Postul Intermitent – Ghidul pentru începători (partea a doua)

Bine aţi revenit pe blogul Tratamente Naturiste! 

 Dacă în articolul precedent am discutat despre avantajele postului intermitent (PI), în articolul de faţă vom vedea care sunt câteva dintre contra indicaţiile acestui stil alimentar şi care sunt persoanele care nu ar trebui să îl adopte. 

 Un stil alimentar sănătos este simplu de adoptat, dar poate fi incredibil de greu de întreţinut. Unul dintre principalele obstacole este toată munca necesară pentru planificarea și gătitul meselor sănătoase. Postul intermitent poate face lucrurile mai ușoare, deoarece nu este nevoie să planificați sau să gătiți la fel de multe mese ca înainte. 

Acesta este un alt motiv pentru care postul intermitent este foarte popular, deoarece nu numai că poate avea efecte benefice asupra sănătăţii, dar şi simplifică în același timp viața. 

 Cine ar trebui să fie atent sau să evite postul intermitent? 

 Cu siguranţăm, postul intermitent nu este pentru oricine.  

 Dacă sunteți subponderal sau aveți un istoric al tulburărilor de alimentație, nu trebuie să încercaţi PI fără să consultați mai întâi un medic. În aceste cazuri, poate fi chiar periculos.  

 Siguranță și efecte secundare: 

 •  Foamea este principalul efect secundar al postului intermitent. S-ar putea să vă simțiți, de asemenea, slabi, iar creierul poate să nu funcționeze la fel de bine ca în mod obișnuit, la început. 
 • Aceasta poate fi doar o chestiune temporară, deoarece poate dura ceva timp pentru ca trupul tău să se adapteze noului program de masă. 
 • Dacă aveți o afecțiune medicală, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca postul intermitent. 
 • Acest lucru este deosebit de important dacă: 
 • Aveți diabet.
 • Aveți probleme cu echilibrul zahărului din sânge.
 • Au tensiune arterială scăzută.
 • Luați medicamente.
 • Aveţiun istoric al tulburărilor de alimentație. 
 • Încercaţisă rămâneţi însărcinată. 
 • Aveţiun istoric de amenoree. 
 • Sunteţi însărcinată sau alăptaţi. 

PI are un profil de siguranță remarcabil. Medicii consideră că nu este nimic periculos în a nu mânca pentru un timp dacă în general sunteți sănătoși și bine hrăniți. 

Întrebări frecvente: 

Iată răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre PI. 

 1. Pot bea lichide în timpul PI?

Da. Apa, cafeaua, ceaiul și alte băuturi necalorice sunt bune. Nu adăugați zahăr la cafea. Cantități mici de lapte sau smântână pot fi în regulă. 

Cafeaua poate fi deosebit de benefică în timpul unui post, deoarece poate “ameţi” senzaţia de foame. 

 1. Nu este nesănătoasă omiterea micului dejun?

Nu. Problema este că majoritatea persoanelor care sar peste micul dejun au un stil de viață nesănătos în general. Dacă vă asigurați că mâncaţi alimente sănătoase pentru restul zilei, atunci PI este în regulă. 

 1. Pot să iau suplimente în timpul PI?

Da. Totuși, rețineți că unele suplimente cum ar fi vitaminele solubile în grăsimi pot funcționa mai bine atunci când sunt luate în timpul meselor. 

 1. Pot să fac sport în timpul PI?

Da, antrenamentele în această perioadă sunt bune. Uni recomandă luarea unor aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA) înainte de un antrenament făcut pe perioada unui PI. 

     5.Voi pierde masă musculară? 

Toate metodele de pierdere în greutate pot provoca pierderea masei musculare, motiv pentru care este important să ridicați greutăți și să vă mențineți aportul ridicat de proteine.  

 1. Postul îmi va încetini metabolismul?

Nu. Studiile arată că postul pe termen scurt stimulează metabolismul. Cu toate acestea, postul mai lung de 3 sau mai multe zile poate suprima metabolismul. 

Cum să începeţi 

Este foarte probabil ca deja să fi ţinut mai multe PI de-a lungul vieţii. Dacă ați mâncat vreodată cina, ați dormit până târziu și nu ați mâncat până la masa de prânz a doua zi, atunci probabil că ați postit deja timp de 16 ore. Unii oameni mănâncă instinctiv acest fel. Pur și simplu nu se simt foame dimineața. 

Mulți oameni consideră că metoda 16/8 este cea mai simplă și mai abordabilă modalitate de PI – poate doriți să încercați mai întâi această practică. Dacă simțiți că vă este ușor și vă simțiți bine în timpul postului, atunci încercați să vă abordaţi metode de post mai avansate, cum ar fi posturile de 24 de ore de 1-2 ori pe săptămână sau să consumați numai 500-600 de calorii 1-2 zile pe săptămână (metoda 5:2). 

O altă abordare este pur și simplu postirea ori de câte ori este convenabil – pur și simplu săriţi peste o mesă din când în când atunci când nu vă este foame sau nu aveţi timp pentru a găti. Nu este nevoie să urmați un plan structurat de PI pentru a obține cel puțin unele beneficii. Experimentați diferite abordări și găsiți ceva care vă place și se potrivește programului dvs. 

Ar trebui să încerc postul intermitent? 

PI este doar una dintre strategiile unui de viață care vă poate îmbunătăți sănătatea. Consumul de alimente sănătoase, sportul și somnul odihnitor sunt încă cei mai importanți factori pe care trebuie să vă concentrați. 

Dacă nu vă place ideea postului, atunci puteți să ignorați acest articol și să continuați să faceți ceea ce funcționează pentru dvs. În cele din urmă, nu există o soluție care sa se potrivească pentru toată lumea când vine vorba de nutriție. Cea mai bună dietă pentru dvs. este cea pe care o puteți menține pe termen lung. 

Postul intermitent poate fi grozav pentru unii oameni, însă pentru alții, nu. Singura modalitate de a afla grupul din care faceţi parte este să-l încercați. Dacă vă simțiţi bine atunci când postiţi și găsiţi o modalitate sustenabilă de a mânca, poate fi un instrument foarte puternic pentru a pierde în greutate și pentru a vă îmbunătăți sănătatea. 

Dacă şi tu ai o întrebare, ne-o poţi adresa la: 

Pagina noastra de Facebook

Adresa de mail tratamente.naturiste.office@gmail.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *