Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (II)

Patul de masaj cu pietre de jad – o minune pentru coloana vertebrală (II)

        Dacă  tratezi coloana vertebrală și eviți excesele de orice natură, poți să fii sigur că  sănătatea ți se restaurează. Terapia cu patul de jad activează  toate procesele biologice  care erau blocate sau funcționau la capacitate redusă. Folosită frecvent, procedura creează condițiile măririi spațiilor intervertebrale, ajutând astfel funcționarea la capacitate optimă a organelor interne. Jadul, îmi spune Nicu Ghergu, mai este numit și piatra vieții. Setat la temperatura potrivită, dispozitivul cu bile de jad merge de-a lungul coloanei eliminând bacteriile și virușii acumulați în acea zonă, facilitând astfel  vindecarea.

Depunerea calciului pe vertebre

     Iată că astăzi, din cauza stresului a muncii statice, continuă specialistul, ”se dereglează  mecanismul calciului din organism. Ce rezultă de aici?! Calciul începe să se depună haotic. Mulți dintre pacienții mei  vin și îmi spun: am fost la policlinică și mi-au spus să nu iau calciu, deoarece am foarte mult în organism”. Cum așa? ”Au dreptate, căci o dată mecanismul dereglat, găsești calciul în toate locurile unde nu ar trebui să fie. Adică și pe vertebre, îngustând spațiile dintre ele. Acestea comprimându-se, vom avea nervii tasați, iar comunicarea dintre ei se mișorează până ce se pierde complet. Degeaba creierul dă comandă, dacă nu există nervi care s-o ducă la organ. E ca semnalul de telefon – nu ai semnal, nu te aud bine; când este semnalul bun , și comunicarea este bună. Înțelegi? ”

        Pe mine mă doare spatele, nu ficatul!

     Foarte interesant că, atunci când îi diagnostichează cu ajutorul aparatului de biorezonanță, și când descoperă de exemplu, că au probleme cu ficatul, ba chiar sunt la un pas de ciroză, unii pacienți se apără, spunând că nu văd cauza:” nu beau, nu fumez, mănânc sănătos, pe mine mă doare spatele, nu ficatul”. Secialistul îmi ia mâna, cu intenția de a-mi arăta locul din palmă care arată depunerile de calciu în organism.  Apasă în interiorul ei spre degetul mare și, după ce mă verifică, spune: ”tu nu ai problema asta, de obicei aici este ca un guguloi mare de calciu. Ce îți arăt eu acum este de fapt zona reflexogenă a ficatului. Tu ai foarte puțin, dacă vrei să verifici, îl vei simți ca pe niște mici cristale.” Se pare că, în mute cazuri, problema pornește de la coloană…

Pacienți fără soluții?

    Îl întreb pe Nicu Ghergu ce fel de pacienți are. ”În special persoane în vârstă, care nu mai au soluții, nu mai găsesc remedii. Dar se întâmplă ca persoane care au până în 40 de ani să descopere beneficiile acestei terapii. Sunt cazuri fericite, oameni care încearcă să prevină  apariția unor probleme de sănătate. Eu le explic tuturor despre beneficiile acestui pat, căci   nu știu cum să-ți încălzești coloana la o temperatură care-ți omoară virușii și bacteriile și să-ți relaxeze musculatura în profunzime. În plus, căldura asta de la jad este diferită de căldura normală, căci o simți benefică în organism cel puțin vreo 48 de ore după fiecare ședință. Îți dă o stare de ușurare, de bine, drenează foarte bine zona limfatică. Acest pat este o adevărată binecuvântare pentru organism și pentru buna funcționare a acestuia”.

 Surprizele cazuisticii

      Poți să ai probleme de sănătate, dar poți și să nu ai. Terapia cu patul de jad dă o stare de confort,  relaxează spatele, rezolvă foarte multe lucruri, inclusiv problemele emoționale. Din postura de pacient, îmi dau seama foarte bine  că patul ăsta este un instrument extrem de util pentru restaurarea sănătății. Dar, pentru sarea și piperul materialului pe care mi-am propus să-l scriu de dragul dumneavoastră, cer terapeutului să-mi povestească despre cazuri cu reacții pozitive sau neașteptat de…nedorite!  Specialistul  spune că a avut pacienți care, din cauza intoxicației foarte puternice, generată de  faptul că nu și-au făcut niciodată o detoxifiere, nu au ținut post sau nu au practicat vreo metodă care să le curățească organismul, când patul de jad a atins o anumită temperatură, au avut reacții puternice de vomă.

Slăbești și crești în înălțime?!!!

   Un caz, fericit de-a dreptul, este al unei doamne cam plinuță, care a fost nevoită să-și schimbe garderoba  deoarece: ” nu numai că a slăbit, dar după vreo 10 ședințe, datorită proprietății de elongație a acestui fel de masaj, a luat în înălțime cam 2 cm”. Asta mi-a plăcut cel mai mult, căci am avut mereu un complex, fiind minionă. La vreo remarcă ”binevoitoare” la adresa înălțimii mele, am dat vina pe ”secetă”, apoi, pentru propria mea consolare, invocam mereu expresia conform căreia ”esențele tari se țin în recipiente mici”. Are logică ce zice interlocutorul meu căci, din moment ce terapia cu role de jad elonghează, distanțează și reface aliniamentul vertebrelor, metabolismul își reia funcțiile naturale și totul merge ”ca la carte”.

O surpriză neplăcută

    ”Am avut și un pacient care mi-a plecat de pe patul de jad. Am vrut să-i fac o surpriză. L-am  văzut că era cam rigid și mi-am spus că o terapie din aceasta i-ar face foarte bine. Surpriza a fost până la urmă una neplăcută, căci în momentul în care aceste role de jad au început să meargă de-a lungul coloanei, s-a ridicat imediat. S-a simțit deranjat, deoarece durerile erau foarte mari. Nu e greu de dedus că și problemele acelui pacient erau destule. L-am rugat să reziste măcar 6-7 minute, căci pe măsură ce căldura începe să relaxeze, elasticitatea corpului se mărește, iar durerile dispar treptat. Mi-a părut rău pentru el, dar nu puteam să-i fac bine cu forța”.

         Produse  care întregesc și accelerează vindecarea

   Corpul omului este ca o  instituție, spune Nicu Ghergu : ” când s-a restaurant conducerea , toată lumea își reia activitatea, căci neregulile pleacă de la lipsa de comunicare”. Îmi mai mărturisește că   pacienților  care-i solicită această terapie, le recomandă trei produse. Primul conține câteva  elemente esențiale: calciu, magneziu și vitamina D3. Calciul de care îmi vorbește este alcătuit dintr-o  formulă care are capacitatea de a activa comunicarea intracelulară. ”Știi și tu, îmi spune pe un ton oarecum glumeț,  creierul poate să dea comanda, dar dacă semnalul nu funcționează bine, celula nu recepționează mesajul  sau îl recepționează greșit. Prin urmare, organul afectat nu beneficiază de ajutorul necesar. Cum spuneam, pe lângă calciu, produsul conține  magneziu foarte important pentru sănătate. De asemenea,  merg pe cea mai mare concentrație de vitamina D – aceasta având rolul de  declanșator al  procesului de autovindecare. Poate nu știai, dar  celulele responsabile cu sistemul imunitar pleacă la luptă numai în prezența vitaminei D. Atât de importantă este! Ca să înțelegi mai bine, îți spun că  sistemul imunitar este ca un maestru care știe ce are de făcut, dar nu dispune de echipamentul potrivit”. Mă intrigă scena ”istorică” descrisă de terapeut și întreb cum se numește acest medicament minune . Râde. Se cheamă Cal Mag+D,  este ieftin dar beneficiile lui sunt neasemuite.

     Al doilea produs pe care îl recomand este un ulei de pește, deoarece  este foarte important să se refacă în organism echilibrul de Omega 3, 6 și 9. La ora actuală sunt puține produse pe piață care oferă acest echilibru. Este un fel de colagen care reface structura cartilagiilor. Și, în fine, al treilea produs este  vitamina C, pe bază de flavonoizi. Aceștia din urmă  au rolul de a transporta vitamina C exact unde este nevoie în organism. Fără acești flavonoizi orice  vitamina C este eliminată imediat. Cu alte cuvinte nu are efect.Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare. Dispar durerile de spate ca și cum nu ar fi fost!

 

Câte suferințe ar dispărea dacă am schimba strategia!

   Înainte să plec de la clinica lui Nicu Ghergu, l-am rugat să-mi dea un motiv pentru care persoanele cu probleme ale coloanei să încerce această terapie.  Râde. ”Mai bine le spun de ce să nu vină: – atâta timp cât au în față farmacia inimii, cu prețuri mici, mici, mici,… cum toate ar trebui să fie, nu au nevoie de patul de jad! Fericirea constă în …punga cu medicamente!”

    Cred că răspunsul lui ascunde și un soi de amărăciune. De atâția ani lucrează în domeniu, de atâtea ori apare în mass-media, scrie pe site-ul propriu sau în reviste de specialitate și  probabil simte că strigă în pustie. Căci pe străzi sunt tot oameni suferinzi, triști, depresivi, aduși de spate,  cu sănătatea în pioneze, care nu dau doi bani pe avertismente. Din postura de pacient, mă gândesc că poate  ar trebui  să schimbăm strategia, dacă ceea am încercat până acum nu a dat rezultate. 

Sursa: Georgeta Istrate

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *