Masajul si beneficiile acestuia

Masajul si beneficiile acestuia

Ce este masajul?

 Pe cât de banală vă poate părea întrebarea, pe atât de important este să înțelegem semnificațiile profunde ale acestei practici care datează din timpurile cele mai străvechi. Hippocrate, părintele medicinei moderne, considera că „doctorii trebuie să fie abili în multe arte, în special cea a frecării”.

Massage-GuideMasajul este practic atingere. Tehnicile sunt de folos pentru a da o structură masajului, dar un rol poate chiar mai important îl joacă cultivarea empatiei și a calității atingerii. „Frecarea” atunci când ceva doare este un instinct natural, care este reconfortant, liniștitor și revitalizant. Atingerea terapeutică este cât se poate de naturală în orice cultură și poate fi folosit în numeroase scopuri.

Care este scopul masajului?

Scopul masajului este să aducă beneficii ambelor părți implicate – corp și minte.
Din punctul de vedere al sănătății și al stării de bine, masajul stimulează circulația sângelui, crește aportul de oxigen furnizat țesuturilor și scade tensiunea arterială. De asemenea, stimulează sistemul nervos, fie pentru a-i relaxa sau a-i spori vigilența. Relaxarea alină efectele stresului, care pot cauza o multitudine de probleme de sănătate. Așadar, masajul poate fi folosit preventiv, înainte ca boala să se instaleze.
 
Stimularea punctelor de presiune sporesc vitalitatea organelor interne și pot ameliora simptomele bolilor comune. Odată ce în corp nu mai există factori pertubatori, mintea se poate relaxa, ceea ce o poate ajuta să facă față stresului cotidian.

 Puterea mângâietoare a atingerii

Masajul poate fi folosit și pentru vindecare psihologică – pentru persoanele care poate în trecut au avut o experiență negativă, masajul le poate oferi șansa unei atingeri pozitive. Este un dar minunat de împărtășit și o formă de comunicare profundăDe asemenea, oferă o modalitate de îngrijire și de construire a încrederii, care este creativă și distractivă. 
 
Deoarece masajul este un tonic excelent, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional, ne ajută să ne îmbunătățim aspectul. Beneficiile fizice ale masajului includ relaxarea mușchilor tensionați, care ne pot afecta postura și expresia facială, iar stimularea circulației organismului îmbunătățește culoarea și vitalitatea pielii. Relaxarea interioară și starea de bine se reflectă la exterior prin modul în care stăm și zâmbim.

Daca sunteti interesat de acest subiect, vedeti serviciile noastre, dand click aici!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>