Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and type setting industry Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text Lorem Ipsum

Factorii de transfer – mentorii sistemului imunitar

Factorii de transfer – mentorii sistemului imunitar

Factorii de transfer ­ mentorii sistemului imunitar

Factorii de transfer, un secret al naturii care, oricât de banal sună, constituie un potențial valoros pentru imunitate.

În fiecare zi, sunt publicate noi studii ce dovedesc că adevăratul vinovat în afecțiuni precum bolile de inimă, obezitatea și scleroza multiplă este sistemul imunitar deficitar. Sistemul nostru imunitar cedează. Cu cât învățăm mai mult, cu atât ne dăm seama că îmbunătățirea sistemului imunitar este cea mai bună investiție pe care o putem face pentru o sănătate și longevitate sporite.

Depinde de fiecare dintre noi în parte să luăm măsurile necesare pentru a ne întări sistemul imunitar. Insuficiența imunitară a devenit o preocupare majoră. Imaginați-vă un sistem imunitar suficient de alert pentru a detecta rapid prezența infecției amenințătoare și a o eradica înainte de a avea șansa de a produce un rău real.

Factorii de transfer pot face posibil acest scenariu prin capacitatea lor superbă de a ajuta la dezvoltarea unui răspuns imun puternic. Utilizarea compușilor precum acești factori poate contribui semnificativ la puterea imunitară. Aceasta, la rândul său, determină calitatea sănătății noastre și, în cele din urmă, a vieții noastre. Potențialul lor de sănătate este considerat de mulți specialiști cea mai interesantă descoperire în imunologie și prevenirea bolilor de până acum.

Factorii de transfer nu sunt vitamine, minerale, plante medicinale, hormoni sau medicamente. Nu conțin nimic străin, nimic toxic sau nimic contraproductiv.

 • Vă confruntați cu răceli recurente și dureri în gât?
 • Dvs. sau alți membri ai familiei dvs. luptați cu infecții cronice?
 • Ați dori să vă faceți familia mai rezistentă la boli, cu un sprijin imunitar avansat pentru viață?
 • Ați dori să scurtați durata infecțiilor fără a deveni dependent de antibiotice?

Atunci cu siguranță factorii de transfer vă vor stârni interesul?

Factorii de transfer atrag atenția specialiștilor de pretutindeni

Cheia pentru sănătatea viitoare este întărirea apărării noastre imunitare. Înainte de a face orice altceva, trebuie să vizăm imunitatea. Deci, înainte de a lua o serie întreagă de suplimente pentru a ne îmbunătăți sănătatea, începem cu susținerea sistemului imunitar.

 Dr. Richard Bennet, Ph.D., imunolog și specialist în boli infecțioase, a afirmat următoarele: „Stă în puterea noastră să creăm un sistem imunitar cu adevărat sănătos, care cred că reprezintă cel mai mare câștig pentru sănătatea viitoare a întregii lumi. Dacă putem face ceva pentru a ne face pe toți cât de cât mai sănătoși, vor exista mai puține boli și mai puține suferințe”.

Când un invadator de natură microbiană atacă, un sistem imunitar sănătos trebuie să fie foarte bun în trei aspecte:

RECUNOAȘTERERĂSPUNSREȚINERE

Pentru a combate boala și a funcționa la niveluri optime, sistemul imunitar face următoarele:

 • Recunoaște organismul care cauzează boli identificându-l ca atare.
 • Răspunde prin organizarea unui atac de eliminare a acelui organism.
 • Reține semnătura antigenului acelui organism, astfel încât data viitoare când acesta invadează să reacționeze imediat.

Factorii de transfer asigură un sistem de mesagerie imunitar foarte concentrat, conceput pentru a transfera programarea imunitară valoroasă de la un individ la altul. Ei imprimă sistemului imunitar al sugarului codurile de recunoaștere de care are nevoie pentru a identifica agenții patogeni ca invadatori ostili.

Simplu spus, factorii de transfer sunt mici molecule de mesagerie imunitară formate dintr-o secvență de aminoacizi care transmit semnale imunitare între celulele sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, acești factori instruiesc celulele cu privire la un pericol prezent sau potențial.

Factorii de transfer accelerează etapa critică de recunoaștere

Știați că timpul necesar identificării unui invadator este momentul în care venim cu simptomele unei infecții? Și cu cât un invadator este recunoscut mai repede, cu atât durata bolii este mai scurtă.

În mod clar, dacă adăugăm mai mulți factori de transfer la arsenalul nostru imunitar, transferul de informații de la celulă la celulă este îmbunătățit. Așadar, factorii de transfer acționează pentru a instrui noile celule imunitare cu privire la amenințările vechi. Drept urmare, dezvoltăm un sistem imunitar mai puternic și mai eficient, capabil să combată atacurile constante.

Factorii de transfer scurtează timpul de reacție imunitară

Acțiunea unică a factorilor de transfer ajută la accelerarea răspunsului sistemului imunitar la amenințări. Cum fac ei acest lucru? Iată câteva modalități prin care acești factori accelerează răspunsul sistemului imunitar:

 • descarcă informații suplimentare în băncile de memorie imunitară umană.
 • oferă celulelor limfocite T un plan de urmat pentru a construi un atac rapid, reducând timpul necesar pentru combaterea infecției.
 • oferă markeri imunitari pentru a ghida mai repede reacțiile celulelor T către un invadator.
 • ajută sistemul imunitar să-și mărească stocul de anticorpi, ceea ce ajută la extinderea memoriei imunitare pentru a reține mai bine și a face mai bine față infecțiilor viitoare.

De unde provin factorii de transfer?

La om, factorii de transfer din sistemul imunitar mai experimentat al mamei trec la bebelușul ei prin colostru (primul lapte pe care îl primește copilul imediat după naștere). Colostrul este plin de o sumedenie de compuși imunitari care trec la nou-născut. Astfel, sistemul imunitar al bebelușului are avantajul unui sistem mult mai matur împotriva a milioane de potențiali invadatori. În plus, „tutorii” imunitari care provin din colostrul mamei instruiesc celulele imunitare ale sugarului, astfel încât să poată forma propriile apărări viitoare.

Prin colostru, sugarul moștenește informațiile imunitare ale mamei. Factorii de transfer, structuri moleculare minuscule, sunt, fără îndoială, cea mai valoroasă parte a colostrului. Colostrul este plin de constructori imunitari. Deși oamenii de știință știau că colostrul conține anticorpi produși de mamă împotriva organismelor infecțioase, abia recent au recunoscut că factorii de transfer sunt prezenți și în acest fluid nutritiv și sunt la fel de importanți.

Comandă aici cel mai eficient produs pe bază de factori de transfer!

 

Factorii de transfer produși de vacă pot funcționa la fel de eficient și la om.

Factorii de transfer pot fi utilizați și pentru alte specii

Știm acum, potrivit studiilor făcute de specialiști, că factorii de transfer produși de vacă pot funcționa la fel de eficient la om ca la animale. Nu același lucru se poate spune despre conținutul de anticorpi din colostrul vacii. Cu alte cuvinte, factorii de transfer extrași din colostrul de vacă ne pot oferi același tip de avantaj pe care un nou-născut îl obține din primul lapte al mamei sale.

Capacitatea de a primi date imunitare transferate de la vacă la om are potențialul de a revoluționa modul în care privim prevenirea bolilor în medicină.

Diferențele dintre colostrul de vacă și extractul de factori de transfer

Colostrul de vacă conține în mod natural câțiva factori de transfer randomizați, dar „impulsul” general dat de acești factori pălește în comparație cu componentele separate concentrate ale factorului de transfer. Cu alte cuvinte, capacitatea de a separa factorii de transfer de restul colostrului de vacă are ca rezultat un produs superior.

Cine a descoperit factorii de transfer?

În 1949, Dr. H. Sherwood Lawrence a făcut o descoperire remarcabilă. În procesul de studiere a tuberculozei, care constituia o amenințare majoră pentru sănătate la acea vreme, el a descoperit că un răspuns imunitar poate fi transferat de la un donator la un beneficiar printr-o injecție a unui extract de leucocite (globule albe din sânge). Cercetările ulterioare l-au determinat să concluzioneze că acest extract imunitar trebuie să conțină „factori” care au făcut posibilă transferarea imunității donatorului către destinatar. El a numit aceste molecule „factori de transfer”.

În 1989, doi cercetători au finalizat ceea ce urma să devină un proces brevetat pentru extragerea efectivă a factorilor de transfer din colostrul vacii, rezultând o formă concentrată. În 1999, eficacitatea și siguranța suplimentării cu factor de transfer au fost validate de zeci de studii clinice din întreaga lume. Oamenii de știință abia încep să înțeleagă implicațiile profunde ale terapiei cu factor de transfer în determinarea sănătății nu numai a generațiilor prezente, ci și a celor viitoare.

Implicațiile

Oricine este predispus la boli, de exemplu, răceli, dureri în gât, infecții ale urechii, sinuzită, gripă, furuncule, oboseală cronică, paraziți, infecții fungice, tumori, imunitate compromisă, infecții ale gingiilor etc., poate să ia în considerare beneficiile factorilor de transfer. Ei au depășit stimulatorii imunitari naturali de top, sugerând că izolatele factorilor de transfer oferă ceva mai mult decât alți compuși de stimulare a imunității disponibile în prezent.

Boli autoimune

Factorii de transfer pot opri, de asemenea, un sistem imunitar hiperactiv implicat în bolile autoimune. Dacă sistemul dvs. imunitar este prea slab, deveniți predispus la infecții bacteriene, virale, fungice și parazitare. Dacă sistemul imunitar este prea activat, deveniți predispus la boli autoimune, unde sistemul imunitar atacă țesutul uman pe care îl identifică în mod eronat ca străin, cum ar fi lupusul, diabetul de tip 1, artrita reumatoidă, psoriazisul etc.

 

Comandă aici cel mai eficient produs pe bază de factori de transfer!

Funcțiile imunitare hiperactive

Izolatele factorilor de transfer conțin modulatori imunitari compuși atât din activatori, cât și din supresori, care nu numai că servesc ca un apel de trezire la imunitate, dar ajută și la normalizarea și echilibrarea unui sistem imunitar excesiv de agresiv, așa cum se observă în cazuri de oboseală cronică, artrită reumatoidă, scleroză multiplă și lupus.

Bolile infecțioase

Factorii de transfer sunt utilizați și pentru boli infecțioase la persoanele cu sistem imunitar slab. Aceste boli infecțioase includ boli cauzate de bacterii sau viruși în fluxul sanguin (septicemie), infecții sinusalebronșităgripăgripă porcinărăceala obișnuităzona zostervaricelăhepatita Binfecții fungice precum coccidioidomicoză, infecții cu drojdii (candidoză), infecții parazitare precum leishmanioza și criptosporidioza și lepra. Ei sunt utilizați și împotriva infecțiilor cauzate de viruși precum citomegalovirusul (CMV) și virusul Epstein-Barr; de bacterii precum Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum și Mycobacterium avium; și de ciuperci asemănătoare drojdiilor, cum ar fi Cryptococcus și Pneumocystis carinii.

Alte afecțiuni

Factorii de transfer sunt utilizați și pentru diabetautisminfertilitatelupus eritematos sistemic (LES), fibromialgiesindrom de oboseală cronică (SFC), sindrom Behcet, sindrom Wiskott-Aldrich, alopecie și boala Alzheimer. Ei sunt, de asemenea, utilizați pentru afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazisdermatită alergică și altele. Totodată, factorul de transfer poate fi utilizat și pentru retinită pigmentarăscleroză laterală amiotrofică (SLA), scleroză multiplăcancer ososcancer pulmonarmelanom, alergiimiastenia gravis și astm.

Pentru mai multe informații legate de administrarea și foloasele factorilor de transfer, dar și pentru comandarea de suplimente pe bază de factori de transfer, vă invităm să accesați următorul  link:  https://romania.4life.com/10644742

 

Articol realizat și redactat de Mihaela Balint

 

Surse:

https:www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1011/transfer-factor

Immunology, Immunopathology and Immunity. Sell S. Appleton and Lange: Stamford CT 1996

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2249.2004.02454.x

Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Follow us

JOIN OUR NEWSLETTER

Thank You, we'll be in touch soon.

Copyright@Company 2021 | All rights reserved.