Totul despre gripa. Diferenţa între răceală şi gripa. Recomandări

Ne aflăm deja aproape de sfârșitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că suntem în toiul iernii, implicit în toiul sezonului de răceală şi gripă.  

Articolul de faţă îşi propune să aducă o perspectivă mai largă asupra acestora două din dorinţa de a le înţelege mai bine şi de a şti cum putem să ne ferim. 

Care este diferenţa între răceală şi gripa? 

Răceala obișnuită și gripa pot părea similare la început. Ambele sunt boli respiratorii și pot provoca simptome similare. Dar diferite virusuri provoacă aceste două condiții medicale. Simptomele vă ajută să faceţi diferența dintre ele, dar și perioada de instalare. 

  

Atât răceala cât și gripa împărtășesc câteva simptome comune, precum: nas înfundat sau chiar din contră, care curge, strănuturi, dureri de corp, 

oboseală generală etc. Dar de regulă, simptomele gripei sunt mai severe decât cele ale răcelii și se instalează subit. Răcelile cauzează rareori alte afecțiuni sau probleme de sănătate. Dar gripa poate duce la infecții ale sinusurilor și urechilor, pneumonie și sepsis. 

 

Cele mai comune simptome ale gripei sunt:  

 

Febră – Gripa aproape întotdeauna determină o creștere a temperaturii corpului. Aceasta poate varia între 37 ° C până la 40 ° C. Aceasta poate include frisoane, transpirații sau frig, în ciuda temperaturii ridicate a corpului. 

 

Tuse – O tuse uscată, persistentă este comună gripei. Tusea se poate înrăutăți, devenind inconfortabilă și dureroasă. De asemenea, vă puteți confrunta cu dificultăți de respirație sau disconfort toracic în această perioadă. 

 

Dureri musculare – Aceste dureri musculare cauzate de gripă sunt cele mai frecvente la nivelul gâtului, spatelui, brațelor și picioarelor. Ele pot fi adesea grave, ceea ce face dificilă mișcarea chiar și atunci când încercați să îndepliniți sarcini de bază. 

 

Dureri de cap – Primul simptom al gripei poate fi o durere de cap severă. Uneori, simptomele oculare, inclusiv sensibilitatea la lumină și sunet, merg împreună cu durerea de cap. 

 

Oboseala – Deşi oboseala este un simptom care se poate regăsi la multe condiţii medicale, în cazul gripei, ea poate fi identificată prin faptul că se instalează subit în tot corpul şi nu se ameliorează cu somn sau odihnă. 

 

Cât durează gripa? 

Majoritatea oamenilor se recuperează în aproximativ o săptămână. Dar poate dura mai multe zile ca să vă simțiţi ca de obicei. Nu este neobișnuit să vă simțiţi obosit încă câteva zile după ce simptomele de gripă au dispărut. 

Este important să rămâneți acasă până când nu mai aveți febră timp de cel puțin 24 de ore (și asta fără să luați medicamente care reduc febra). Dacă aveți gripă, sunteți contagios începând cu o zi înainte de apariția simptomelor și până la 5-7 zile după aceea. 

Perioada tipică de incubație pentru gripă este de una până la patru zile. Incubația se referă la perioada în care virusul se află în corp și se dezvoltă. În acest timp, este posibil să nu afișați nici un simptom al virusului. Aceaasta nu înseamnă totuși că nu sunteți contagios. 

Ce cauzează gripa? 

Gripa este provocată de un virus, numit în popor „virus gripal”, iar de către specialiști „virus influenza și poate fi răspândit în mai multe moduri. În primul rând, ea poate fi luată de la o persoană care are deja gripă, strănută și tușește. Chiar și o simplă discuție cu o persoană deja infectată poate duce la molipsire prin miile de particule de salivă invizibile care se propagă atunci când vorbim.  

Virusul poate rămâne și pe obiecte timp de două până la opt ore. Dacă cineva contagios a atins o suprafață comună, cum ar fi un mâner al ușii sau o tastatură, și atingeți aceeași suprafață, puteți obține virusul. De pe mâna ta, acesta poate intra în corp prin atingerea gurii, a ochilor sau a nasului. 

Ce e de făcut în cazul în care contractați gripa? 

Beți multe lichide. Acestea includ apă, supă și băuturi cu conținut scăzut de zahăr. 

Spălați-vă pe mâini pentru a împiedica răspândirea virusului pe alte suprafețe sau la alte persoane din casă. 

Acoperiți gura și nasul atunci când tușiți și strănutați cu șervețele și aruncați-le imediat. 

Dacă simptomele se agravează, adresați-vă medicului dumneavoastră. Acesta poate prescrie un medicament antiviral. Cu cât luați mai curând acest medicament, cu atât este mai eficient. Tratamentul trebuie îceput în 48 de ore de la apariția simptomelor.  

Persoanele cu sistem imunitar slăbit, femeile gravide, persoanele peste 65 de ani și copiii sub 5 ani trebuie să se adreseze medicului imediat ce apar simptome de gripă. Aceste categorii de persoane prezintă un risc ridicat de complicații legate de gripă. 

 

Nu subestimați puterea „leacurilor băbești”, precum supa de pui, care nu numai că hidratează, dar ajută și la ameliorarea durerilor de gât; mierea, un inhibator eficient și natural al tusei; ghimbirul, care poate ajuta nu doar la ameliorarea tusei și a durerii de gât, dar poate ajuta și împotriva senzației de greață; probioticele, un microbiom intestinal sănătos poate stimula sistemul imunitar, poate preveni noi infecții și poate încuraja vindecarea. 

 

Desigur, odihna este, de asemenea, o parte importantă a recuperării de la o infecție cu gripă. Corpul se luptă din greu împotriva infecției. Este înțelept să vă opriți, să vă odihniți și să dormiți mai mult, astfel încât sistemul dvs. imunitar să poată face față acestui proces patologic. 

 

Tratamente Naturiste.ro recomandă pentru fortificarea imunității:

Afla ce te poate ajuta in situatia ta consultandu-te gratuit cu terapeutul nostru si comanda acum!
Webp.net-gifmaker

Afla totul despre SynergyO2 – oxigenare celulara si imunitate la superlativ! Click aici!

Green gold immune – produs antitumoral, anticancer si pentru imunitate

Vidatox – extract din venin de scorpion albastru – sansa reala

pentru sanatate – produs anti-cancer

 

Vă dorim multă sănătate și o iarnă fără gripă! 

 

Dacă şi tu ai o întrebare, ne-o poţi adresa la: 

Pagina noastra de Facebook

Adresa de mail tratamente.naturiste.office@gmail.com

 

Articol inspirat de: https://www.healthline.com/health/cold-flu/flu#otc  

Share this post

Comment (1)

  • Yuk Ask Reply

    Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I am experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss downside? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

    9 noiembrie 2019 at 22:04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *