Colostrul — aliatul extraordinar al antibioticelor

Colostrul — un ajutor de nădejde în era antibioticelor

addiction-71575_1280

La nivel mondial, există o nevoie disperată de a minimaliza întrebuințarea antibioticelor. Deși tratamentul pentru infecția cu cele mai multe bacterii presupune folosirea antibioticelor, intervine problema rezistenței la acestea, fiind una dintre cele mai grave amenințări globale. De asemenea, o îngrijorare o constituie și înmulțirea rapidă a infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești) asociate antibioticelor ce sunt cauzate de patogeni precum Clostridium difficile. Folosirea excesivă a antibioticelor a generat o creștere uimitoare a ratei și prevalenței infecțiilor cu Clostridium difficile, ducând în ultimul deceniu la o creștere a ratei mortalității în Marea Britanie, SUA, Canada și în țări din Europa. C. difficile este o bacterie anaerobă Gram-pozitivă (ce reține colorația violetului de gențiană în urma metodei de colorație Gram), ce formează spori și care infectează tractul gastrointestinal, provocând numeroase simptome clinice precum diaree ușoară sau severă sau boli gastrointestinale fatale, cum ar fi colita pseudomembranoasă și megacolonul toxic.

Infecția cu Cdifficile este complexă deoarece această bacterie produce spori care sunt extrem de rezistenți la agresivitatea mediului, ea supraviețuind în împrejurări nefaborabile.

Deși antibioticele inhibă cu eficiență bacteria C. difficile, ele împiedică totodată restabilirea microbiotei normale, protectoare. În consecință, 20% –30% dintre pacienți înregistrează infecții recurente cu C. difficile după terminarea tratamentului.

Lupta cu bacteria C. difficile este doar un exemplu dintr-un lung șir de bătălii purtate și soldate cu multe pierderi. Dar situația nu este deloc fără speranță. Cea care ne vine în ajutor, ca de fiecare dată, este natura.

V-ați întrebat vreodată cum se tratau oamenii înainte de „era antibioticelor”? Natura a dispus dintotdeauna de soluții la problemele de sănătate ale omului. Înainte de apariția  antibioticelor, principala sursă de imunoglobuline utilizată în lupta împotriva infecțiilor a fost colostrul. De fapt, imunoglobulina ce stătea la baza primului vaccin oral împotriva poliomielitei, realizat de Albert Sabin, era extrasă din colostru de bovine. Odată cu instalarea erei antibioticelor, oamenii și-au pierdut interesul pentru colostru. Dar acum, când au apărut tulpini rezistente la antibiotice ale agenților patogeni, medicina s-a întors la alternativele naturale ale antibioticelor, colostrul revenind în forță ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva infecțiilor de orice tip.

Ce este, așadar, colostrul? Colostrul, cunoscut și sub numele popular de colastră, este o formă de lapte produs de glandele mamare ale mamiferelor, în ultima parte a sarcinii și în primele 48 de ore după naștere. Factorii imunizanți și de creștere din compoziție îi conferă capacități curative uimitoare: antiviral, antibacterian, antimicotic și antiparazitar, imunomodulator, complementar în terapiile antitumorale, protector în afecțiuni digestive. De asemenea, colostrul reface toate țesuturile organismului și masa musculară, stimulează regenerarea celulelor nervoase, reglează glicemia și colesterolul și stimulează activitatea cerebrală. Colostrul vindecă leziunile cerebrale și cardiace și are rol detoxifiant și de protector cardio-vascular.

Colostrul conține anticorpi specifici pentru 19 microbi patogeni (Rotavirus, Helicobacter pylori, Cryptosporidium, Salmonela, Candida albicans, streptococi, stafilococi, E. Coli, etc.), imunoglobulina IgA – protejează împotriva bacteriilor, mucoaselor din tractul digestiv și respirator, imunoglobulina IgD- antivirală, maturizează limfocitele, imunoglobulina IgE – antivirală, antialergică, antiparazitară, crește sensibilitatea receptorilor celulari de insulină, imunoglobulina IgM – distruge bacteriile și imunoglobulina IgG – cea mai importantă imunoglobulină din corp, neutralizează toxinele și microbii din sânge și limfă.

Click aici pentru cele mai bune produse cu colostru

milk-2474993_1920

Materia primă utilizată pentru acest produs este colostru colectat la maxim 12 ore de la mulgerea vacilor hrănite cu iarbă din lunile de primăvară și liofilizat la temperatura de -40° Celsius. Prelucrarea la temperaturi joase menține conținutul si biodisponibilitatea produsului. Pasteurizarea  nu se aplică în nicio etapă a procesului de fabricație, deoarece prin ea se distrug enzimele.
Colostrum 500 mg ajută la reducerea manifestărilor infecțiilor si la prevenirea recurenței acestora. Echilibrează sistemul imunitar, administrându-se și în boli autoimune. În plus, are efect de  anti-îmbătrânire.
Colostru 500 mg conține, pe lângă imunoglobulinele IgA, IgD, IgE, IgG si IgM, lactoferină, factori de creștere, PRP (polipeptidă bogată din proteine), lactalbumine, vitaminele A si E, sulf organic, citokine, acid orotic, oligozaharide, lizozomi, glicoproteine și probiotice – microorganisme vii nepatogene, cu efecte benefice asupra sănătății care actionează in cavitatea bucală, tubul digestiv, căile respiratorii și în sistemul uro-genital.

Iată alte câteva efecte ale tratamentului cu Colostrum:

 • Tratarea bolilor autoimune
  • Reactivarea sistemului imunitar slăbit, reducerea hiperactivității imunitare și echilibrarea sistemului
  • Protejează împotriva infecțiilor cu Candida, E-coli, Helicobacter pylori, Salmonella, bolilor de piele și ale danturii
  • Tratează infecțiile căilor respiratorii superioare, gripa
  • Previne cancerul, tumorile
  • Distruge angenții patogeni ajunși în organism
  • Atenuează simptomele alergice
  • Inhibarea infecțiilor intesinale, îmbunătățirea digestiei
  • Diminuarea efectelor secundare ale analgezicelor sau ale altor medicamente care conțin steroizi
  • Ajută vindecarea stomacului și a mucoasei intestinale
  • Tratează bolile de piele, ajută la regenerarea epidermei
  • Catalizează procesul de refacere post-traumatică a cartilajelor, oaselor, mușchilor, nervilor, pielii și a altor țesuturi
  • Grăbește vindecarea rănilor postoperatorii, celor rezultate din arsuri și a altor leziuni
  • Încetinirea procesului de îmbătrânire, sporirea rezistenței fizice, creșterea masei osoase și musculare
  • Accelerează procesul de refacere a mușchilor după efort
  • Reglează nivelul glicemiei, crește nivelul de colesterol bun
  • Antioxidant
  • Arde grăsimile, ajută la scăderea greutății corporale
  • Îmbunătățește starea generală a organismului și ajută la creșterea capacității de concentrare.

Să profităm, așadar, de darurile miraculoase ale naturii, care ni le-a oferit cu generozitate dintotdeauna.

Click aici pentru cele mai bune produse cu colostru

Articol realizat si redactat de Mihaela Balint

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *