chimice, de iradiere
 • Infecții cutanate
 • Ulcere cutanate
 • Cangrene
 • Necroza țesuturilor moi
 • Varice
 • Pierderi de sânge
 • Hemoragii
 • Boala de decompresie
 • Embolia gazoasă
 • AVC (accident vascular cerebral)
 • Arterite
 • Tromboflebite
 • Anemie severă
 • Dependența de alcool
 • Dependența de droguri
 • Traumatisme osoase infectate
 • Fracturi
 • Entorse
 • Rupturi ligamentare
 • Osteită, osteomielită
 • Necroză osoasă aseptică
 • Artroze
 • Parodontoză
 • Discopatii
 • Recuperare postraumatică
 • Boala Crohn
 • Colită ulceroasă
 • Regenerarea țesuturilor lezate ale ficatului bolnav
 • Hemoroizi
 • Paralizie facială
 • Nevralgie de trigemen
 • Neuropatie diabetică
 • Intoxicații (monoxid de carbon, fum, cianură și alte substante toxice)
 • Boala de decompresie sau de cheson (la scafandri, aviatori)
 • Hipoxie intrauterină sau perinatală
 • Stop cardiorespirator
 • Edem pulmonar
 • Embolie pulmonară
 • Cistită de iradiere
 • Nefropatie diabetică
 • Traumatisme cranio-cerebrale
 • Edem cerebral
 • Abces intracranian
 • Meningită
 • Meningoencefalită
 • Traumatisme vertebro-medulare acute
 • Ischemia medulară acută
 • Otite
 • Hipoacuzie acută
 • Vertij
 • Tinitus
 • Sinuzite cronice recidivante
 • Cancer
 • Lumbago acut, cronic
 • Migrene
 • Fibromialgie
 • Pareze
 • Nevralgii

Terapia hiperbară în cosmetică

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este cunoscut și pentru efectele benefice anti-îmbătrânire și în redarea frumuseții. Ridurile sunte reduse, petele sunt îndepărtate, tenul este înfrumusețat, devenind mai luminos. Iată câteva dintre rezultatele uimitoare ale tratamentului cu oxigen hiperbaric:

 • Eliminarea cuperozei
 • Eliminarea pliurilor de sub ochi
 • Diminuarea pigmentării dermice
 • Redarea luminozității și fermității tenului
 • Eliminarea sau reducerea acneei

Aceste efecte sunt posibile grație procesului de oxigenare ce are loc la nivel celular, a stimulării circulației sanguine periferice și a regenerării celulelor la nivel epidermic.

Terapia hiperbară pentru relaxare

Terapia  cu oxigen hiperbaric îmbunătățește performanțele creierului și ale întregului organism, crescând volumul de oxigen din sânge și potențând astfel efectele benefice ale oxigenului. Așadar, terapia hiperbarică oferă următoarele beneficii:

 • O mai bună rezistență fizică
 • Mai bune abilități cognitive
 • Mai mare putere de concentrare
 • Reducerea problemelor legate de somn
 • Tratarea durerilor digestive
 • Eliminarea durerilor articulare sau musculare.

Evident, foloasele acestei terapii uimitoare nu se opresc aici. Însă, se înțelege de la sine că ea trebuie făcută sub supravegherea atentă a medicului sau terapeutului. Pentru a spori eficiența tratării altor afecțiuni, terapia hiperbarică poate fi administrată în paralel cu alte terapii și medicamente.

Da, oxigenul, cel mai bun antibiotic natural, elementul indispensabil vieții, este un dar divin care, fără doar și poate,  face minuni în organismul uman. Nu ne rămâne decât să profităm cât mai  mult de beneficiile lui. În fond, este o rețetă prescrisă pentru viață!

 

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint

 

Antibiotic natural si remediu celular. Află cum poți beneficia de mai mult oxigen

Oxigenul — antibiotic natural și remediu celular

Oxigenul este un element  esențial pentru viața de pe pământ. Deși fără apă putem supraviețui câteva zile, fără oxigen, ne putem pierde viața în câteva minute. Motivul pentru care avem nevoie de un aport constant de oxigen este că acest element este indispensabil pentru funcția metabolică a fiecărei celule din organism. „Dacă înțelegem celula, înțelegem viața”, afirmă Aviv Regev, biolog și bioinformatician în cadrul Broad Institute din Cambridge, Massachusetts. „Dacă nu înțelegem celulele și modul lor de funcționare, nu putem spune că înțelegem biologia”. Potrivit cercetătorilor în domeniu, corpul uman are 100 de trilioane de celule, mai multe decât în galaxia noastră, și sunt organizate în peste 200 de tipuri. Însă oricât de uimitoare și de complexă este celula – acest mic univers –, ea nu poate îndeplini nicio funcție fără oxigen.  Incontestabil, oxigenul este un aspect fundamental al tuturor organismelor vii.

De unde provine oxigenul? Planeta Pământ are vegetație, apă, oceane, pânze freatice. Oxigenul pe care îl respirăm provine din două surse: din planctonul oceanelor și din vegetația pădurilor. Când lumina soarelui ajunge la plancton, acesta produce oxigen. Lumina soarelui stimulează creșterea plantelor și copacilor de pe pământ, care la rândul lor produc oxigen în urma procesului de fotosinteză.

Importanța oxigenului pentru corpul uman

Creierul nostru, evident, necesită un flux constant de oxigen, altminteri, capacitățile noastre de a gândi, de a mânca, de a simți, de a dormi sau chiar de a vorbi ar fi compromise, întrucât toate aceste funcții sunt, bineînțeles, dirijate de creier. În mod similar, și celelalte țesuturi și organe ale corpului nostru, toate fiind alcătuite din celule, au nevoie de energie și, prin urmare, de oxigen, pentru metabolism, cel care oferă această energie.

Pe lângă impactul asupra metabolismului, oxigenul constituie singurul element care are capacitatea de a se  combina cu aproape orice element chimic. Aproximativ 99% din masa corporală este compusă din şase elemente: oxigen, carbon, hidrogen, azot, calciu şi fosfor. Sub 1% sunt şi potasiu, natriu, cupru şi alte elemente, cu un total de 60 de elemente care compun corpul uman al unei persoane adulte.

 • Oxigen: 65% (din masa corporală)
 • Carbon: 18%
 • Hidrogen: 10%
 • Azot: 3%
 • Calciu: 1%
 • Fosfor: 1%
 • Potasiu: 0.35%
 • Sulf: 0.25%
 • Natriu: 0.15%
 • Magneziu: 0.05%
 • Cupru, zinc, seleniu, molibden, fluor, clor, iod, mangan, cobalt, fier: urme
 • Litiu, stronţiu, aluminiu, siliciu, plumb, vanadiu, arsen, brom: urme

 

Fiecare dintre aceste elemente, în special cele şase care predomină în ce privește cantitatea şi greutatea în corpul uman, îndeplinesc funcţii esenţiale în organism.

Oxigenul: împreună cu hidrogenul compune o bună parte a organismului uman. Este prezent în orice lichid şi ţesut, în oase, în plămâni, în oricare celulă, în proteine.

Carbonul: este baza vieţii pe care o cunoaştem. Îl găsim practic oriunde ne-am putea închipui.

Calciul: în oase, plămâni, rinichi, ficat, tiroidă, creier, muşchi, inimă.

Azotul: în oricare lichid şi ţesut.

Fosforul: îl găsim în ADN, în oase, în celule, în dinţi, în urină.

Potasiul: se află în compoziţia unor enzime, a sângelui, a celulelor.

Sulful: îl găsim în proteine şi în câţiva aminoacizi esenţiali.

Natriul: îl găsim în lichide şi ţesuturi sub formă de săruri.

Capacitatea curativă a oxigenului

Oxigenul  are deci un rol crucial în vindecarea organismului de diverse boli și afecțiuni.
Afecțiuni precum infecții fungice sau candida sunt eficient tratate cu terapia cu oxigen, ce constă în creșterea nivelului de oxigen celular. În plus, s-a demonstrat că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu bogat în oxigen. De aceea, faptul de a asigura un nivel abundent de oxigen pentru celulele corpului ar putea ajuta la prevenirea cancerului. Persoanele care au un nivel scăzut de oxigen suferă de oboseală cronică, de o stare generală de slăbiciune, de dureri musculare, o digestie proastă și probleme în ce privește circulația sângelui. Alte simptome ale oxigenării inadecvate ar putea fi amețelile, acidoza, problemele respiratorii, tulburările de dispoziție, o memorie slabă, tulburările  de comportament și stările de iritabilitate. Nu e de mirare că nivelul insuficient de oxigen are un impact atât de negativ asupra sistemului imunitar, ceea ce predispune organismul la tot felul de infecții virale și bacteriene periculoase sau de altă natură.

Synergy O2

Pentru probleme de sănătate ne vine în ajutor Synergy O2,  un produs natural extrem de concentrat si foarte mineralizat, îmbogățit cu minerale active, inclusiv siliciu si aminoacizi care contribuie la buna funcționare a organismului. Produsul pentru oxigenare celulară de la SYNERGY O2 se recomandă in prevenirea, ameliorarea sau tratarea unei game largi de afecțiuni:

 • aritmie;
 • alergii;
 • lipsa energiei;
 • factori de risc al operațiilor;
 • perturbări ale reglării presiunii arteriale (hipertensiune);
 • prevenirea bolilor virale;
 • probleme auditive, datorate irigării deficitare a urechii;
 • probleme bronhiale (astm) si pulmonare;
 • probleme de imunodeficiență;
 • probleme de irigare cardio-vasculară;
 • probleme de randament energetic în cazul stresului continuu;
 • probleme tipice vârstei înaintate;
 • terapii de reabilitare după efectele produse de chimioterapie, radioterapie si operații
  complicate;
 • activitatea intelectuală redusă;
 • apariția problemelor cardiace (insuficiență cardiacă);
 • dureri de articulații;
 • dureri de cap;
 • imunitate scăzută;
 • oboseală;
 • pierderea controlului greutății;
 • proasta funcționare a intestinelor sau a ficatului;
 • probleme de somn.

Comanda acum cel mai bun produs pentru oxigenare celulara – SynergyO2 si descopera beneficiile asupra sanatatii tale! Click aici!

Sau contacteaza-ne telefonic

Webp.net-gifmakersynergy-o21-600x442

Însă pentru multe persoane care nu se confruntă cu grave probleme de sănătoate, aportul de oxigen ar putea fi mărit prin implicarea în mai multe activități în aer liber, prin utilizarea plantelor de apartament sau prin practicarea de exerciții fizice. Iată câteva modalități practice prin care putem primi mai mult oxigen la nivel celular și astfel să ne putem simți mai bine, mai sănătoși.

Plantele de apartament

Nu ne miră că majoritatea oamenilor petrec mai mult timp în interior, fie acasă, fie la locul de muncă, într-un birou. De aceea trebuie să ne asigurăm că aerul pe care îl respirăm este de cea mai bună calitate posibilă. În 1989, specialiștii de la NASA au realizat un studiu, Clean Air Study în colaborare cu Associated Landscape Contractors of America, din dorința de a afla care plante elimină cel mai eficient substanțele novice din mediul nostru ambiant. Știm cu toții că plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen. Faptul de a ne umple casa cu plante ne ajută să mărim cantitatea de oxigen în ambientul în care locuim. Pe lângă  rolul estetic pe care speciile de apartament îl au într-o locuință, ele mai au și rolul de a reduce poluarea aerului, curățându-l de substanțe nocive precum formadelhida, toluenul si xilenul.

Câteva plante foarte benefice în acest sens, potrivit studiului realizat de NASA, sunt iedera englezească (înlătură 78% din mucegaiul din aer),  planta păianjen (Clorophytum) cunoscută și sub denumirea populară de „Voalul miresii” (se spune că aceasta elimină 90% din formaldehida din aer, o substanță cancerigenă ce se găsește în adezivi, chituri și materiale de umplutură), dieffenbachia, dracaena, spathiphyllum sau Crinul păcii, ficus benjamina, feriga Boston.  Pentru o locuință de aproximativ 170 de metri pătrați, NASA recomandă circa 15-18 plante de acest fel.

Aerisirea casei

E imposibil să primim suficient oxigen dacă stăm tot timpul cu geamurile închise. Deschideți ferestrele și lăsați aerul să circule în toată casa. Dacă locuți într-o zonă poluată, cu gaze și smog, ar putea fi utilă instalarea unui sistem de filtrare a aerului.

Activități sportive

Sala de sport sau fitness nu este ideală pentru toată lumea. Există însă o varietate de activități sportive pe care le putem practica pentru a ne spori nivelul de oxigen necesar unei bune funcționări a organismului. Printre acestea se numără mersul cu bicicleta. De asemenea, traseele montane nu doar ne ajută să scăpăm de câteva kilograme, dar ne și tonifică musculatura și aduc oxigen din plin în celulele corpului. În plus, faptul de a colinda  pădurile montane ne oferă acea atmosferă curată și încântătoare care nu numai că abundă în oxigen proaspăt, dar ne și dă o bună dispoziție și ne stimulează sistemul imunitar. Basketball-ul și tenisul sunt și ele activități care ne pun la treabă atât  plămânii, cât și brațele și picioarele.

De aceea, pentru ca organismul nostru să beneficieze de oxigen la cote optime, trebuie să facem exerciții fizice și să ne implicăm în activități în aer liber cât mai mult. Oxigenul este deja acolo, tot ce trebuie să facem noi este să profităm de el din plin, prin toate mijloacele.

 Așadar, să ne ridicăm de pe canapea, să închidem calculatorul sau televizorul și să începem să ne îmbunătățim viața, beneficiind de puterea minunatului oxigen.

 

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint.

 

Apa — Un miracol inegalabil!

Apa — Un miracol inegalabil!

Este a doua substanță din univers ca abundență. Ea dizolvă mai multe substanțe decât oricare alt solvent. Stochează cantități incredibile de energie. Viața nu ar fi posibilă fără ea. Deși acoperă 70% din suprafața Pământului, multe regiuni ale planetei duc lipsă de ea. Ce este această substanță? Este apa.

Aspecte remarcabile ale apei

            Structura moleculară a apei a fost descoperită de chimistul Antoine Lavoisier în colaborare cu matematicianul Pierre-Simon Laplace în anul 1783. Lavoisier a sesizat că apa este rezultatul unirii a două gaze: hidrogen (care înseamnă „generator de apă”) și oxigen. Această substanță uimitoare este cel mai bun „stingător de incendii” născut, paradoxal, tocmai din fuziunea acestor două gaze. Apa e extraordinară în multe aspecte. Iată doar câteva dintre ele!

Un aspect remarcabil al apei este acțiunea ei capilară, observată, de pildă, la multe plante. Moleculele de apă au o putere de atracție atât de mare, încât sfidează gravitația. Când apa din frunzele aflate în vârful unui copac se evaporă, ea  atrage alte molecule de apă din rădăcinile acestuia.

Altă proprietate uimitoare a apei este că are cea mai mare tensiune superficială. Așa se explică tendința ei de a forma picături, ceea ce le permite insectelor să meargă literalmente pe apă.

În plus, apa este un „solvent universal”, perfect pentru dizolvarea sărurilor, zaharurilor, acizilor, substanțelor alcaline și chiar a gazelor precum dioxidul de carbon, ce dă efectul efervescent din anumite sucuri. Astfel de substanțe se numesc hidrofile (iubitoare de apă) tocmai pentru că se dizolvă atât de ușor în apă.

În schimb, grăsimile și uleiurile sunt clasificate drept hidrofobe, acestea fiind mai mult atrase unele de altele decât de apă.

De ce nu bem suficientă apă

Așadar, nu încape îndoială, apa este esențială pentru a avea o viață cât mai sănătoasă. Ne simțim obosiți, uneori confuzi? (Multora nu ne e străină expresia „minte încețoșată”.) Avem probleme cu greutatea, cu tenul încărcat, tern și obosit? Cheltuim mulți bani pe suplimente, pe tot felul de shake-uri și pe abonamente la sala de fitness. Evident, și acestea ne pot ajuta, însă uităm că avem la îndemână o soluție foarte ușoară. Așa e, este vorba despre apă. Și se pare că o ignorăm din mai multe motive.

 • Considerăm că bem suficientă apă.
 • Îi subestimăm foloasele, deoarece nu ne-am făcut, probabil, suficient timp să aflăm valoarea ei pentru organismul uman.
 • Este atât de ușor de procurat, încât nu o mai considerăm un lichid miraculos.
 • Nu ne place apa, deoarece ne-am cam învățat mai mult cu sucurile, ceaiul, cafeaua (eu personal ador cafeaua, recunosc). Preferăm orice altceva în afara ei.

De ce să bem mai multă apă

                Corpul uman este compus în proporție de 25% din substanțe solide și 75% apă. Sângele conține 90% apă. Despre creier se spune că este alcătuit din 85% apă. Mușchii conțin 70%.  Așadar, bem sufiecientă apă? Faptul de a considera ca buni înlocuitori ai apei cafeaua, ceaiul sau sucul pentru simplul fapt să sunt făcute cu apă este o mare greșeală. E adevărat, dacă am fi naufragiați pe o insulă și am dispune doar de aceste băuturi, organismul ar extrage apa din ele și ne-ar ajuta să supraviețuim. Însă obiectivul nostru nu e doar acela de a supraviețui, nu-i așa? Noi vrem să ne simțim bine, să fim sănătoși. Presiunea pe care o punem asupra organismului nostru de a extrage apa din aceste băuturi ne privează de uimitoarele foloase de care am avea parte dacă am bea apă simplă.

                Când ne simțim obosiți sau nu ne odihnim bine, când ne doare capul, când avem probleme digestive sau musculare, apa ar trebui să fie primul „medicament” la care apelăm. Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, deshidratarea cronică poate cauza astm, alergii, hipertensiune, depresie, dureri de cap și multe alte probleme de sănătate.

            Iată de ce apa ajută la digestia şi la absorbţia hranei, transportând substanţele nutritive la celule. Ea înlătură toxinele şi alte reziduuri, lubrifiază articulaţiile şi colonul şi reglează temperatura corpului. Îmbunătățește activitatea neurologică a creierului.  

            Necesarul optim de apă, potrivit nutriționiștilor, este de 33 grame per kilogram corp. Deci, dacă avem 60 kg, înseamnă că trebuie să bem 1,98 litri de apă pe zi. Însă, foarte important de reținut este următorul aspect: dacă până ieri nu beam decât 1 pahar de apă pe zi, nu vom sări imediat la 2 litri, deoarece rinichii noștri nu sunt obișnuiți să facă un asemenea efort. Vom crește consumul treptat, cu câte 100 ml în plus în fiecare zi, ținând cont de mesajele pe care ni le transmite corpul nostru. Dar la început nu ne vom ghida după senzația de sete; setea se educă.

                Un aspect deloc de neglijat este și că apa ne ajută să scădem în greutate. Ea ajută la metabolizarea grăsimilor. Dacă rinichii nu au suficientă apă, ei nu pot funcţiona la parametri normali. Atunci, ficatul preia câteva dintre funcţiile lor, încetinindu-și însă capacitatea de a metaboliza grăsimile. Grăsimile rămân astfel în organism, ceea ce duce la creştere în greutate. 

Sugestii pentru un gust mai plăcut

                De aceea trebuie să ne găsim diverse metode pentru a ne obișnui să bem cât mai multă apă. Dacă nu ne place gustul apei sau ni se pare greu să bem doar apă simplă, putem adăuga:

 • puțină lămâie stoarsă;
 • câteva frunze proaspete de busuioc, mentă sau alte plante înmiresmate care ne fac cu ochiul (evident comestibile);
 • o felie de portocală (dar fără coajă), de măr sau de castravete.

                Oricare dintre aceste ingrediente le punem cu 30 de minute înainte în apă, după care ne bucurăm de efectul ei miraculos. Da, să ne găsim orice truc pentru a ne convinge să bem mai multă apă, lichidul esențial al vieții!

Albert  Einstein ar fi spus că există două moduri de a ne trăi viața. Primul ar fi să o trăiești ca și cum nimic nu este un miracol, iar al doilea, ca și cum totul este un miracol. Apa se găsește din abundență, este complet naturală, esențială pentru toate formele de viață. Da, apa este un miracol inegalabil!

 

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint.

Vidatox – extractul din venin de scorpion albastru – ajutor în lupta împotriva cancerului

Un „rege” necruțător învins de un scorpion?

     Timp de decenii, un rege nemilos seceră milioane de vieți omenești. Ba mai mult, el a devenit stăpânul vistieriilor tuturor țărilor de pe mapamond, luând tribut în bani și suferință. Cine este acest rege necruțător?
     Considerat „regele bolilor”, cancerul a pus stăpânire pe omenire încă de la începuturile erei industriale. Nici chiar populațiile indigene, ce trăiesc în regiuni virgine, prea puțin atinse de efectele civilizației, nu s-au putut feri de el.

Prețul plătit

     Povara bolii are multe fațete. Una de mare interes vizează costurile financiare. De pildă, într-un an recent, în Europa s-au pierdut 500 de milioane de zile de muncă din cauza problemelor de sănătate. Scăderea productivității la locul de muncă, precum și costurile tot mai mari legate de îngrijirea sănătății, generează o povară greu de purtat pentru toți. Sume mari de bani se cheltuiesc pe cercetările legate de cancer. Costurile pe care le presupune această boală sunt imense și greu de suportat pentru pacienți, ca și cum povara sufletească nu ar fi
de ajuns. Anual, peste 1350000 de cetățeni ai Statelor Unite și Marea Britanie, ca să dăm doar un exemplu, primesc vestea sumbră că au cancer. Deși mulți se pot vindeca, această boală cumplită provoacă anual 165000 de decese, fiind pe locul 2 după bolile cardiovasculare.

Un ajutor neașteptatscorpionul albastru

     De zeci de ani, specialiștii duc o luptă continuă cu acest dușman redutabil. Cele mai strălucite minți din domeniul medicinii și nu numai și-au unit forțele și resursele pentru a-l învinge. Însă, această luptă nu s-a soldat numai cu victime. S-au înregistrat și multe progrese remarcabile. În comunitățile medicale se depun eforturi continue pentru a găsi modalități eficiente de tratare a cancerului cu metode ce presupun rezultate mai bune și efecte secundare cât mai reduse, altele decât cele tradiționale, precum radioterapia și chimioterapia. Uimitor este că le-au venit în ajutor chiar populațiile indigene ce-și tămăduiau bolile cu leacuri oferite de natură, transmise de la o generație la alta. Un astfel de remediu a venit de la indigeni din Cuba. De curând, pe teatrul de război al bolilor și-a făcut apariția un războinic care i-a umplut de speranță pe toți cei aflați în sclavia nemiloasă a „regelui” necruțător. Despre cine e vorba? Despre scorpionul albastru, sau Rhopalurus Junceus. Cercetătorii cubanezi au remarcat că indigenii se tratau de diverse afecțiuni, folosind veninul scorpionului albastru. Văzând rezultatele obținute de indigeni, specialiștii din această insulă caraibiană au început să studeze veninul scorpionului în 1997. După ample studii, acești cercetători au ajuns la concluzia că substanțele ce intră în compoziția veninului au proprietăți analgezice, antiinflamatoare și antitumorale ce pot prelungi speranța de viață a bolnavilor de cancer, pot ameliora durerile și uneori chiar pot reduce țesutul tumoral.

Mărturii ale unor specialiști

     „Ne-au trebuit cincisprezece ani pentru a dovedi științific efectele benefice ale veninului de scorpion. Ne-am convins că încrederea indigenilor în proprietățile curative ale acestui venin s-a dovedit a fi întemeiată”, a declarat Guevara Garcia, unul dintre cercetători. 

     Laura Bourdeanu, vicepreședinte și cofondator al OncoGambit website, afirmă: „Când vorbim despre venin, acesta este o toxină secretată de animale precum scorpionii, ca un mecanism de apărare. Veninul este otrăvitor, însă dacă dozajul este controlat, celulele normale sunt ignorate, pe când cele canceroase sunt afectate. Există multe specii de scorpioni: scorpionul manciurian auriu, scorpionul galben palestinian și scorpionul albastru, ca să enumerăm doar câteva. Toxinele acestor scorpioni conțin substanțe chemoterapeutice promițătoare, potrivit unor cercetători. Veninul de scorpion s-a dovedit eficient în cazul bolnavilor de cancer iar aproape 90% dintre cei care l-au folosit au constatat îmbunățățiri în ce privește calitatea vieții, precum ameliorarea durerii, creșterea forței musculare și a energiei”. 

     Așadar, în urma anilor de cercetări, specialiștii oncologi cubanezi au realizat un produs numit Vidatox 30 CH cu ajutorul companiei cubaneze LABIOFAM. În opinia acestora, tratamentul reduce răspândirea celulelor canceroase și prelungește durata de viață a pacientului. 

     Dr. Fabio de Jesus Linares Passos, director al Laboratoarelor LABIOFAM afirmă: „Produsul este ușor de realizat și nu afectează mediul. Nu are efecte adverse și este benefic pentru pacient. Ne abținem să spunem că vindecă, de aceea recomandăm folosirea lui ca produs adjuvant în cadrul tratamentului oncologic principal. Însă am înregistrat rezultate foarte bune, după cercetările făcute timp de mai bine de 15 ani, ceea ce dovedește că, în multe cazuri, Vidatox inhibă dezvoltarea tumorii. În 75% dintre cazuri are un efect pozitiv”.

Cum funcționează Vidatox 30 CHdespre vidatox

     Celulele canceroase se înmulțesc rapid și formează o tumoare care crește progresiv în țesuturile normale. Odată cu creșterea tumorii, există o presiune din ce în ce mai mare asupra nervilor din jur, provocând de la o durere ușoară până la o durere insuportabilă. Ca și în țesutul normal, tumoarea este alimentată de către vasele de sânge pentru a crește. Acest proces se numește angiogeneză. Vidatox stimulează și întărește sistemul imunitar. Dacă este stimulat corespunzător, sistemul imunitar este capabil să lupte împotriva bolilor. Studiile sugerează o stimulare semnificativă a sistemului imunitar la animalele de laborator și la pacienții care au utilizat veninul. Există o creștere semnificativă a globulelor albe din sânge și a altor celule responsabile de apărarea imunității. Cu alte cuvinte, studiile indică faptul că veninul de scorpion albastru conține substanțe care sunt eficiente în stimularea sistemului imunitar, precum și  alte substanțe care acționează ca antiinflamatoare și analgezice. 

     Vidatox blochează  și întrerupe crearea unor noi vase sanguine pentru tumoareCei cinci peptizi proteici care intră în conținutul veninului scorpionului albastru joacă rolul unui cuțit tăios, care va străpunge celulele maligne – aceste peptide se lipesc  puternic  de tumoarea malignă (ele au capacitatea extraordinară  de a nu se „interesa” de celelalte  celule din corpul omenesc). Blochează vasele sanguine  care alimentează tumoarea, blochează și capacitatea tumorii maligne de a dezvolta noi vase sanguine, dar și alimentarea ei și începe un proces de  atac treptat, de  dezintegrare și micșorare a  acestei tumori.

O breșă în armură

     Având în vedere potențialul antitumoral al extractului din veninul de scorpion albastru din Vidatox 30 CH, puternicul efect analgezic și antiinflamator, dar și rezultatele îmbucurătoare în ce privește îmbunătățirea calității vieții, tratamentul cu Vidatox 30 CH poate aduce o licărire de speranță în inimile greu încercate de această boală cruntă. Așadar, prin arma lui secretă, se pare că umilul scorpion albastru a descoperit o breșă în armura „regelui ” aparent invincibil – cancerul. Mai devreme sau mai târziu, necruțătorul „rege” va fi detronat! E doar o chestiune de timp!

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint.

recomandare sorin stegarescu

Comandă acum la cel mai bun preț medicamentul homeopat recomandat de specialiști: Vidatox 30 CH – extractul din venin de scorpion albastru. Click aici!

sau

     Află mai multe despre acest medicament homeopat întrebând specialistul nostru

Webp.net-gifmaker

 

Recenzie masca exfolianta pentru picioare “baby your feet foot mask”

Aceasta este o recenzie a măstii exfoliante pentru picioare de la Baby Your Feet pe care i-am încercat în mod personal. Articolul va fi însoțit de poze pentru a ilustra rezultatele obținute.

DISCLAIMER: Dacă considerați că imaginile în care apar picioare și tălpi v-ar putea afecta în vreun fel, vă rog să nu derulați acest articol.

Înainte de a folosi masca exfoliantă de la Baby Your Feet, am mai luat contact cu același fel de proces exfoliant cu ciorapii Parasoftin. Aceștia din urmă și-au făcut treaba din plin, însă ceea ce nu mi-a plăcut deloc, ba chiar m-a speriat la un moment dat, a fost senzația de arsură puternică pe care am resimțit-o pe toată zona pielii picioarelor care era în contact cu lichidul care se toarnă în ciorapi. De aceea, am fost un pic reticentă când am auzit că ciorapii de la Baby Your Feet merg după același principiu.

Însă, am avut o surpriză plăcută.

Așa arată pachetul și ceea ce conține acesta.

Puteti comanda masca dand click aici!

ambalaj

După cum puteți observa, lichidul nu se toarnă în ciorapii de plastic, ci sunt deja îmbibați de produs.

Acum vă voi arăta cum erau tălpile mele înainte. Deoarece merg foarte mult pe jos și mereu am o problemă cu găsirea unei perechi de încălțăminte potrivite, calusurile mele sunt foarte adânci și pielea este destul de bătătorită. De aceea, nu m-am așteptat la “minuni”, în sensul să-mi dispară complet, dar rezultatele, pe care vi le voi arăta imediat, m-au făcut să-mi doresc să folosesc lunar acești ciorapi până îmi aduc tălpile la rezultatele visate.

colaj 4,5,6,7

Mi-am spălat picioarele cu apă caldă și am stat cu ciorapii în picioare timp de 60 de minute, după care am clătit. Ajută mult sa puneți o pereche de ciorapi textili peste ciorapii exfolianți, deoarece acele stickere care vin în pachet nu îi țin atât de bine.

Nu am simțit nicio senzație de arsură sau vreun alt disconfort. Din contră, m.am amuzat de sunetele pe care le scoteam atunci când mă plimbam prin casă.

Deși în instrucțiuni se spune să înmoi picioarele în apă călduță în fiecare zi cel puțin 10 minute, eu nu am avut timp să fac lucrul acesta, picioarele având contact cu apa doar la duș, rapid.

Dar chiar și fără înmuierea corespunzătoare în apă, acestea sunt primele rezultate, care au început sa apară după aproximativ 6 zile.

colaj 8-10

Acestea sunt rezultatele după 10 zile.

WhatsApp Image 2019-01-28 at 08.26.06 (1)

După 14 zile pielea dintre călcâie și pernițe era deja exfoliată aproape în totalitate.

Acestea sunt rezultatele finale.

rezultate

 

Eu sunt foarte încântată de rezultate. Așa cum spuneam, problema mea cu calusurile și bătăturile este foarte veche și de aceea nu aveam așteptări foarte mari, însă am rămas plăcut surprinsă.

Cu siguranță voi folosi produsul în mod regulat.

(Articol realizat de Adriana – consumator – pentru tratamentenaturiste.ro. Acest articol nu a fost platit. Prezinta descrierea si opinia sincera a unui consumator despre aceasta masca exfolianta)

Insomnie – Cauzele, simptomele si tipurile de insomnie + recomăndări

 insomnieInsomnia este o tulburare a orarului de somn. Persoanelor cu insomnie le este dificil să adoarmă, să doarmă, sau ambele. Persoanele care suferă de insomnie adesea nu se simt odihnite atunci când se trezesc din somn, lucru care poate duce la oboseală cronică și alte simptome. 

Insomnia este cea mai frecventă dintre toate tulburările de somn, potrivit Asociației Americane de Psihiatrie (APA). De fapt, APA afirmă că aproximativ o treime din totalul adulților prezintă simptome de insomnie. Dar intre 6 si 10% dintre adulti au simptome atât de severe, încât pot fi diagnosticate cu insomnie clinică. 

Continuați să citiți pentru a vedea care sunt cauzele, simptomele și tipurile de insomnie. 

Cauzele insomniei 

Cauzele insomniei depind de tipul de insomnie pe care o persoană o experimentează. 

Insomnia pe termen scurt poate fi cauzată de stres, un eveniment tulburător sau traumatic sau de modificări ale obiceiurilor de somn. 

Insomnia cronică durează cel puțin trei luni și este, de obicei, secundară unei alte probleme sau unei combinații de probleme, printre care: 

 • afecțiuni medicale, precum artrita sau durerile de spate
 • probleme psihologice, cum ar fi anxietatea sau depresia
 • consumul de substanțe

Insomnia poate apărea la orice vârstă și este mult mai probabil să afecteze femeile decât bărbații.  

Persoanele expuse anumitori factori de risc sunt mai susceptibile de a avea insomnie. Acești factori de risc includ: 

 • Nivel ridicat de stres
 • Tulburări emoționale, cum ar fi depresia sau stresul legat de un eveniment din viață
 • Venit lunar mic
 • Călătoria în diferite fusuri orare
 • Stilul de viață sedentar
 • Schimbări în programul de lucru sau ture la muncă în timpul nopții
 • Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi obezitatea, bolile cardiovasculare, menopauza.

Persoanele care suferă de insomnie, de obicei, raportează cel puțin unul dintre aceste simptome: 

 • Se trezesc prea devreme dimineața
 • Au un somn neodihnitor
 • Au dificultăți de a adormi sau de a păstra un somn neîntrerupt pe parcursul nopții.

Aceste simptome de insomnie pot duce la alte simptome, inclusiv: oboseală, schimbări de dispoziție, iritabilitate. De asemenea, este posibil să genereze dificultăți de concentra în timpul zilei. 

Tipuri de insomnie 

Insomnia poate fi categorizată în funcție de cauze sau durată. 

După cauze insomnia poate fi primară sau secundară. Insomnia primară nu este cauzată de altă condiție medicală, ci declanșată mai degrabă de schimbări de viață, cum ar fi un program de lucru diferit. Insomnia secundară este rezultatul unor boli, al unor tratamente sau al unui stil de viață nepotrivit pentru sănătate. 

După simptome insomnia poate fi situațională sau episodică. 

Insomnia situațională este, de asemenea, cunoscută sub numele de insomnie acută și durează zile sau chiar săptămâni. Insomnia episodică se poate întinde pe o durată de o lună până la trei luni. 

Formele cronice includ insomnie persistentă și insomnie recurentă. Insomnia persistenta durează cel puțin trei luni, iar cea recurentă se caracterizează prin cel puțin două episoade de insomnie pe parcursul unui an. Aceste episoade pot dura de la una până la trei luni la un moment dat. 

Insomnie și anxietate 

Anxietatea poate provoca insomnie, iar insomnia poate provoca anxietate. Acest lucru poate duce la un ciclu de auto-perpetuare care este calea sigură către insomnie cronică. 

Potrivit Australian Sleep Health Foundation, anxietatea și îngrijorarea sunt principalele cauze ale insomniei. Anxietatea pe termen scurt se dezvoltă atunci când există griji frecvente despre aceeași problemă, iar de obicei dispare, odată ce aceasta din urmă este rezolvată. Somnul ar trebui să reintre pe făgaș normal, de asemenea. 

Oamenii pot fi, de asemenea, diagnosticați cu o formă de anxietate mult mai gravă, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată (GAD) sau atacuri de panică. Aceste tulburări pot avea ca rezultat diferite grade de insomnie. 

Cauzele tulburărilor de anxietate nu sunt complet înțelese. Tratamentul este de obicei pe termen lung și include o combinație de terapie și medicamente. 

Același stil de viață și practici comportamentale recomandate pentru alte forme de insomnie ajută la diminuarea insomniei legate de anxietate, cum ar fi limitarea subiectelor stresante în timpul zilei sau restricționarea utilizării „tehnologiei” chiar înainte de ora de culcare. 

Nu uitați! 

Insomnia nu este doar o bătaie de cap sau un mic inconvenient. Este o tulburare reală și poate fi tratată. 

Nu subestimati efectele negative ale lipsei de somn sau insomnie deoarece insomnia poate cauza:

insomnie probleme

Tratarea insomniei: 

În tratarea insomniei situaționale se poate sugera să se facă niște schimbări în ceea ce privește activitățile de pe parcursul zilei sau înainte de somn. Acestea pot include evitarea băuturilor care conțin cofeină și a exercițiilor fizice cu câteva ore înainte de culcare, dar și minimizarea timpului petrecut în pat în fața televizorului sau a telefonului. 

Însă pentru formele mai grave și acute ale insomniei, terapeutul Nicu Ghergu vă propune următorul tratament: 

Terapia anti-insomnie cu o durata de 120 min pe sedinta in Bucuresti (click aici pentru detalii)

Produsul de oxigenare celulara SynergyO2 (click aici pentru detalii)

Dacă şi tu ai o întrebare, ne-o poţi adresa la: 

Pagina noastra de Facebook

Adresa de mail tratamente.naturiste.office@gmail.com

Aliatul numărul 1 împotriva oboselii. Scapă acum de oboseala cronică și bucură-te de viață

Dacă lucrezi într-un mediu solicitant, stresant și te simţi mereu obosit, a venit timpul pentru o schimbare! Uită de starea de obosealălipsa energiei, extenuare, somnolență, epuizare și alte consecințe ale surmenajului!

SynergyO2 menține mintea limpede și clară pe parcursul zilei. Elimina nevoia de a bea cafea pentru a fii treaz la muncăMărește eficientă activității intelectualeTe ține treaz și alert. Te energizează natural si fără efecte secundare.

Comandă produsul acum! Click aici!

Suprasolicitatea se manifestă prin oboseală şi scăderea motivaţiei, dar sunt şi alte semne care ar trebui să tragă un semnal de alarmă.

Oamenii extenuaţi devin mai pesimişti, nu se mai pot bucura de nimic şi sunt copleşiţi de emoţii negative chiar dacă nu ar avea un motiv real.

Din cauza oboselii şi a stresului cronic va scădea capacitatea de concentrare şi atenţia, pentru că întreaga energie este direcţionată spre emoţiile negative, spre o potenţială ameninţare.aliat impotriva oboselii

Acordă atenţie sănătăţii tale! SynergyO2 – cel mai bun produs de oxigenare celulară la cel mai bun preţ!check mic

In timp ce tu te ocupi de activităţile importante, SynergyO2 are grijă de sănătatea ta. Bucură-te de o viaţă sănătoasă şi fără probleme.

synergyo2 si synergy sport d

SynergyO2 – Produsul care schimbă istoria problemelor legate de oboseală, surmenaj, lipsa puterii, lipsa motivației. Dă oxigen vieţii tale!

synergyo2_img_2

“Toate durerile cronice și bolile sunt

cauzate din cauza lipsei de oxigen la nivel celular.”

Dr. Arthur C. Guyton MD.

oferte synergy

check micClick aici pentru a comanda SynergyO2 si pentru a vedea toate beneficiile daca achizitionati produsul!check mic
Consultă gratuit terapeutul si comandă acum produsul!
Webp.net-gifmaker

Suport telefonic 08:00-20:00

transport-gratuit1

check micPuteți ridica produsul de la centrul nostru din București (Bd. George Coșbuc 42-44); 

check micîl puteți primi în aceeași zi în care îl comandați dacă sunteți din București; 

check micîl primiți în maxim 24-48 ore de când l-ați comandat dacă sunteți din țară.

beneficii synergyo2

Pareri ale consumatorilor

“Deoarece lucrez lo firma corporatista si stresul este foarte mare, am decis sa incerc acest produs fiindca ma simteam epuizata si nu mai reuseam sa dau randament la munca, iar asta se cere cand lucrezi la o corporatie. Folosesc acest produs de o luna si ma simt foarte bucuroasa si plina de energie si vitalitate. Pe deasupra, nici nu am mai racit iarna aceasta. Recomand cu incredere acest produs de oxigenare celulara!” Adina C

“SynergyO2 este unul dintre cele mai bune suplimente alimentare. Imediat dispare oboseala, mintea devine clara si limpede . Am observat ca s-a imbunatatit vizibil si somnul. Ma trezesc dimineata odihnit. Recomand din inima acest produs!” – Gabi V.

“Mi s-a recomandat SynergyO2 picaturile de oxigenare celulara de catre o prietena din Elvetia care este medic generalist. A studiat formula si mi-a dat asigurarea ca este unul dintre cele mai bune produse din lume. Am primit si o carte foarte interesanta cu descrierea produsului. Am inceout sa il consum impreuna cu sotul meu de aproape trei saptamani si ne simtim foarte bine. Simtim cum mintea este mult mai limpede si simtim foarte multa energie si pofta de viata.” – Ioana C.

check micComandă acum cel mai bun produs de oxigenare celulară la cel mai bun preț! Click aicicheck mic

Testimoniale foto uz extern SynergyO2

(SynergyO2 este recomandat sa se aplice si extern, pe diferite parti ale corpului unde sunt probleme)

Untitledcaazul 2caazul 3cazul 4cazul 5cazul 6cazul 7cazul 8cazul 9cazul 10cazul 11cazul 12cazul 13cazul 14