Magnetoterapia – Despre si beneficii

Va recomandam sa vizitati pagina noastra de magnetoterapie dand click aici!

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.

Prin supunerea organismului la CMP, respiratia celulara este sporita, acest camp magnetic actionand in mod pozitiv asupra sistemului imunitar al pacientului, in vasodilatarea arterelor capilare si descresterea coagularii sangelui.
Acest tratament, odata urmat, ar putea duce la diminuarea pana la disparitia completa a unor probleme de sanatate. Magnetoterapia poate fi folosita in tratarea a numeroase boli, acute sau cronice, deseori ducand si la disparitia durerii si a edemelor.

CMP imbunatateste circulatia sangvina la nivelul creierului, creste nivelul oxigenului din neuroni, creste flexibilitatea vaselor de sange si dizolva colesterolul. Este deseori folosit pentru tratarea insomniei, a migrenelor, aterosclerozei, a unei memorii slabe si a traumelor capului. S-a dovedit ca magnetii sunt de ajutor in tratarea a numeroase afectiuni, cum sunt: artrita, durerile de spate, durerea in articulatii, accidentele in sport, o circulatie proasta a sangelui, lipsa de energie, etc.  Este benefic pentru oricine (atentie, insa, la copii) chiar si dupa varsta de 50 de ani.

Magnetoterapia ajuta la alinarea simptomelor epilepsiei, a bolii Parkinson, Alzheimer, a migrenelor, a sindromului PMS si a depresiei. Campul electromagnetic pulsativ de joasa frecventa (CEMP – folosit acum in magnetoterapia moderna) se pare ca are rol in cresterea capacitatii de concentrare.

De asemenea, CEMP imbunatateste capacitatea creierului de a transporta oxigenul in sange, microcirculatia sangvina si procesul neurologic, reducand anxietatea.

Dispozitivele moderne cu un camp electromagnetic pulsatil de joasa frecventa genereaza diferite frecvente, modulatii sau impulsuri si au posibilitatea de a stabili si o durata de expunere diferita. Frecventele folosite sunt intre 1 si 100 de Hz.
     Cum actioneaza magnetoterapia?

Terapia cu magneti consta in introducerea anumitor parti ale corpului (in functie de afectiune) intr-un camp magnetic pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamatiei sau a altor afectiuni ale sistemului locomotor.

Exista trei mecanisme fizice prin care campul magnetic interfereaza cu organismul:

1. Inductia magnetica
1. Efectele magnetomecanice
3. Interactia electronica

     Campul magnetic are urmatoarele actiuni asupra organismului:

1. Vasodilateaza
2. Actiune analgezica
3. Actiune anti-inflamatoare
4. Actiune spasmolitica (suprimand starea spasmodica)
5. Accelereaza cicatrizarea ranilor si vindecarea organismului

 

Sursa:http://www.eva.ro/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *