Tot ce trebuie sa stii despre CONSTIPATIE

Constipatia este caracterizata de defecatii rare sau dificile si scaune tari, uscate. Adesea scaunele tari sunt rezultatul absorbtiei in exces a apei in intestine. Aceasta se poate intampla deoarece muschiul colonului se contracta prea incet, producand trecerea prea lenta a scaunului. Pentru mentinerea miscarii scaunului prin colon este important sa se bea multa apa. Adesea simptomele de constipatie sunt insotite de balonare, umflarea intestinelor, apasare si o senzatie de evacuare incompleta. Din presiunea unei incordari excesive pot aparea hemoroizii.

constipatia

Frecventa defecatiilor la oameni variaza mult, de la 3 pe zi la 3 pe saptamana. In general, mai putin de trei defecatii pe saptamana indica o constipatie. O parere gresita despre constipatie este ca e necesara o defecatie in fiecare zi. Contrar parerilor obisnuite, frecventa este mai putin importanta decat gradul de disconfort asociat cu defecatia sau absenta necesitatii de a avea una. Constipatiile si neregularitatile sunt obisnuite in special la varstnici si la copii.

CAUZE

De constipatie sunt legati numerosi factori. Excluzand cazurile asociate cu boli specifice, majoritatea cauzelor obisnuite ale constipatiei contin o componenta ereditara, lipsa de miscare, anumite tipuri de medicamente, stresul emotional, o dieta bogata in grasimi animale si alimente prelucrate, o alimentatie saraca in fibre si un consum scazut de apa. Obiceiurile proaste privind defecatia, cum ar fi ignorarea nevoii de defecatie, pot si ele cauza constipatie. Utilizarea in exces a clismelor, precum si a laxativelor, poate, in timp, sa influenteze capacitatea naturala de contractare a colonului. La copii, cauzele constipatiei pot fi uneori de natura psihologica. Catusi de putin surprinzator, constipatia este una din cele mai frecvente boli gastrointestinale raportate in tara.

Cititi articolul COMPLET pentru a afla toate metodele de tratare a constipatiei! Click aici!

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>