Reflexoterapie emotionala – Surescitarea – Puncte reflexogene

Surescitarea este e emotie yang asociata unei exces de energie a inimii. O stare cronica de surescitate rezulta din cautarea constanta a placerii si a senzatiilor tari pentru a umple un vid interior. Aceasta stare constituie cu precadere specificul persoanelor carora le lipseste contactul cu centrul launtric, cu energia sufletului, sursa de intelepciune si de dragoste.

 Viata fiind ciclica, trebuie sa invatam sa ne bucuram cu seninatate de activitatile nostre sociale si sa gustam din plin momentele de liniste ce ne permit realizarea unei comuniunii profunde cu esenta spirituala a fiintei noastre. Linistea, calmul, echilibrul, armonia si unitatea se afla in centrul launtric al fiintei. Daca le neglijam, raspunzand doar le solicitarile lumii exterioare, se poate  produce o ruptura energetica, o posibila sursa de deprimare.

Puntem invata sa ne eliberam de tensiunile noastre de indata ce apar. Pentru aceasta, trebuie sa dam curs intuitiei noastre, spre a capta si a decodifica mesajele pe care aceasta ni le transmite. Daca in modul cel mai simplu, va plasati palma mainii stangi pe frunte, iar mana dreapta pe partea din spate a capului va veti calma rapid agitatia, debransand literalmente cele doua emisfere cerebrale. Copii actioneaza cu o viteza surprinzatoare la acest simplu exercitiu de polaritate.

Punctul inima 7: Masajul acestui punct ajuta la echilibrarea energiei inimii, la calmarea ei si la invingerea energiei cauzate de surescitare. Facand rotatii, masati unul dupa altul cele 3 puncte reflexogene ale meridianului inimii situat chiar deasupra acestui punct (I6, I5 si I4) in final, polarizati simultan cele patru puncte ale incheieturii mainii drepte . Daca va masati singuri, efectuati polarizarea meridianului inimii baleind mai intai bratul drept si apoi bratul stang. Punctul I7 este situat pe pliul anterior al incheieturii mainii ( vezi imagine).

SURESCITARE

 

Puncte de masat pentru calmarea surescitari

Du Mai si Ren 17: Masajul acestor puncte destinde spiritul si corpul. Le puteti presa simultan, plasand degetul din mijloc de la mana dreapta pe DM 16 si indexul mainii stangi pe RM 17; sau, in  cazul in care va masati singur, le puteti presa unul dupa altul, Intrucat aceste puncte se afla pe linia central a corpului, executati  o usoara presiune pe aceasta linie. Du Mai 16 este situate chiar sub protuberanta occipiala, iar Ren Mai 17 este plasat la nivelul mameloanelor, pe linia ce trece printre cei doi sani.

Sursa: Cartea Energia Vitala si reflexoterapie – Madeleine Turgeon 

Share this post

Comment (1)

  • Euna Scalzo Reply

    Very interesting information!Perfect just what I was searching for! “I live in company with a body, a silent companion, exacting and eternal.” by Eugene Delacroix.

    9 noiembrie 2019 at 23:45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *