Totul despre alergii si tratament

ALERGII

    O alergie este un raspuns neadecvat al sistemului imunitar al organismului la o substanta care, in mod normal, nu este daunatoare. Sistemul imunitar este un mecanism foarte complex de aparare, care ajuta la combaterea infectiilor. Este un proces de identificare a invadatorilor si de mobilizare a globulelor albe din organism pentru a lupta cu acestia. La unele persoane, sistemul imunitar identifica gresit substantele netoxice recunoscandu-le ca fiind invadatori. Astfel se provoaca reactia globulelor albe, creand in organism dereglari mai mari decat produc invadatorii. Astfel, radpunsul alergic devine o boala in sine.

Raspunsul tipic alergic este congestia nazala, tusea, iritatia gatului, mancarimile, respiratia scurta, durerile de cap, oboseala si urticaria, sau alte feluri de iritatii a pielii. Substantele care provoaca reactii alergice se numesc alergeni. Aproape toate substantele pot provoca o reactie alergica, dar cei mai comuni alergeni sunt polenul, praful, unele metale (in special nichelul), unele cosmetice, lanolina, acarienii din praful din casa, parul de animale, veninul de insecte, unele medicamente obisnuite (ca acidul benzoic si bioxidul de sulf), zgarieturile de animale si substantele chimice care se gasesc in sapun, in detergentul de rufe, in produsele de curatat si in multe alte produse chimice.

Multe persoane sunt alergice la ciuperci microscopice. Ciupercile microscopice nu sunt nici animale, nici insecte si se dezvolta acolo unde alte forme de viata nu pot trai. Ciupercile microscopice in toata casa in instalatiile sanitare si in baie, in subsol, in frigider si in alte locuri umede si intunecoase. Se dezvolta si in aer, in sol sau pe frunzele moarte si pe alte materii organice. Ciupercile microscopice pot fi distructive, dar si benefice. Ele ajuta la fabricarea branzei, fertilizeaza gradinile si grabesc descompunerea gunoaielor si a frunzelor cazute. Penicilina este facuta din ciuperci microscopice. Ele pot provoca insa si reactii alergice. Sporii acestor ciuperci sunt purtati de vant si sunt predominanti  vara si toamna devreme.

In mod normal, alimentele nu vor produce o reactie a sistemului imunitar. Cand cineva are o alergie alimentara, reactia sistemului imunitar este neadecvata. Intai, este produs un anticorp numit imunoglobina E, care circula in sange. Persoanele care au alergii alimentare tipice au o tendinta crescuta de a forma anticorpi pentru a se proteja de anumite alimente. In timpul digestiei alimentului-problema, fragmente fine de proteina ataca diferite celule sa produca anticorpul E specific contra acelui aliment. Apoi, anticorpul E circula si se ataseaza la suprafata mastocitelor. Mastocitele se gasesc in toate tesuturile organismului, dar in special in zone tipice pentru reactii alergice, cum sunt nasul, gatul, plamanii, pielea si tractul gastrointestinal. Data urmatoare cand va fi mancat alimentul, proteina reactioneaza cu anticorpul E specific mastocitelor ca sa elibereze substante chimice ca histamina. Aceasta substanta chimica este cea care provoaca simptomele reactiei alergice.

Daca mastocitele elibereaza substantele chimice in nas si in gat, persoana are mancarimi in gura si pe limba si tulburari de respiratie si inghitire. Daca mastocitele implica tractul gastrointestinal, persoana poate avea diaree sau dureri abdominale. Activarea mastocitelor din piele poate produce urticarie si mancarimi intense.

Fragmentele de proteina responsabile de reactia alergica nu sunt descompuse de vreun mod de preparare, de acidul din stomac sau de enzime. Aceste proteine pot trece prin invelisul gastrointestinal, circula prin sange si provoaca reactii alergice in organism. Simptomele pot aparea dupa cateva minute sau dupa o ora de la ingerare. Alergiile cerebrale produc umflarea invelisului creierului. Intreaga familie de alimente poate determina aceleasi reactii alergice la indivizii sensibili. Durerile de cap repetate sau reactiile schizofrenice, violenta sau reactiile agresive pot fi un indicator al alergiei cerebrale. Alimentele ca porumbul, graul, orezul, laptele si ciocolata, prin anumiti aditivi alimentari, sunt cei mai obisnuiti daunatori.

Daca unul dintre parinti este alergic, statistic unul din cei trei copii ai lor va fi alergic. Daca ambii parinti au alergii, sansa ca toti cei trei copii sa aiba alergii creste la sapte din zece cazuri. Se crede ca si acei copii care nu sunt alaptati la san devin alergici mai usor. Desi persoanele cele mai predispuse la alergii sunt cele intre 15 si 25 de ani, alergia poate aparea la orice varsta. Factorii emotionali, precum stresul si supararea, pot agrava alergiile, in special daca sistemul imunitar nu functioneaza normal.

    Tratare: Recomandarea noastra este sa consultati categoria de alergii dand click aici.

 

NUTRIENTI (o parte)

               

 

Supliment Doza recomandata Observatii
Acidophillus Conform indicatiilor de pe eticheta. Puternic sustinator imunitar cu enzime digestive pentru ajutarea digestiei.
Calciu

si

magneziu

1 500-2 000 mg zilnic

 

750 mg zilnic

Necesar ca sa reduca stresul.

Folositi forma chelate de calciu.

Necesar pentru echilibrul cu calciul.

Complex multienzime

Sau

pancreatina

Conform indicatiilor de pe eticheta.

Luati la mese.

Pentru sustinerea digestiei

Precautii: Daca ati avut ulcer, nu folositi formula care contine HCl.

Vitamina B-complex 100 mg din fiecare vitamin B importanta zilnic (cantitatea din fiecare vitamin din complex poate varia) Necesar pentru o buna digestive si functionare a nervilor. Folositi formula forte antistres. Luati in considerare administrarea injectabila.
Vitamina C

Cu

bioflavonoizi

5 000-20 000 mg zilnic, in doze divizate Apara organismal de alergeni si calmeaza raspunsul inflamator.
Complex carotenoid natural (betatena) Conform indicatiilor de pe eticheta. Maturator de radicali liberi care inhiba reactiile alergice.

sursa:nutritie si biotratamente – phyllis A. Balch

Share this post

Comment (1)

  • Helena Weidenbach Reply

    Very great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing for your rss feed and I hope you write once more very soon!

    9 noiembrie 2019 at 23:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *