Terapii complementare cu Nicu Ghergu II

 

Vorbind cu oamenii

După cum v-am promis într-o postare anterioară, am stabilit o întrevedere cu terapeutul Nicu Ghergu, pentru a vă împărtăşi din metodele de tratament pe care le foloseşte.O astfel de întâlnire este mai mult decât o terapie, căci pe lângă o mulţime de informaţii despre munca sa, omul acesta împarte cu generozitate optimism şi bună dispoziţie. Cred că, dacă nu ar fi specialist în tot felul de masaje, dacă nu ar avea aparatura de care dispune sau medicamentaţia naturistă pe care o recomandă, ar vindeca oamenii numai vorbind cu ei.

Înainte de a deschide împreună uşa clinicii, consider necesară următoarea definiţie : “sănătatea înseamnă a trăi în armonie cu legile spirituale şi naturale ale vieţii. În noi există un proces complex care guvernează viaţa corpului. Când totul este în bună stare şi coordonat, suntem sănătoşi. Dacă încălcăm o lege fizică sau spirituală, suferim şi suntem bolnavi. Vindecarea este procesul de aducere a corpului înapoi la starea sa naturală de sănătate”.1

Scena este completă

11 decembrie 2015. Pe la ora 16, intru în clinică. Pe un scaun, lângă biroul secretarei, se află o doamnă. Este conectată la un aparat şi îmi pare cu gândul departe. Nicu Ghergu nu este prin preajmă – îl văzusem în urmă cu câteva minute din tramvai, ieşind din clădire, probabil avea nevoie să cumpere ceva. Se vede treaba că ajunsesem înaintea lui. După ce salut, mă aşez pe un scaun, în sala de aşteptare. Observ că, lângă mine, un domn scrie ceva – presupun că este un pacient sau vreun furnizor…

După câteva minute, apare Nicu Ghergu, cu un zâmbet larg pe faţă, care ne molipseşte pe toţi. Scena este completă acum, căci venise actorul principal, care avea să însufleţească locul. Prin urmare, avem cabinetul, terapeutul, pacienta, aparatul şi… un personaj misterios!

Cinci ani de căutări

Tratamentul pacientei este pe sfârşite. Aflu că aparatul cu pricina este unul de biorezonanţă. Acesta nu numai că scanează tot corpul şi-l evaluează, ci şi tratează acolo unde se află o problemă de sănătate. Ca să-mi liniştească curiozitatea care probabil mi se citeşte pe chip, terapeutul se îndreaptă fix spre ecranul aparatului. Acesta arată valorile înregistrate despre pacientă de la prima şedinţă şi felul în care starea ei evoluase. Mă uit la graficele de pe ecran, însă mă interesează şi cum se simte pacienta, aşa că o întreb: “Foarte bine!Sunt deja la a patra şedinţă şi pot să spun că viaţa mi s-a schimbat într-un mod extraordinar: nu mai sunt stresată, am mai multă încredere în mine şi am o stare psihică mai bună. Mai mult, identific mai uşor atât problemele cât şi soluţiile. Din cauza unui cumul de afecţiuni, în ultimii cinci ani, am umblat din cabinet în cabinet în căutarea unei metode de vindecare.Cu cât încercam mai mult, cu atât mi se părea că obţin mai puţin – nu reuşeam nicicum să ajung la un liman. Acum simt că se mişcă ceva fără efort, adică totul vine natural”.

Într-adevăr, se vede cu ochiul liber efectul concertat al terapeutului şi al aparatului – o îmbunătăţire clară a sănătăţii întregului organism!

Ideile revoluţionare nu prind la oricine!

Nu ştiu dacă Nicu Ghergu se aştepta să îi pun o astfel de întrebare, dar m-am trezit rostind-o: Cum ai cunoscut-o pe doamna? Răspunsul a fost unul surprinzător: “Am întâlnit-o la un cabinet unde prezentam aceste aparate, pe care, după părerea mea, ar trebui să le aibă toată lumea acasă. Ei bine, gazda nu prea mă lua în seamă, căci ştii şi tu, eu am idei revoluţionare, dar nu prind la oricine!- (râde – când este glumeţ are un şarm aparte). Am făcut o demonstraţie pe aparat şi, în timp ce minunăţia asta se ocupa cu armonizarea corpului pe toate dimensiunile – fizic, psihic şi mental, eu m-am antrenat într-o discuţie cu gazda. Mai exact, aduceam în prim plan o problemă deficitară pentru majoritatea oamenilor: energia sexuală!”

Discuţia prinde culoare. Toţi cei de faţă devin mai atenţi, inclusiv personajul misterios. Se pare că acest subiect i-a atras atenţia şi pacientei noastre atunci, deoarece terapeutul punea problema într-un mod special. Iată ce a spus în seara aceea: “Din păcate, noi nu ştim să folosim şi să aducem în beneficiul nostru această energie. Ei bine, din cauza valorilor morale degradate, folosim energi sexuală doar pe partea animalică. Dacă am şti s-o direcţionăm într-un mod benefic, am avea o imunitate puternică şi o spiritualitate la cote înalte. Marile personalităţi care au realizat ceva în lumea aceasta, au avut o energie sexuală extrem de puternică!”

Adevărat că ideile revoluţionare nu prind la oricine! Dar o fi adevărat că pacientul îşi caută terapeutul sau medicul potrivit, şi invers? Se pare că este o lege nescrisă a vieţii!

Convinsă din două vorbe…

Cum sună subtitlul ăsta! Dar nu pot să ignor ceea ce spune pacienta, îmi pare un semn din altă lume: “ În seara în care l-am cunoscut pe domnul Ghergu, am plecat acasă cu o altă stare, mai bună. Noaptea, am avut un vis. Se făcea că, într-un context anume, îmi sucisem gâtul. Şi când urma să cad în cap, m-am trezit. M-am întrebat, cine o fi trezirea asta? Primul gând a fost să-mi schimb terapeutul. Asta am şi făcut. Nu-mi pare rău căci, la dumnealui, tot ce face şi spune are o altă valoare. După ani de căutare a unei soluţii, dânsul m-a convins din două vorbe”.

La auzul acestor cuvinte, Nicu Ghergu roşeşte, apoi exclamă: “mă răsfăţaţi, doamnă!” Pacienta nu se simte intimidată, ci povesteşte că, în ziua în care l-a întâlint,acesta i-a dat o formulă terapeutică foarte simplă. Atât de simplă încât unii nici nu consideră că ar merita să mediteze la ea, chiar dacă au auzit-o de sute de ori. Simplă da, dar vitală în păstrarea autocontrolului.

Emoţia este ca focul – dacă îl alimentezi, arde…

Devin curioasă, ştiind că terapeutul aici de faţă are o mulţime de sfaturi la care ar merita să ne gândim. Sigur că îl întreb care este acea formulă, să o pot da şi altora – (în preajma lui Nicu Ghergu trebuie mereu să am creionul şi foaia la îndemână.Când nu te aştepţi, emite o formulă uluitoare ,care poate fi răspunsul a o mie de întrebări şi tot atâtea probleme cu care te confrunţi). Zâmbeşte. Sigur că nu mă poate refuza. Cu modestia-i caracteristică, spune: “este o atitudine pe care eu însumi am înţeles-o mult mai târziu – niciodată la emoţii puternice să nu reacţionezi cu aceeaşi intensitate. În momentul în care o faci, cedezi din putere, din energie, şi automat pierzi. Reacţia imediată te secătuieşte, te videază de energie. Cu alte cuvinte, ca să nu-ţi faci rău, trebuie să înveţi să te detaşezi de tot ce înseamnă mizerie emoţională, căci aceasta se sedimentează de-a lungul vieţii, apoi te distruge. Emoţia este ca un foc – dacă nu i-ai pus paie sau nu l-ai alimentat, el se stinge în câteva minute, orice ar fi! Şi mai este un secret: întotdeauna mintea să fie focalizată pe partea de soluţie, niciodată pe partea de probleme. Ei, cam ăsta ar fi marele secret. Doamna a prins ideea, eu nu mă aşteptam, nu am spus-o cu vreun scop anume, a fost pur şi simplu o discuţie”.

Din păcate, ne îmbolnăvim prin gândire distructivă şi sentimente negative. Fără să ne dăm seama, cultivăm un mediu în care boala şi suferinţa fizică pot creşte până la nivelul unei boli grave.Gândirea negativă poate produce la fel de mult rău fizic, ca atunci când corpul este lovit de o maşină.2

Un aparat al naibii de valoros

Ei bine, nici nu mă mir că aparatul ăsta face minuni – carevasăzică, cu voie sau fără voie, are loc şi o pregătire psihologică. Pentru ca pacientul să reacţioneze mai bine la tratament, trebuie umblat mai ales la gândire. Avantajul cu acest instrument este că omului nu-i arăţi numai problema, ci şi soluţia. Cu alte cuvinte, nu trebuie să fii mare specialist – laşi aparatul sa lucreze, să repare câmpurile energetice care înconjoară trupul fizic. Asta înseamnă sănătate. Unde este cazul, terapeutul intervine şi cu tratament naturist. Se poate spune că aura este strâns legată de caracter, gânduri şi emoţii, deci ea joacă un rol esenţial în procesul sănătăţii.3

“Ia uite, aici se vede foarte clar cum a lucrat, îmi explică el, cum a fost coloana vertebrală înainte şi cum este acum. Vezi, fiecare vertebră, în cazul doamnei, înseamnă o problemă. După o armonizare, arată superb, de aceea spun că este un aparat extraordinar de valoros”.

Pacienta intervine (nu ştiu cum se face, dar de fiecare dată când iau un interviu, am parte de oameni deschişi, comunicativi, sunt o norocoasă). “ când am venit la tratament, nu aveam nicio chakra deschisă, acum uitaţi-vă şi dumneavoastră ce splendidă este aura mea!”

Cu aura în franjuri

Lui Nicu Ghergu îi place direcţia discuţiei şi, ca de obicei, simte nevoia să intervină cu anumite completări, pe care îmi face plăcere să vi le împărtăşesc:“ pacienta mea are dreptate, dar hai să vezi cum era când a venit! (după câteva click-uri pe program, îmi arată istoricul fişei). După cum se observă, aura este micşorată, spartă, iar pe margini este chiar franjurată. Acum, după aceste patru şedinţe de biorezonanţă, arată ca un ou multicolor ce-i înconjoară armonios trupul. Şi fiindcă tot vorbeaţi de chakre, după armonizare, s-au stabilizat foarte bine. Ce înseamnă asta?, o să mă întrebi. Ei bine, orice se întâmplă acum cu chakrele deschise, prinde consistenţă, încep lucrurile să se liniştească, acum concentrarea şi intuiţia sunt puse pe partea de progres. În lucrul cu acest aparat, trei elemente sunt foarte importante – partea de echilibrare vibraţională, mentală şi fizică. În mod normal, când un om ajunge aici, nu mai poate să meargă pe vechile tipare. Îşi schimbă automat modul de gândire şi acţionare. E ca şi cum ai lua un aurolac, îl urci într-un zgârie nori, iar el trebuie să se adapteze noului stil de viaţă. După un tratament ca acesta, dacă bei un ceai de muşeţel, de tei sau altă plantă, efectul este înmulţit cu o mie”.

O altă femeie?!

Simt nevoia să mă întorc la pacientă şi să o întreb dacă înainte de începerea tratamentului reuşea să-şi controleze emoţiile.Sinceritatea răspunsului ei mă uimeşte căci, în general, oamenii încearcă să ascundă eventualele defecte sau se străduiesc să convingă auditoriul despre cât de buni şi cumsecade sunt. Ei bine, fata asta nu are astfel de intenţii. Iată ce-mi spune: “Daaaaa! Înainte eram de-a dreptul explozivă… foarte impulsivă. Eu lucrez cu copii care au nevoi speciale, şi pot să spun că eram cu nervii la pământ. La serviciu, colegii se uită miraţi, uneori chiar mă întreabă dacă s-a întâmplat ceva cu mine. Ei nu sunt obişnuiţi cu calmul actual. Copiii, de asemenea, văd aceeaşi profesoară, dar li se pare ceva în neregulă – o fi ea, nu o fi ea, n-au explicaţie…”.

Foarte frumos! Acum am o curiozitate personală, pe care sunt sigură că o aveţi şi dumneavoastră, cititorii. Anume, dacă relaţia cu familia s-a schimbat în vreun fel, în urma acestei terapii : “înainte de acest tratament, făceam toate treburile în casă, consideram că doar ce fac eu cu mâna mea e lucru bine făcut. Până acum o săptămână, eram tristă, deprimată, căram multe probleme cu mine. După o zi de muncă obositoare, ajungeam acasă şi mă apucam de altele. Eram ca un măgar pe care îl tot încarci, până într-o zi când se prăbuşeşte din cauza poverilor prea mari. Ei, n-o să credeţi, de câteva zile, am împărţit sarcini fiecărui membru al familiei, uneori de la serviciu, prin mesaje telefonice. Soţul meu nici nu ştie ce să mai creadă. Se uită la mine mirat, încă este confuz. Cred şi eu, dintr-o dată s-a trezit cu o altă femeie!”

Când vrei să schimbi lumea, începe cu tine!

Atât de convingător vorbeşte fata asta, încât aproape că-mi vine să mă aşez pe scaun, la o şedinţă de tratament. Pacienta continuă să povestească: “ acum sunt mult mai liniştită, mai detaşată, am o claritate în gândire şi acţiune, soluţiile vin la mine mult mai simplu, fac conexiuni mai repede, adică… prind mereu trenul!”

Într-adevăr, felul în care ştim să reacţionăm la problemele de zi cu zi ne marchează clipa, ziua, viaţa. Aproape toate bolile de pe lumea asta au ca şi sursă stresul. Poate că schimbarea de percepţie, o terapie care ţi se potriveşte sau o anume persoană, ar putea fi soluţia ideală pentru o viaţă fericită şi împlinită. Fata aceasta povesteşte că odată cu ea, toată lumea din jur s-a schimbat. Acum, gesturile şi cuvintele ei aduc armonie şi bucurie: copiii din centrul la care lucrează se uită uimiţi şi parcă nu o mai recunosc, colegii, la fel, ca să nu mai spun de familie, mai ales de soţ. Asta îmi confirmă, pentru a nu ştiu câta oară că, atunci când vrei să schimbi lumea, trebuie să începi cu tine. Este uimitor cum o singură persoană poate să modifice locul în care se află – în bine sau în rău. La un moment dat, mă întorc spre Nicu Ghergu şi spun: frate, tu faci oamenii fericiţi! Ai făcut minuni cu fata asta!

Diamantul interior

Vrea, nu vrea, Nicu Ghergu vine cu o completare: “Ea o minune, îmi răspunde, – fiecare avem un diamant interior, ceva special – şi nu e acelaşi la două persoane! Dacă omul caută să îl şlefuiască şi să îl pună în valoare, are numai de câştigat. Apoi, se adresează pacientei: ei bine, să fii pregătită , căci în starea asta, tu ai altă valoare, altă structură. Dacă nu ţii morţiş să rămâi în tiparele vechi, poţi să accesezi niveluri superioare de evoluţie, chiar şi în plan fizic. Probabil că vei întâlni oameni de o altă calitate, deoarece aceia care se aseamănă, se atrag. În cazul în care un aspect al vieţii, ca de exemplu locul de muncă, simţi că nu te mai reprezintă, vei găsi un altul în concordanţă cu evoluţia ta. În starea asta, lucrurile merg cu o viteză uluitoare. Important este să ai scopul stabilit foarte clar, dar şi acţiunea să fie în armonie cu acest scop”.

Un bine superior

“Şi încă o precizare: cei cinci ani de căutări în domeniul medicinei nu sunt ani pierduţi. Ei se constituie într-o etapă care te-a condus pe o treaptă superioară. Nu uita că tot ce e considerat pierdere înseamnă evoluţie, un bine superior. Calea se lasă descoperită mai devreme sau mai târziu, garantat!” Pacienta este de acord şi completează:“da, acum îmi dau seama că orice şi oricât au lucrat ceilalţi terapeuţi cu mine, a avut menirea de a mă pregăti pentru momentul în care aveam să vă întâlnesc pe dumneavoastră. Într-adevăr, adaugă ea, sunt convinsă că, până să vin aici, am urmat paşii care, într-o măsură mai mare sau mai mică, au dat greutate acestui moment”.

Discuţia dintre cei doi îmi inspiră următoarea întrebare: Bine, bine, dar dacă nu ai pacienţi receptivi, cum faci să-i ajuţi? “Nu există aşa ceva!, vine răspunsul. Ei nu au încotro. Este adevărat, contează mult să vrea şi pacientul. Dar, îţi spun, nu au cum să nu fie receptivi, pentru că lucrurile vor acţiona treptat, nu cu viteza unei crize”.

Biorezonanţa, metodă eficientă de diagnostic şi tratament

Aparatul de biorezonanţă4 este o metodă de tratament neinvazivă, fără efecte secundare, care stabileşte diagnosticul – depistează bolile chiar înainte manifestării în corpul fizic, scutind pacientul de efectuarea unor analize complicate şi costisitoare. Până la ora actuală, acest dispozitiv are cea mai mare precizie dintre toate investigaţiile medicale cunoscute. În cursul unei şedinţe, aparatul poate face corecţii energetice, transmiţând stimuli organelor afectate, astfel încât organismul să lupte pentru a se vindeca.Aşadar, echilibrează câmpurile energetice ale bolnavilor, iar în cazul unei stări agitate, după cum aţi dedus din articolul de astăzi, lucrează pe sistemul vegetativ al persoanei pentru a-l armoniza.

Este bine de reţinut că nu toate persoanele sunt la fel, iar afecţiunile, chiar dacă au acelaşi nume, se manifestă diferit de la un caz la altul. De aceea, pentru o mai mare rată de succes, este indicat ca tratamentele să fie individualizate.

Şi fiindcă astăzi am discutat despre multe laturi ale sănătăţii în jurul aparatului de biorezonanţă, este bine de amintit că cea mai distructivă dintre emoţiile negative este mânia. Izbucnirile de furie pot cauza dezastre în organism : infarcturi, atacuri cerebrale, ruperi de vase sanguine, ulcere, migrene, astm, boli de piele, etc. Mai mult, furia necontrolată poate ruina căsătorii şi relaţii, poate distruge personalitatea copiilor sau poate conduce la pierderea slujbelor şi a carierelor. Furia produce mai multă nefericire decât oricare altă emoţie.5

Aşadar, atitudinea este un factor important în menţinerea sănătăţii şi în vindecare. Pentru a junge la armonia corpului trebuie să cultivăm o stare de spirit pozitivă.

BIBLIOGRAFIE

Barbara Y. Martin, Dimitri Moraitis, Traducere de Oana Maria Popescu, Puterea vindecătoare a aurei, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2011.

– Brian Tracy, Traducere de Monica Vişan, Succesul în viaţă – deprinderi şi strategii care vă vor revela puterile ascunse şi calea spre succes – Editura For You, Bucureşti, 2004.

Georgeta Istrate

1 Barbara Y. Martin, Dimitri Moraitis, Traducere Oana Maria Popescu, Puterea vindecătoare a aurei, Editura Curtea Veche, p. 25, Bucureşti, 2011.

2 Ibidem, p.76.

3 Ibidem, p.45.

4 Metodă modernă de diagnostic şi tratament care presupune un sistem computerizat. Acesta detectează cu o precizie de aproximativ 85% deficienţele sau modificarile patologice la nivelul structurilor de unde energetice generate la nivelul tesuturilor, organelor sau celulelor organismului. Dispozitivele au fost create pe baza cercetărilor efectuate de Institute de Cercetare din Rusia.

5 Brian Tracy, Traducere Monica Vişan, Succesul în viaţă – deprinderi şi strategii care vă vor revela puterile ascunse şi calea spre succes – Editura For You, p.285, Bucureşti, 2004.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *