Moringa – arborele miraculos comestibil

Moringa – planta Superlativelor

Moringa este planta cea mai bogata in vitamine din intreaga lume. Pulberea din frunze Moringa contine de doua ori mai multe proteine decat soia, de sapte ori mai multa Vitamina C decat portocalele, de patru ori mai multa Vitamina A decat morcovii, de saptesprezece ori mai mult calciu decat laptele, de douazeci si cinci ori mai mult fier decat spanacul, de cincisprezece ori mai mult potasiu decat bananele, de sapte ori mai multa Vitamina B1 si B2 decat drojdia , de sase ori mai multi folifenoli decat vinul rosu, de patru ori mai mult acid formic decat ficatul de vita , de patru ori mai multa vitamina E decat graul incoltit , de doua ori mai mult magneziu decat meiul brun, toti aminoacizii esentiali si aproape toti cei esentiali si aproape toti cei neesentiali intr-un profil de de amino-acizi ideal, de doua ori mai multe fibre decat produsele de faina integrala, aproape de doua ori mai multi aminoacizi esentiali decat ouale, 26 de substante antiiflamatoare, 46 de antioxidanti pentru o viata lunga si sanatoasa, valori mari de acizi grasi Omega 3,6,9 si cea mai mare concentratie de clorofila dintre toate plantele studiate, substantele miraculoase zeatina si salvestrol, raspunsul naturii la problema cancerului.

Multe din efectele ce ii sunt atribuite arborelui din India au fost confirmate de studii stintifice moderne.

Radacina are efect antibacterian, antiinflamator, stimulator si digestiv. Are un efect puternic si terapeutic in cazul urmatoarelor afectiuni:

  • Astm                                                    
  • Probleme oculare
  • Balonare
  • Bronsita
  • Dizenterie
  • Detoxifiere
  • Infectii
  • Epilepsie
  • Febra
  • Probleme de fertilitate
  • Dureri de gat
  • Probleme de circulatie
  • Tuse
  • Paralizie
  • Hepatomegalie
  • Anorexie
  • Dureri menstruale
  • Dureri de urechi
  • Reumatism
  • Dureri abdominale
  • Probleme digestive
  • Infectie parazitara
  • etc.

Cei mai mari dusmani ai sanatatii noastre, cei care provoaca imbatranirea prematura si cauzele principale ale bolilor cronice sunt radicalii liberi, legaturile instabile de oxigen care ne ataca celulele nervoase si corpul. Aceste substante agresive fura electroni din alte molecule cum ar fi intrand intr-un cerc vicios.

Antioxidantii absord radicalii liberi precum scuturile de protectie care fac fata  bombardamentelor cu laser. Antioxidantii se regasesc in cateva specii locale de legume si fructe cum ar fi capsuni, afine, spanacul crud insa in special in fructele exotice printre care arborele de Moringa ocupa locul fruntas. Acesti antioxidanti sunt esentiali impotriva cancerului, a atacurilor cerebrale si infarctului, protejeaza creierul impotriva degenerarii si distrugerii.

Moringa contine microsubstante nutritive cum ar fi seleniu si zinc si mai multe fitosubstante cu acelasi rol:antioxidant, precum kempferom, kaempferol, quercetina si anumiti acizi. Alfa carotenul previne cancerul, luteina protejeaza ochii si pielea, zeaxantina are efect impotriva degenerarii musculare, flavonoidele sau substantele insotitoare din plante cum ar fi quercetina ajuta in cazul infectiilor, alergiilor, arterioscrelozei, a astmei si cancerului. Acizii fenolici regasiti in planta Moringa au rol teraputic deosebit, ajutand spre exemplu in cazul tuturor afectiunilor sistemului digestiv. In plus acestia scad valoarea colesteroului , au rol purgativ si intaresc ficatul.

Oasele se reinnoiesc continuu. Inca de la 30 de ani, calciul in oase devine prea putin. In medie, oasele noastre contin un kilogram de calcar. Este necesar sa acumulam zilnic in jur de 1g de calciu din alimentatie, deoarece acesta se depoziteaza zilnic. Se recomanda miscara regulata , un aport suficient de calciu si Vitamina K si D prin lumina naturala. Calciul si Vitamina K se regasesc in toate legumele cu frunze verzi, insa in special in moringa. Acestea din urma contin 440mg de calciu in 100g, spanacul contine numai 120mg, branza 400mg, fasolea 60mg iar nucile 70mg. Desi proteina animala contine calciu, aceeasi proteina supraacidifica organismul, deoarece prin metabolism se creeaza acizi pe care corpul ii neutralizeaza prin calciul eleiberat in oase. Plantele ajuta la bazificarea corpului. De aceea pe termen lung, plantele reprezinta optiunea corecta pentru profilaxia osteoporozei.

In concluzie, prin puterea sa de regenerare, Moringa reprezinta un izvor al nemuririi si un elixir al vietii, pe care omenirea le-a cautat de mii de ani.

sursa: Barbara Simonsohn – Moringa, Arborele miraulos comestibil. Imbunatateste-ti sanatatea si calitatea vietii cu cea mai valoroasa planta din lume!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *